• 18ats.

    Ar pritariate nuomonei, kad gėjų kultūros propogavimas skatina kai kuriuos žmones įsilieti į jų tarpą? Jei pažįstate homoseksualų, iš kokios šeimos jis kilęs?

    Neseniai teko skaityti apie naujausius tyrimus, kurie įrodo, kad potraukis tai pačiai lyčiai atsiranda dar kūdikystėje, kai kūdikis ar mažas vaikiukas negauna pakankamai įkvėpimo savo lytiškumui suvokti (pvz. mažu berniuku nesidomi tėvas, berniukas stengiasi gauti jo dėmesio, bet nesulaukia vyriško atsako). Ir toks vaikas auga atmesdamas savo lytiškumą arba blogai jį vertindamas, o tą savo vyriškumo ar moteriškumo stygių užpildo įsimylėdamas tą pačią lytį. Mokslininkai, bandydami pakeisti orientaciją nelabai ką pasiekė, bet.... niekas nestovi vietoje. Ir naujausi tyrimai parodė, kad dirbant su tai pačiai lyčiai potraukį jaučiančiais žmonėmis ir psichologinės terapijos metu atstatant jų savo vertės suvokimą, orientaciją pasikeičia pati! T.y. terapijos metu, niekas jos nekeičia - tai būna kaip pasekmė atstatyto savo asmens, savo lytiškumo ir savo vertės suvokimo. Vis didėja klubai vienijantys buvusius gėjus ir lesbietes. O šiuos tyrimus palaiko ir jiems pritarią psichologijos lyderiai, tie patys, kurie kažkada buvo už tai, kad gėjai būtų pripažinti ne psichologiniais ligoniais, bet normaliais žmonėmis su normalia orientacija. Dabar tie patys žmonės pripažįsta, kad visgi nebuvo visiškai teisūs...

    Iš to darau išvada, kad jei potraukis tai pačiai lyčiai susįjęs su psichologiniais dalykais, besiformuojantys vaikai, kuriems trūksta savo lytiškumo suvokimo, labai jautriai gali reaguoti į homoseksualų kultūros propogavimą ir būti imlūs jai, kaip savo psichologinio komforto užtikrinimui.

    Todėl manau, kad paradai turi būti draudžiami ne todėl, kad aš esu prieš gėjus, bet todėl, kad vaikai, kurie dar tik formuojasi ir turi vidinio netikrumo dėl savo lytiškumo gali lengvai pasukti tuo keliu... O šiais laikas tai didelė tikimybė todėl, kad dažnai vaikai auga nepilnose šeimose, ar vienas tėvų per daug užsiėmęs ir neatsako pakankamai, kai vaikas prašo dėmesio...

    SilvijaSPolitikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    labai idomiai paskaiciau tavo straipsneli:) pazistu viena lesbiete,bet net nezinau kad ji tokia yra...iki 19 metu ji domejosi berniukais kai p ir kt normalios merginos,o veliau susipazino su viena pana,kuri jai prasitare kad neva ja traukia merginos.mano drauge tai suintrigavo ir ji nutare "pazaisti" su ja pora.nuo to laiko praejo jau 8 metai,per ta laika ji pakeite daug merginu,vel buvo susidejus su vyru,pagimde vaika,bet ir toliau "domisi" moterimis.pasak jos niekas taip gerai nesuteikia pasitenkinimo lytinese santykiuose kai moterys,tipo,vyrai nezino ,nemoka ir tt.issireiksiu negraziai:tada kokio velnio ji sau nusipirko gumini b...i,jei vyru jai nereikia?tai vat mes ir nezinom ar ta musu drauge tikrai kitos orientacijos,ar tik is neturejimo ka veikti....o kilusi ji is normalios seimos,tetis,mama,brolis...

    axom

  2. 4

    Taip,manau kad gali turėti įtakos.Aš manau kad jie turėtu tyliai būti ir nelįsti į viešuma.Tokie žmonės ligoniai.O gėjų ir lesbijiečių pažįstu.Dažniausiai jie būna ne išpilnos šeimos,užaugę be tėvo,ar mamos.

    raganaite

  3. 3

    O va,dabar perskaiciau Jorkailes pasisakyma ir prisiminiau,jog buvo tokia situacija,kai tema apie vaikus,buvom prieje nerealiai stipria ginco riba...Jie irodinejo,jog geriau tegu vaikus isivaikina geju pora,nei jie augtu gatvej,pas alkoholikus tevus arba vaiku namuose,kur ju begale ir tikrai daugiau demesio ir silumos nesuteiks ten esancios moteriskes...Jie remesi krastutiniais gyvenimo argumentais,o as sakiau,kad psichologiskai tai nerealiai gali zaloti vaiku psichika apie seimos suvokima..,o be to ir tie gejai,ne sventieji..,juk jie taip pat gali gerti ir nepriziureti vaikus...Vieningos nepriejom isvados,bet gincas buvo tarp musu,ojojoi,labai stiprus....

    geguziukas

  4. 2

    zmogus gimsta toks ir tiek.. kazkada dirbau psichoneurologiniame pensionate tad zmones kartais nekalba, nelabai tos aplinkos ir supranta, o vieni yra heteroseksualus kiti homoseksualus ir tiek.. galu gale net gyvunai yra hoposeksualus, tad ju aplinka tikrai neitakoje.. turiu draugu geju, viena pora abu gydytojai, na vieno tevas paliko seima kai jis vos 5 metu buvo, bet kitas augo abieju tevu seimoje, tad nemanau jog tevai isiskiria ir vaikas tampa gejais.. gal kitos problemos atsiranda bet tik ne homoseksualusmas..

