Atsakymai

  1. 3

    bent jau man gydytoja sakė,kad negalima užkrėsti kitų,nes aš klausiau ar neužkrėsiu vaiko.tą esu girdėjusi,kad kraujyje pavojingiausias,o dažniausiai būna žarnyne.

    Mikrobiologijos specialistai teigia, kad beveik kiekviename ką tik gimusiame naujagimyje įsikuria mus supantys mikrobai. Vienas iš jų - auksinis stafilokokas, kuris nuo, pavyzdžiui, drabužių, vystyklų patenka ant kūdikio odos. Augantys vaikai ir apie trečdalis suaugusiųjų tampa šios bakterijos, įsikuriančios nosies šnervėje, nešiotojais. Beje, jiems gydytis nereikia, nes nešiojančio bakteriją žmogaus sveikatos būklė yra normali. Tik 20 proc. žmonių niekada nebuvo ja užsikrėtę.

    emiliukas

  2. 3

    vaikui mano nėra buvę,bet mane siuvant užkrėtė gimdymo namuose.savijauta baisi buvo galvojau,kad po gimdymo,ilgai kraujavau nuovargis.praėjus metams galvojau,kad ir suparalyžuos,galva skausmingai svaigo,laužė visus kaulus,visi galai skaudėjo.gydytoja nedavė siuntimų,limfmazgius pačiupinėjo sako nieko nėra,beto nenurodžiau tikslios skausmo vietos,nes man skaudėjo viską vienodai,kreipiausi privačiai,daug tyrimų darė nieko nerado,tik kai apsilankiau pas nefrologę siuntė tyrimams,rado auksinį stafilokoką.pas mane buvo šlapimtakiuose.

    gal vaikai jaučiasi kitaip,jei taip kaip aš jaučiausi tai baisu.niekam nelinkėčiau nei mažam nei dideliam.

    emiliukas

  3. 2

    mes buvom susidure su auksiniu stafilokoku ir ji mums uznese gimdymo metu,aisku nuo jo nei vienas neapsaugotas,vienas gali ji ppasigauti o kitas ne:(((((labai gaila buvo ziureti i vaika kai 10paru leliukui tris kartus i diena leido antibiotikus,lasines state ir kateteris per visa rankyte:(((nuo stafilokoko mums supuliavo bambyte,labai ilgai nenukrito,o kai nukrito po keliu dienu atsigulem i ligonine:(((

    iirina

  4. 2

    užjaučiu tave,Agnute:(

    perskaičiau kelis naujesnius straipsnius,rašo,kad galima užsikrėsti ne tik per žmones,bet ir per gyvūnus,nes liga labai plinta.
    nesuprasi kaip yra iš tikro,tada man nefrologė sakė,kad galima užsikrėsti tik stafilokoku,o auksinis neužkrečiamas.vienur rašo vieną kitur kitą.tik kiek skaičiau jis neišgydomas,kai tik nusilpsta imunitetas liga atsinaujina.vien todėl aš nevartojau paskirtų antibiotikų,o gydžiausi su vienos medikės internete patarimu ir žolininkės,per savaitę kol turėjau gerti antibiotikus,aš vartojau daug česnako,spanguolių,arbatas raudonėlio,dirvinės čiužutės,ežiuolė.pakartojus tyrimą,pasėlyje nebeišaugo AS,gydytoja,sako kaip gerai,kad padėjo,nes dažniausiai net nesureaguoja tenka skirti kitus antibiotikus,palinksėjau galva.
    o pasielgiau taip todėl,nes tada būčiau neišsigydžiusi antibiotikais,o silpninusi imunitetą toliau,tada labai daug skaičiau,ir apie tai perskaičiau kažkuriam užsienio psl.
    aišku nesigydykite taip kaip aš,be to man buvo šlapimtakiuose,kaip minėjau dažniausiai būna žarnyne,tada gydoma antibiotikais ir gerosiom bakterijom.

    emiliukas

  5. 2

    yra ligoninės stafilokokas,vadinamas auksinis stafilokokas,yra ir paprastas,žinoma auksinis pavojingas,ypač vaikams.o užsikrėsti paprastai galima gimdymo metu,operacijos metu ir tik ligoninėje.o tarp žmonių jis neužkrečiamas.

    emiliukas

  6. 1

    auksinis stafilokas yra pas kiekviena zmogu, kai kuriems jis pasireiskia pas kitus ne, zinau atveji kai sesers dukryte pasireiske per nosi! isplito aplink nosi kaip pusleles padejo tik antibjotikas penicilinas, baisuma sita liga niekam nepavydziu!

    cindy

  7. 1

    auksinis stafilokokas ziaurus tuom kad 'gyvena'zarnyne.Jo pirmieji pozymiai mazyliams yra tie jog mazai valgo,gali miegoti apvalia para,pagr.signalas tai mazas svorio priaugimas.Kai isgeriama antibiotiku paskirta doze dar 2 m maziausiai rekomenduoja gerti gerasias bakterijas,butent sias- Gefilus Plius,Bifolac, nes jose yra didziausias kiekis ir platesnio asortimento geruju bakteriju.Na ir nepamirsti higienos...

    Anonimas

  8. 1

    Man neteko susidurti pfu pfu pfu tikiuosi ir neteks, neseniai teko palaidoti savo grupioke, moteriskei buvo vos virs 30 metu, dare operacija atrodo labai paprasta isoperavo isvarza ir operacijos metu uzkrete krauja, uznese stafilokoka ir nepraejus nei savaitei ligonineje ji mire...Baisi infekcija, laiku jos nepastenbejus ir nesuteikus medicinines pagalbos galima mirti...Nors ir daktarai labai aplaidziai ziuri tad daznai ir nepastebi tokiu infekciju, juolab kai patys uznkesa...

    Doviliuke

  9. 1

    gal ir tavo emiliuk tiesa,bet taipat zinau kad jei kraujyje ji buna tai ji yra mirtina jei perpylimas nepadeda.kaip buvo mano tevui...o del vaiku tai nezinau,taipat nezinau jei ji isiveisia kazkur kitur kas biuna...

    Agnute

  10. 1

    ojojoj net per sirdy perejo perskaicius pavadinima!!!!teko susidurti,pries daugiau nei metus palaidojau tevely,kuris mire nuo sitos ligos,jam tebuvo 40metu..si liga yra kitaip sakant kraujo uzkretimas,net nepadejo kraujo 2 perpylimai...na tikekimes jusu situacija yra kitokia...stiprybes ir didziausios sveikatos...

    Agnute