• 20ats.

    Esu susirupinusi, kada vaikas prades kalbeti?

    Mano suneliui 2 metai ir jis visai nekalba tik te-te pa-pa ir t.t bet zodzio nesako jokio. Suprasti supranta viska kai paklausi ar paprasai ko nors, ar pasakai, einam padarysim dabar ta ar ana ir pan.

    vilma082-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Mums 1.7m ir tikrai kalbame palyginus daug ir aiskiai,o del tavo atvejo,na nesakau kad reikia jaudintis ir panikuoti,bet tavo vietoje as nuvesciau vaika pas logopeda,juk kuo ansciau susirupinsit vaikucio kalba,tuo lengviau jam paciam paskui ateityje bus,turiu omenyje mokykloje.

    pavasarinuke

  2. 3

    Mano dukrytei irgi jau 1 m. 7 mėn., bet kalba tik tuos pačius paprasčiausius žodžius, kaip ir kitų mamyčių. Bet supranta tai viską labai gerai, stengiasi kažką burzduliuoti, bet skiemenų netaria. Manau, kad viskas turėtų būti tvarkoje, nes visi vaikai skirtingi ir pradeda labai nevienodo amžiaus kalbėti. Būna, kad pradeda kalbėti labai staiga. Tikrai nepergyvenkit, manau kad logopedas būtų reikalingas tik apie 3 metus.

    elegancija

  3. 2

    viskas gerai,nesijaudink.maniskiui 2metukai ir 4men,tik nesenai pradejo kartoti zodzius,o iki to ir sakydavo tik te-te,ma-ma,ba-ba,se-se,ate
    berniukai ir siaip veliau pradeda kalbet.
    reiketu susirupint tik tada,jei visai nieko nesako

    okse0711

  4. 2

    visi vaikai skirtingi, maniskiui tik 1.4m bet jau nemazai zodziu moka:)

    erika1984

  5. 2

    nepergyvenk prades...pati mokyk ji tarti skaityk jam pasakas zodzius pabrezdama :)

    coliukexxxx

  6. 2

    mano vyro sunenas irgi 2metuku ir dar nekalba.tad nesijaudinkt,ateis laikas ir prades.vieni pradeda anksciau,kiti-veliau.

    bantukas

  7. 2

    as irgi neseniai dar buvau del to labai susirupinusi,nes ir mano berniukas mazai ka tesakydavo.bet kai jam sudygo visi dantukai tarsi atsigavo,liovesi ji kankinti, ir dabar ziuriu kasdien vis kazka pasako naujo,labai ziuri man i lupas kai kalbu,vartome knygutes vardinu jam kas pavaizduota,labai megsta kai megdzioju gyvunu tariamus garsus:) atrodo tarsi atriso burnyte kazkas,nors irgi buvome pas logopede,bet jos mazai uzsiima su tokiais pypliukais,nuo 3-4 metu rimciau jau dirba..labai svarbu kuo daugiau bendrauti su maziuku,nes is musu jie ir mokosi.arba kaip mums patare logopede leisti vaika i darzeli ir butinai i paprasta o ne logopedine grupe, nes vaikai girdi ir mokosi vienas is kito:) sekmes:)

    sandritute

  8. 2

    tikrai parades kalbeti dar mažas o berniukai ir taip vėliau pradeda kalbėti.

    mamyciuke

  9. 2

    Berniukai vėliau pradeda kalbėti.

    Jorkaile

  10. 2

    Na šiaip būna visaip.Manau viskas tavajam yra gerai,jei taria garsus,viską supranta.Dėl šventos ramybės galima pasirodyt gydytojai,gal paprašyt kad nusiųstų pas logopedus,kad įsitikint ar tikrai viskas yra tvarkoj..Bet šiaip skaitoma kad 2 metai kaip tik tas amžius ta riba kai turėtų pradėt kalbėt.Sakoma,kad vaikas lengviau išmoksta kai jį mokini tarti žodžius ryškiau pasidažius lūpas ir raiškiai tariant.Mano dukrytei 1,7m.,na taria ji žodeliu,bet irgi taip neaiškiai dar,pagrinde tik aš ją suprantu:)

    Vilmiene