• 17ats.

    Nėštumą lydinčios emocijos: ką jaučiate, išgyvenate?

    Bandau suprasti save, kokias emocijas išgyvenu nėštumo metu? Iškilo klausimas, kokias emocijas moterys paprastai išgyvena, kokios tos emocijos turėtų būti?
    Ar jaučiate euforiją, skraidote padebesiais, nekantraudamos susitikti su savo stebukliukais? Ar išgyvenate nemenką pokyčių baimę: kaip viskas pasikeis, kaip jūs jausitės suvokdama, kad kūdikis jau gimė ir nieko jau nebepakeisi, kaip pasikeis jūsų kūnas, santykiai su vyru? Mane labai neramina tai - kas mūsų laukia? Kaip viskas pasikeis...o dar taip norėtusi su vyru nevaržomai palėkti iki Paryžiaus, ar padrybsoti Egipte ;)

    VaidotaPsichologinė savijautaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    didziausia baime buvo gimdyti.paskui isgirdau,kad veza i operacine,baime,kad viskas baigsis blogai.kai pamaciau stebukleli savo,visos baimes dingo.tik db laime didziule, kad viskas vyks jau trise.:)

    bantukas

  2. 3

    na mane tai yra aplankes dziaugsmas ir begalinis noras sulaukti savo zuikucio :) jauciu tik dziaugsma, nes baimes nera, jei butu pirmas nestumas manau bijociau vien pagalvoti ar as tikrai sugebesiu uzauginti ta kudikeli, nes ir pati esu jauna :) bet dabar to nebera esu stipri mama ir tokia busiu :) o isgyvenu tik del vieno .. kankina nerimas del busto.. nezinau ar spesime nusipirkti ir issiruosti i busta kol gims vaikelis, noreciau viska jam suteikti savo namuose, juk butu taip smagu, o ne gyventi su uosviais.. tai vieninteklis mano isgyvenymas .. visiems krize .. ir kaip as sakau vyrui gerai kad dabar turesime vaikuti antra , o ne veliau , nes ir taip neaisku kas bus toj lietuvoje su vaiku pasalpomis kurias niekadejai atimineja is mamu.. ir dziaugiuosi kad jis is vis bus :) stai tokios mano emocijos ir isgyvenymas :)

    geiza

  3. 2

    na as jau nebe nestuke, bet isiterpsiu ir as...nebesu 20ies, tad pirmasis teigiamas nestumo testas buvo aplietas dziaugsmo asaromis;)) jokio nerimo nejutau, keista, bet net nebijojau gimdymo...labai daznai isspausdavau dziaugsmo asara, kad tapsiu MAMA...nerimas prasidejo tik tada, kai isveze i operacine, o gimusi mergyte nesiteike verkti, bet pabaiga super-mes seima, megdavome keliauti, pauges lelyte ir keliausime kartu;))

    Lukniukas

  4. 2

    Šiaip kai laukiausi pirmosios mergaitės tai buvau daugiau euforijoj,tokių baimių,kad kaip dar norėtųsi pabūti dviese su vyru kažkur ar kokia bus mano figūra po gimdymo ir pan.beveik nejutau,aišku pagalvodavau kažkiek ir apie tai.Mes kaip tik kraustėmės į kitą miestą,tas mane gąsdino labiausiai ir tai ar mokėsiu,ar sugebėsiu tinkamai prižiūrėt savo mažytę,kaip kas bus ir pan.Dabar laukiuosi antro,o pirmoji dar nedidukė.Tai dabar kažkaip šiaip esu ramesnė,bet po truputį pradeda neduoti ramybės kaip aš suspėsiu paskui du mažiukus,ar susitvarkysiu.Kaip dukrytė į tai reaguos ir kad mano laisvė bus dar labiau suvaržyta.

    Vilmiene

  5. 2

    na as tai irgi pazystu visas sias baimes, laukiuosi jau 28 savaite ir pastaruoju metu uzklumpa baime nieko nespeti ....... noriu namus graziai sutvarkyti pasibaigti vonios remontus ir tt .... Noriu padaryti idealius namus kudikiui augti, noriu supirkti jam graziausius rubelius ir visa kita, bet kartais atrodo kad nieko nespesiu nes dar reikia sedeti darbe ..... nors tik 9 dienos liko dirbti :) o siaip dazniau aplanko didelis dziaugsmas kad pagaliau ir mes su vyru turesim taip ilgai laukta pirma leliuka :)))) valioooooooo :)))) sekmes Jums dideles !!!!

    postera4

  6. 1

    Kazkaip blogos nuotaikos nekamavo nestumo metu,tik uzeidavo tingulys ir siaubingas miego norejimas

    ruta26

  7. 1

    sveikos, esu nescia 24 savaites, tai buvo planuotas nestumas, galiu pasakyti kad vyras dziauges labiau uz mane, bet jau kelios savaites negaliu numalsint noro verkt, jauciu didele itampa, vyras neseniai pasake kad vaziuociau pas tevus gyvent i lietuva, nes esu anglijoj, po siu zodziu isvis jo nesuprantu ir nezinau ka daryt...kaip save apraminti ir kas jam nutiko..

    xinesax

  8. 1

    Pakylėjimą ir pasididžiavimą. Kartais tingulį, kartais pyktį. Visko.

    Jorkaile

  9. 1

    Per visa savo nestuma jauciuosi puikiai (tfu,tfu,tfu):)

    miana

  10. 1

    Oi, kokia man nostalgija nestumui:skraidziau padebesiais, jauciausi pakyleta ir darsveikata nesiskundziau...nuostabiu nuostabiausia busena isgyvenau.tikrai, kiekvienai linkeciau isgyventi ta,ka as isgyvenau,patyriau....gal del to ir vaikas ramus...leidzia ir toliau dziaugtis gyvenimu ir isgyventi kita nuostabu gyvenimo etapa....kuris skriete skrieja...o taip norisi,kad nors trumpam sustotu. Atrodo lyg vakar gimdziau, o vaikui jau du metukai...

    juratele