Atsakymai

  1. 8

    gal kartais padės apsispręsti Jums ir kitoms galvojančioms apie abortą.


    1) Vaikas supjaustomas į gabalus ir išgramdomas. Atliekamas iki 12 savaičių.
    2) Vakuuminis išsiurbimas. Irgi atliekamas iki 12 savaičių. Pirmiausia paralyžiuojami gimdos kaklelio raumenys, po to ištempiami. Tai sunku, nes raumenys nepasiruošę natūraliam atsivėrimui. Po to į gimdą įkišamas vamzdelis su peiliu antgalyje. Siurblys suplėšo kūdikį į gabalus, nuo gimdos sienelės nupjauna giliai priaugusią placentą. Siurblio galingumas 29 kartus didesnis už buityje naudojamo dulkių siurblio. Šis metodas nėra saugus, kaip kas bando tvirtinti. Pirmomis dienomis po išsiurbimo smarkiai kraujuojama.
    Prahos Čarlio universitete paskelbta gerai dokumentuota studija apie abortų, atliktų iki 12 savaičių vakuuminiu būdu, pasekmes.
    Uždegiminiai procesai buvo 5% pacienčių, o tokios sunkios komplikacijos kaip nevaisingumas ir negimdinis nėštumas, užregistruotos 20-30% moterų. Ypač nėščioms pirmą kartą. Gimdos kaklelio raumenų nusilpimas sukelia persileidimą 30-40% visų moterų. Labai padažnėja gimdos kaklelio angos rigidiškumas, placentos prilipimas, placentos apaugimas ir gimdos atonija.
    3) Mikroadsorbcija. Moteriai, nesulaukusiai mėnesinių, atliekamas siurbimas. Kai žinoma, kad žmogaus širdis po 4 dienų nuo neįvykusių mėnesinių jau plaka. Ne viena moteris tvirtina, kad darant adsorbciją reikia iškęsti kur kas didesnį skausmą negu gimdant.
    Regina: ,,Antrą kartą neištverčiau''.
    Inesa: ,,Maniau, mirsiu. Nejaučiau viso kūno''.
    Irma: ,,Vos galėjau eiti. Buvo minutė, kai norėjau nusižudyti. Antrą kartą būtų lengviau numirti''.
    Rima: ,,Sunkiausia po to grįžti namo. Vyras apsimeta, kad nieko neįvyko. Kai lieku viena, verkiu, kiek leidžia jėgos. Tik plonos bendrabučio sienos... ."
    Trijų vaikų mama pasakoja savo aborto patirtį Niujorke: ,,Jie sakė, kad visa procedūra užtruks nuo 8 iki 10 min. Jie sakė, kad turėsime keletą spazmų, panašių į tuos kuriuos galime turėti per mėnesines... Ką jie turėjo pasakyti mums, kad mes turėsime tokį skausmą, kokio panašaus niekada anksčiau neturėjome. Gimdymo skausmas buvo gražus. Negalima sulyginti šių dviejų.
    Daktaras įėjo ir prisistatė. Negaišdamas laiko, jis įbruko instrumentą gimdos kakliuko plėtimui. Iš anksto žinojau, kad gausiu novokainą, bet jis pamiršo paminėti, kaip skausmingai tai bus. Jis sakė, kad tai ,,įgnybs”. Bet jis turėjo pasakyti, kad jausmas bus, tarsi būtų įstūmęs karštą žarsteklį...
    Tada jis pradėjo vakuuminį procesą. Tikėkite manimi, tai nebuvo nieko panašaus į menstruacinius spazmus. Skausmas buvo siaubingas, neaprašomai siaubingas. Truko ilgiau nei nuo 8 iki 10 min. Slaugė pasišalino su daugybe įdrėskimų ant savo rankų nuo mano nagų. Ir aš pasenau 10 metų.

    emiliukas

  2. 5

    Jūs spresite daryti ar ne,galite po aborto daugiau ir nebeturėti vaikiukų:(
    net susigraudinau,niekada nekiltų ranka žudyti savo vaiko.skaičiau nemažai istoriju,kai moterys norėjo darytis abortą,bet persigalvojo,ir yra laimingos,kad turi savo mažius.
    pasidariusi abortą nerasite ramybės visa gyvenima.
    sekmės priimant sprendimą.

    emiliukas

  3. 4

    Na tikiuosi tu is smalsumo klausi,nes daug kas dabar negali susilaukti vaikucio.
    kainuoja nuo 150 iki 500,priklauso nuo to,ar legaliai darai.Jei nelegaliai tai dar nuo miesto.Kuo miestas mazesnis tuo ir kainos mazesnes.
    O del skausmo tai tikrai skauda,skausmas ne tik fiziskas,bet ir psihologinis.
    Pries priimant toki sprendima reikia gerai apgalvoti ne tik apie savo pasekmes bet ir apie mazyli,kuris galetu gimti....

    okse0711

  4. 4

    http://mintys.lt/tevai-ir-vaikai/negimusio-vaiko-laiskas-mamai patarciau paziureti si foto reportaza..

    sandritute

  5. 3

    kaip jus naiviai kalbat rasydamos kad nezudykit leiskit gyventi ir t.t ar jus bent zinot ka reiskia auginti vaika vienai, as pastojau 18 draugas tepe slides nors pries tai atrode kad tarp musu meile be galine, ar isivaizduojat kai tau 18 ir bijai kam nors ka nors pasakyti kol nebeimanoma nuslepti, na gerai kad mane tevai suprato kad musu finansine padetis gera buvo, dabar man 25 o sunui 6 metai myliu ji be galo, bet brangiosios moterys pabreziu aciu dievui kad mane reme tevai tiek moraliskai tiek fnansiskai nes dar neteko matyti kad kas vaika uzauginti tik is meiles o be pinigu taip kad pilnai suprantu paneles kurios apsisprendzia siam zingsniui negimdyti

    Anonimas

  6. 3

    nuo kada Lietuvoje abortu nebedaro??????????????
    Manau nereikia atsakineti i klausimus, jei nezinote (cia pirmosioms atsakiusioms mamytems), privaciai apie 300 lt

    neringa1981

  7. 3

    Melanija,kaip suprantu turite3.5mėn.mylimą dukrytę?taigi kodėl Jums iškylo toks klausimas,nebent vėl laukiatės kuo labai abejočiau?

    emiliukas

  8. 3

    skausminga sirdziai..kaip bebutu sunku, bet gal atsiras vietos tai mazai butybei tavo gyvenime?

    bantukas

  9. 3

    papasakosiu as savo istorija,tiksliau savo mamos :
    pries mane mano mama turejo persileidima,persileidima su 4 menesiu vaikuciu...po 2 menesiu pastojo su manimi ..sake ginekologe darytis valyma..mama nepaklause sake gimdys..sako bet tu pagimdysi arba negyva vaika arba nesveika..mama uztrenkus duris isejo...sunkiai mane gimde,bet pagimde 4kg 200 g mergaite .....nieko gero nezadejo buvau pernesiota..sake gyvensiu gal 2-3 menesius mama skubejo krikstyti,kad tik suspetu jeigu kas...bet viskas buvo gerai dabar pati esu sveika,nieko neskauda,o ir jau apie savo vaikucius pagalvoju...dabar taip nuosirdziai galiu padekoti savo mamai,imkite visos is jos pavyzdi ..

    coliukexxxx

  10. 3

    ziauru..kazkas baisaus, kaip galima savo angeliuka ZUDYTI..:(

    Juodckute