• 14ats.

    6 sav kudikiui dregni delnai ir padai, tai paveldima ar rachitas?

    norejau patarimo mamytes, pas mano vyra visada yra dregni ir ranku delnai ir kojos padai, pastebejau kad ir pas musu vaikeli visada ranytes ir kojytes yra dregnos tik jeigu numaunu kojnytes kojytes buna sausos, ar cia gali buti rachito pozymiai ar galejo paveldeti ta dregnuma? Mums 6 savaites, geriam zuvies taukus su papildomais vitaminais A ir E. po saukteli kasdien, darosi kazkaip neramu jis tikrai ir mazai miega toks irzlus, bet tai gali buti ir del to, kad pilvuka jam labai pucia. Ir kaip ta rachita nustato, gal koki kraujo tyrima daro?

    oksaniukas19Kūdikio sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    na kadangi esi ne LT, tai tikrai sunku suprasti tuos gydytojus ir jų rekomendacijas. O gal pabandyk vėl grįžti prie vit. D lašiukų? Jų, ko gero atsiuntė iš LT? Bet po 10 lašiukų yra labai daug, reiktų bent po du lašiukus pradžioje duoti, o paskui stebėti, ar keičiasi kas nors, pvz., padidėja prakaitavimas, nutrintas, nuplikęs pakaušis, dažnai trina galvytę į pagalvę. Pagal tai didinti ar mažinti vit. D dozes. Bet jau artėja vasara, tai saulės gaus daugiau, tai rachitas neturėtų "užpulti".
    Tiesiog, ko gero lieka arba pasitikėti gydytojais, arba pačiai pasirinkti vitaminus.

    elegancija

  2. 2

    Na, man irgi keistokai skamba, kad tik 6 savaiciu kudikeliui jau reikia kisti zuvu taukus. Lietuviai dazniausiai saziningai vitamina D lasiukais geria. Ir mes gerem metus laiko, o tik nuo metuku zuvu taukus. Kazin ar toks mazas kudikelis jau gali tuos taukus suvirskinti? Jeigu delniukai ir padukai prakaituoja, tai truputi reiktu vitamino D profilaktikos, kokiu 2-3 lasiuku per diena. Jeigu ir galvyte miegant suprakaituoja, tai dar lasiuka kita prideti prie dienos normos. Taip skaiciuoja musu gydytoja.

    Agne

  3. 2

    sunku ką ir patarti, kadangi mūsų dauguma, kiek teko skaityti, naudoja vit. D lašiukais. O gydytojai jo normas ir paskiria atsižvelgdami į tai, kaip stipriai prakaituoja kojų pėdutės, rankytės, pakaušis; Atrodo tokie pagrindiniai apžiūros momentai. Bent jau mums tai vit. D dozė buvo padidinta, nes buvo didesnio ūgio, svorio, irgi numovus kojinytes buvo drėgni padukai. Bet dėl delniukų, tai sunku pasakyti, kadangi dar tokio amžiaus kūdikių dažnai būna į kumštuką stipriai suspausti, tai gali būti ir dėl to labiau drėgni. Pabandykit dažniau masažuoti atgniaužiant delniukus, leisti jiems "pakvėpuoti". Ir tiksliau bus pasiklausti pas gyd., nes kokia norma didinti žuvies taukų dozę, yra sunku pasakyti. Nes gal drėgni delniukai ir pėdutės tikrai ne rachito požymiai.

    elegancija

  4. 1

    musu kartais dreko, bet ne del rachito, nes is mamos paveldejo drekimą. o zuvu tauku taip anksti nieks neduoda, tik vitD. Delniukus dazniau mazuokite ir glostykite, pirstukus glostykite, nes negerai jei vaikas suspaudes delniukus, jo raumenukai itempti, paglostykit butinai.

    vinipukas

  5. 1

    as dukrytei po lasa vitamino D daviau nuo menesio bet nuo 2 del prakaituojanciu delniuku, peduciu ir galvytes padidino gydytoja iki 3 lasu. Tokiai mazai sake kitokie pozymiai nepasireiuskia ir jei ir butu rachitas nustatyti nelabai galima. Dabar 3 menesiai tai lyg ir pamazejo prakaitavimo, tai gal tu grysk prie D vitamino? man apie zuvu tauku naudojima nieko neminejo...

    titina

  6. 1

    va cia siek tiek info apie rachito pozymius ir t.t..
    Kaip atpažinti ligą
    Pirmųjų rachito požymių tėvai dažniausiai nepastebi. Išnešiotiems ir gimusiems normalaus svorio mažyliams pirmieji ligos požymiai dažniausiai išryškėja 8-12 gyvenimo savaitę. Visiškai liga pasireiškia 3-6 mėnesių kūdikiams. Pirmieji ligos požymiai:
    Irzlumas. Kūdikis pasidaro neramus, blogiau miega, krūpčioja nuo šviesos, garso. Mažylio miegas negilus – miegodamas suverkia, pasimuisto, atrodo, atsibus, bet dažniausiai vėl nugrimzta į miegą.
    Prakaitavimas. Susirgęs rachitu vaikas labiau prakaituoja. Lipnus prakaitas erzina odą, todėl kūdikis lovoje muistosi, sukioja galvą. Dėl galvos sukiojimo nuplinka pakaušis. Atsiranda prakaitinis bėrimas, iššutimų. Pastebėjus šiuos požymius būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją
    Minkštėjantys kauliukai. Taip nutinka, kai mažyliui laiku nenustatoma diagnozė arba kai kūdikis negauna reikiamos profilaktinės vitamino D dozės. Dėl reikalingų medžiagų stygiaus sutrinka kaulų mineralizacija, tad kaulai minkštėja. Vienas rachito požymių – suminkštėję pakaušio kaulai. Dėl suminkštėjusių kaulų pasikeičia galvos, krūtinės, kojų forma. Nesėdinčiam kūdikiui deformuojasi galva, sėdinčiam – stuburas, vaikščiojančiam – kojos.
    Sumažėjęs raumenų tonusas. Mažylis, paguldytas ant pilvo, sunkiau pakelia galvą, pakėlęs ją trumpiau išlaiko. Kūnelis tarsi suglebęs.
    Kiti ligos požymiai: vėluojantys ir netaisyklingai dygstantys dantys, užkietėję viduriai.

    Anonimas

  7. 1

    nemanau,kad rachitas..gerkit d vitamino daugiau.

    Anonimas

  8. 1

    aciu labai uz atsakymau, tikrai jo delnukai beveik visada sugniaust, gal ir del to dregni butu gerai kad butu paveldejes ta dregnuma. O as is pradziu ir daviau vitamina D lasiukais, po 10 lasu per diena, bet apsilankius pas daktare, ji net neapziurejo vaikelio, tiesiog patare, kad geriau jos nuomone duoti zuvies taukus, po sauksteli per diena, tai ir duodu net nezinau cia uzsieny tie daktarai keisi.

    oksaniukas19

  9. 1

    Tokiam mazuciui, kazin ar reikia duoti zuvies tauku, jei pati maitini tai visko uztenka is mamos pieno, tik vitamino D reikia papildomai.Kas tau taip patare? Del kojyciu ir ranku dregnumo gali buti ir paveldima.
    Ivesk paieskoj apie rachita, bus prirasyta daugiau pozymiu. Bet nemanau, kad jums rachitas, taip anksti nepasireiskia.

    liepa

  10. 1

    O vitamina D geriat? gydytojai gali tik nustatyti.

    liepa