• 10ats.

    Klausimas: dekretines atostogos man iseina nuo liepos 1 d. Jos kaip tik sutampa su mano kasmetinemis atostogomis. Tad kaip geriau elgtis? Iseiti i dekreta, ar iseiti i kasmetines atostogas? Nes dilema tokia, kad jei iseisiu i dekretines, bijau, kad prapuls kasmentines atostogos (ten kazkoks nurodymas yra, kad kasmetines atostogas isnaudoti reikia tais paciais metais), o jei isieisiu i atostogas, tai joms pasibaigus jau bus gimdymo laikas.... tai ir dekretines bus nereikalingos.

    rutukas4144Nėštumo planavimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    O aš išnaudojau savo kasmetines atostogas prieš dekretą, nes nežinia, kas gali būti su mūsų įstaiga po trejų metų, tada nei atostogų, nei pinigų :) Kiekviena turėtų apsvarstyti, kada geriau imti kasmetines atostogas, o šiaip tai atostogos neturėtų dingti, bet, kaip jau minėjo elegancija, kiekviena įstaiga savaip interpretuoja įstatymus ir reikėtų pasitikslinti savoj darbovietėj

    almyte7

  2. 3

    Paiklausk savo darbovietėje, nes kiekviena įstaiga savaip interpretuoja įstatymus ir gali pasielgti kitaip, nei numatyta įstatymuose. Žinau, kad kasmetines atostogas galima pasiimti po vaiko priežiūros atostogų. Ir man taip patarė padaryti darbovietėje personalo darbuotojai, kurie tvarko visus dokumentus. Pati taip padariau - neėmiau kasmetinių atostogų nei prieš dekretines, nei prieš vaiko priežiūros atostogas. Man dabar į darbą rugpjūčio mėn., tai iš pradžių rašysių prašymą atostogoms už 2008 m., o paskui prašymą sugrįžti į darbą.

    elegancija

  3. 2

    Geriausia tai atsikelk pries dekreta, nes ka gali zinoti, ir ramiai sau lauk mazylio. Darbo kodeksas leidzia nesciai moteriai pasirinkti atostogu laika.

    liepa

  4. 2

    aš atostogas pasiėmiau prieš dekretines, nes kaip tik grėsė algų mažinimas, tai tokiu būdu gavau dar normaliai atostoginius ir prieš dekretines alga nespėjo sumažėti.

    bum

  5. 2

    o as atostogas pasiemiau pries dekretines,nes kai iseini i atostogas bent pas mus kazkaip gaunasi atostoginiu daugiau gauni nei algos,o tas gi viskas isikaiciuoja kai veda ta algos vidurki kuri gausi augindama vaikuti:)kiekviena sprendzia kaip jai geriau ir patogiau:)

    iirina

  6. 2

    as isdirbau vienerius metus ir neatosogavau. veliau isejau i dekreta o kai vaikui suejo 2 metai atsisakiau is darbo ir man sumokejo atostoginius.

    vilma08

  7. 1

    eik i dekretines, tikrai blogiau nesigaus, o antra visi kalba apie toki istatyma bet realiai jo nera, nes kad ir pas mane darbe jos vistiek kaupias ir bendradarbiai vis dar turi atsostugo likusiu nuo 2008 ar 2007 metu :D taip kad manau geriausias variantas butu eiti i dekretines

    poolman

  8. 1

    as pati taipat isejau i atostogas pries dekretines, arba gali pasilikti atostogas kai grisi i darbeli po 2metuku atostogos niekur nedings ;)

    geiza

  9. 1

    Manau butu gerai pasiimti atostogas iki gimdymo. I dekretines galima iseiti ir pries pat gimdyma.

    Erika_P

  10. 0

    Jokio nurodymo nera, kad kasmetines atostogas turi isnaudoti tais paciais metais, o jei ju neisnaudosi jos dings. Darbuotojas per metus gali iseiti i vienas kasmetines atostogas, bet jei turi nepanaudotu tai gali ir daugiau. Jus atostogas galesite prasitesti, kai baiksis vaiko prieziuros atostogos, jos niekur nedings.

    Anonimas