• 4ats.

    Del kudikio iregistravimo, kai tevai nesusituoke, kokia iregistravimo vaiko procedura?

    sveiki,

    Noriu pasiteirauti teveliu, kurie nesusituoke ir susilauke vaikelio. kokia iregistravimo vaiko procedura? kur reikia kreiptis pirma? gal kokiu papildomu dokumentu reikia? iregistruoti norim tevelio pavarde. patarkite, kas susidure su tokia situacija. aciu

    ugneTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Visu pirma tau su teveliu reikia nueiti i metrikacijos skyriu pasiimti toki lapa,uzpildyti ir eiti i notarine,ten notaras patvirtins ir tada vel i metrikacijos skyriu tada ir isduoda gimimo liudijima,as emiausi Siauliuose tai uz notaro paslaugas mokejau 50 lt,kitur gal pigiau.

    mamka

  2. 1

    Pirmiausia reikia eiti pas notara, ten reikalingi abieju pasai ir vaiko pazymejimas is ligonines, turi dalyvauti abu tevai, nes reikia pasirasyti. Po to su notaro isduota pazyma ir abieju pasais reikia eiti i metrikacijos biura, nebutinai abiems. Tada su gimimo liudijimu eiti i seniunija ir deklaruoti vaiko gyvenamaja vieta. Paskui su isduota deklaracija ir gimimo liudijimu eiti i savivaldybe pasalpu. Pries kelis men. tvarkiausi, tai buvo taip.

    liepa

  3. 1

    1. užsirašėm pas notarą, kad tėvas sutinka duoti vaikučiui pavardę ir patvirtinti tėvystę (jiems paskambinus, žinos kaip tiksliai vadinasi tie dokumentai); Turi dalyvauti abu tėveliai. Pasiskambinkit tiksliai paklausti kokių dokumentų reikia, kiek reikia sumokėti, nes gerai jau nepamenu - atrodo abiejų tėvų pasai, išrašas iš ligoninės, jeigu vienas iš tėvų išsituokęs - ištuokos liudijimą.
    2. Tada važiavom į santuokų rūmus, kur buvo reikalingi tie patys dokumentai - pasai, notaro patvirtintas dokumentas, išrašas iš ligoninės, jeigu išsituokęs bent vienas - ištuokos liudijimas. Bent jau mums (Vilniuje) tai ir CMS irgi reikėjo abiejų dalyvavimo. Sakė, kad jeigu tą pačią dieną abu negali dalyvauti, gali atvykti kitas ir kitą dieną pasirašyti. Be to, yra skirta tam tikra diena, kai priimami dokumentai registruoti vaikutį.

    Mums tiek vienas, tiek kitas dokumentų pildymas užtruko tikrai tik po keliolika minučių, kol buvo užpildyti blankai ir atspausdinti.

    elegancija

  4. 1

    musu situacija buvo tokia pat.ligonineje isduoda pazyma apie leliuko gimima,su ja ejome i metrikacijos biura kur registruoja naujagimius,pildeme ten dokumentus,reikia pasu savo,paskui reikejo dar pas notarus parasyt sutikima kad tevelis pripazista tevyste,duoda savo pavarde,tuos notaro patvirtintus dokumentus irgi nunesem atgal i metr.biura ir isdave vaikucio gimimo liudijima su tevelio pavarde.tai tikrai neuzima tiek daug laiko kaip atrodo per keleta valandu viska susitvarkem:)

    sandritute