• 14ats.

    Kas tiksliai yra ABRAZIJA? Kaip ji daroma?

    As siek tiek zinau, jog tai daroma kai ivyksta persileidimas, bet iki kelinto menesio skaitosi abrazija, ar si procedura yra labai nemaloni, ar skausminga? Pvz: kaip vadinasi persileidimas, jei jis vyksta po 1-ojo nestumo trimestro? Irgi abrazija ar kazkaip kitaip?

    geramamaMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    As pati esu per metus turejusi 2 abrazijas, del gleivines isvesejimo, ir man kraujavimas truko viena kart 3 men. kita kart 2 men, bande gydyti visokiais vaistais, hormonais leidziamus skyre, bet nieko.... tik kai jau hg kiekis kraujyje nukrito iki kritines ribos dare abrazijas, kad nereiketu perpylineti kraujo...
    Abrazijos metu daroma pilna narkoze kurios metu tikrai nieko nejauciama, o po narkozes kiekvienam individualiai buna, kai ka pykina, kai kam dar kazkas, o man tai tik laaabai valgyti norejosi.. :)) skaudet po operacijos tai skaudejo, bet leido vaistus nuo skausmo...

    Anonimas

  2. 3

    Abrazija: tai ne tik nutrukusio, negimdinio nestumo mechaninis isvalymas(isgramdymas). Ji dar atliekama esant difunkciniam kraujavimui. tai aciklinis kraujavimas, nulemtas lytinių hormonų gamybos cikliškumo sutrikimo, nesusijęs su kitu reprodukcijos ar kitos organų sistemos liga.
    Jis pasireiškia sutrikus pogumburio, posmegeninei, kiaušidžių, gimdos, neuroendokrininei reguliacijai. Ši liga nustatoma “paneigimo” metodu. Kai atlikus įprastinius tyrimus nenustatoma jokios kitos (organinės) kraujavimo iš gimdos priežasties. Disfunkcinis kraujavimas dažniausiai pasireiškia tik prasidėjus mėnesinėms arba prieš joms išnykstant, rečiau - reprodukcijos laikotarpiu. Disfunkciniai kraujavimai sudaro apie 20 proc. visų ginekologinių ligų.
    Manoma, kad sutrikus neuroendokrininei reguliacijai kiaušidėse sutrinka folikulų susidarymas, padidėja estrogenų kiekis kraujyje ir sumažėja progesterono. Tuomet ima vešėti gimdos gleivinė (endometriumas), pernelyg jai išvešėjus, anksčiau ar vėliau pasireiškia kraujavimas iš gimdos dėl kapiliarų išsiplėtimo, stazės, nekrozės, nevienodo bei netolygaus gleivinės pasišalinimo.
    Aisku pirmiausia bandoma gydyti hormonais (tiksliau kontraceptikais), o jei nepavyksta, tai daroma abrazija kitaip dar gleivines isgramdymas.

    Anonimas

  3. 2

    tai mechaninis gimdos isvalymas gali but po gimdymo kai placenta nepasisalina, (tada salina ranka), kai nutraukiamas nestumas, kai nutruko netumas, bet pati gimda neissivalo, kai menesiniu metu del hormonu sutrikimo (daznai buna paaugles ir menopauzinio amziaus moterim) vidinis sluoksnis nepasisalina ir moteris vis kraujuoja, dabar nebesugalvoju kada dar, bet zodziu laikas cia nesvarbu, priezastis nesvarbu, esme tame, kad reikia isvalyt gimda..

    Anonimas

  4. 1

    sveikutes,as katik po abrazijos,mano vaisiukui buvo 10 savaiteliu,bet jis nepilnavertiskai vystesi,taigi teko atlikt abrazija,del skausmo tai narkozes metu nieko nejauti,tik kai prabudau siek tiek jutau pilvo skausmus,bet kenteti galima,gaila kad praradau savo mazyli,,,,,,ir tas skausmas tik toks kad skauda del mazylio,o ne del to kad skauda.........

    Anonimas

  5. 1

    man sianakt padare... gan greita operacija. Nieko nejauciau, negirdejau. uzmigau operacineje ant stalo, pabudau palatoje savo lovoje. Po narkozes nebuvo nei bloga, nei svaigo galva, nei dar kas. Pilva labai skaudejo pries operacija, po operacijos (nors tepraejo 12 val) nieko nebeskauda. Tiesa, dar tebekraujuoja kaip per menesines.

    Anonimas

  6. 1

    Abrazija - vaisiaus isvalymas is gimdos,man taip paaiskino Klaipedos ligonineje dirbanti ginekologe,kadangi su pirmuoju persileidau zadejo daryti abrazija,bet aciu Dievui nedare,vaisius pats pasisalino...:(

    Vaidaa

  7. 1

    na man tik galva po narkozes svaigo,bet pilvo visai neskaudejo,nei bloga nebuvo

    nesvarbu

  8. 1

    man uzvakar dare abrazija. po narkozes sunkiai atsigavau, labai bloga buvo, o pilvo skausmas buvo nenusakomas...

    Juodckute

  9. 1

    teisingai viska susake nesvarbu,taip tikrai tokiu atveju duodama pilna narkoze ir skausmo tu jokio nejauti.nebent po narkoze gali labai pykinti jei tavo organizmas nepriema narkoziu.

    deimantina

  10. 1

    abrazija daroma ivykus persileidimui,tai pat kai yra nesivystantis nestumas,atrodo iki 28 savaites daroma,bet tiksliai nezinau.man tai pat teko,del nesivystancio,bet nieko neskaudejo,kadangi pilna narkoze dave.

    nesvarbu