• 8ats.

    pinigeliai uz vaika

    Norejau paklausti, ar moka pinigelius uz vaika pirmus du metus, kaip seniau mokedavo lyg tai apie 90 ltl, ir ar reikia kazkur papildomai tvarkytis. Vyras tvarke visus reikalus po gimdymo, bet del situ pinigeliu jis nesuprato taip ir nezinom, nei ar gausim ir kur kreiptis jei turim gauti.

    adkia1-12 mėnesiųĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Nuo 2010 m. sausio 1 d. išmoka vaikui skiriama ir mokama, vadovaujantis Lietuvos Respublikos socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo (žin., 2009, Nr. 152-6820) nuostatomis:
    Ø Vaikui (-ams) nuo gimimo iki 2 metų
    Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos (97,50 Lt) dydžio* išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų (525 Lt) dydžio**.
    SVARBU. Šeimos ar bendrai gyvenantys asmenys, kurie augina ir (globoja) vaiką nuo gimimo dienos iki 2 metų ir už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų (525 Lt) dydžio pakartotinai kreiptis dėl išmokos ir pildyti prašymo nereikia.
    Ø Vaikui (-ams) nuo 2 metų iki 7 metų
    Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos (52 Lt) dydžio per mėnesį, jeigu vidutinės šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų (525 Lt) dydžio**.

    Aurvile

  2. 2

    bantuk, pasiskaityk Aurviles parasyta atsakyma ir neklaidink mamyciu, nes jeigu nezinai, kam tvirtinti kad moka visiems. Tikrai ne visiems moka pinigus, o pagal tam tikras salygas:
    -jeigu pajamos vienam seimos asmeniui mazesnes kaip 525 Lt
    -jeigu negauna is SODROS pasalpos.
    tik tada moka tuos mazus pinigelius uz vaika.

    Anonimas

  3. 2

    moka tuo atveju jei jus buvote nedirbusi, arba jei jusu motinystes ismoka uz vaika nevirsys 525Lt .tuo atveju moka, bet jei jus buvot normaliai isdirbusi tai jau siu pinigeliu nebegausite nes berods nuo sausio 1d juos nueme visoms mamoms gaunancioms pajamas uz vaikeli.

    geiza

  4. 2

    turit tikrai del tu pinigeliu tiksliai pasidometi, nes dabar pagal nauja ystatyma juos moka iki 2 metuku, bet ir tai nevisiem. kazkiek pajamos jei neisnesa tada gauni tos pinigelius o jei isnesa negauni. turit pasidometi, nes jei dokumentu nesusitvarket tikrai negausit, o gal jum priklauso, juk gaila tada prarast.

    vestina

  5. 1
  6. 1

    na jei seimoje isnesa pajamos kiekvienam nariui po 525lt tai negausi to 97 lt

    Anonimas

  7. 1

    gausi jie dokumentus susitvarkysi.priklauso iki 2 m visiem.:)

    bantukas

  8. 1

    va kaip mamyte aiskiai ir sauniai paaiskino , man taipat buvo sis klausimas aktualus , aciu uz labai issamu atsakyma:)

    Anonimas