    gėjai nieko nepropoguoja, jie tik nori pasakyt kad jie tokie yra ir nori tu paciu elementariu zmonisku dalyku t.y. kurti seimas ir turet socialines garantijas i sutuoktinio socialines ismokas, kaip ir heteroseksualios seimos turi ir nori augint, gimdyt vaikucius kaip ir heteroseksualios siemos, kadangi musu nukvese politikai tyliai ju nesupranta tad nieko kito nelieka kaip iseit i gatves..

    gertruda

  5. 2

    Aš kelis gėjus pažįstu, tai abu jie be tėvo užaugo, mamos būdavo šeimoj ir vyras, ir moteris, jie abu vienturčiai. Vienas dabar gyvena ne LT, kitas Vilniuje, Tas kur ne LT, tai viešai pripažino, kad gėjus, o tas kur Vilniuje - ne. Aš negaliu būti prieš gėjus, nes vidinis jausmas sako, kad tai labai didelius neigiamus išgyvenimus patyrę ir nelaimingi žmonės.... Todėl nesuprantu, kaip galima jausti neapykantą žmonėms, kurie yra nuskriausti gyvenimo? Aišku, daugelis to nepripažįsta, bet skaityti kažkurio pichologo nuomonę kuris dirba su gėjais, tai jie labai dažnai keičia partnerius, neužmezga ilgalaikių ryšių, dažai būna linkę į liūdesį ir depresiją., Gal jie tikisi, kad viešumas, paradai, pripažinimas sumažins tą vienatvės ir liūdesio jausmą, su kuriuo jie dažnai susiduria... Tačiau svarbu pritariu nuomonei, kad reikia garsiai kalbėti apie priežastis, pasirinkimo galimybes, alternatyvas... Tada žmonės, kurie įtakoti gėjų kultūros, negalvos, kad jie pasmerkti tokiems santykiams, ir jei nori, galės bandyti ieškoti išeities...

    Anonimas

  6. 2

    ...Vienas kita skiria didelis amziaus skirtumas..,Vyresnysis,kiek zinau,augo be tevo,bet mama yra tokia "karinga",jog atstojo jam abu.Ne del to,sakau,jog "karinga",kad viena augino sunu,bet del charakterio savybiu.Augo vienturtis.Mama viska dare,organizavo,tiesiog nerealiai buvo atsidavusi sunui..,tad zinoma,sunui,ji didziausias pavyzdys.Ir pastebedavau,su savo jaunesniuoju partneriu elgiasi lygiai taip pat "motiniskai".Bet,pamaniau,kodel ne moteri pasirinko,kodel vyra?...ir padariau isvada,kad jo mama buvo labiau kaip tevas jam,ne kaip motina,nes,nors ir atsidavusi sunui,neturejo to "globejisko"motinos instinkto,joje tarsi toks pasirode betarpiskas valdymas isikunijes.Kalbu ne siaip is savo analiziu..,su jais teko ilgokai bendrauti ir pazinti seimos narius,taip pat.Su jaunesniuoju,daug "paprasciau",del to,vyresnis,ir "uzsiima auklejimu",jei galima taip pasakyti...Tevas,istisai gerdavo vaikystej,mama,pagimdzius jo seseri,istisai sirgo depresija...Jaunuoliui,ypatingai truko demesio.Beje,jis minejo,jog turejo santykius su moterim..,bet kaip suvokiau,turedamas psichologiniu problemu ir troksdamas pats demesio..,nesugebetu buti,kaip "tikras" vyras.O be to,kaip ir mama,nors ir budamas jauno amziaus,geria antidepresantus taip pat...Tad tokiu ir nesunku manipuliuoti :(.O siaip jie silti,labai svetingi,tolerantiski zmones.

    geguziukas

  7. 2

    Man atrodo, kad daug ka lemia ir genai. Ne tik aplinka, kurioje gyvenam. Bet is dalies pritariu. Pagalvojau tarkim, jei salia musu gyventu geju pora su ivaikintu vaiku, kazin ar leisciau savo vaikams su juo ziasti..

    Jorkaile

  8. 2

    Mano numone,labai didele itaka psichologiskai daro vaikam seimos santykiai,jiems augant...Pazinojau viena geju pora,teko gan ilgokai bendrauti,karts nuo karto susitinkant draugu rate,kol neturejau savo seimos.Jie abu is Lenkijos pabego i Uk,kadangi,kaip ir Lietuvoje,negalejo jaustis "savimi"...Uk ju daug,o ir tolerancija daug didesne.Kazkodel,isklausius ir suzinojus ju gyvenimus,pabendravus,mano giliu isitikinimu..,kad jie gejai,tikrai leme psichologiniai dalykai.

    geguziukas

  9. 1

    Vienas iš mėgstamiausių homofobų argumentų yra „homoseksualumas – tai liga, todėl gėjams negalima tuoktis/vaikščiot laisvėje/gyventi/kalbėti/lytiškai santykiauti/bet koks kitas žodis“. Nors Amerikos psichiatrų asociacija senių seniausiai išbraukė homoseksualumą iš ligų sąrašo.
    Taigi homoseksualumas pirmiausia yra ne liga todėl, kad psichikos anomalijos taip nevadinamos. Sutrikimas. Tačiau kada jau galime kažką pavadinti sutrikimu? Šiaip yra vienas paprastas kriterijus. Ne, ne tada, kai žmogus kažkuo skiriasi nuo kitų. O kai jo būsena trukdo jo kasdieniam funkcionavimui.
    Kokiu būdu homoseksualumas trukdo funkcionavimui? Trukdo nebent homofobai, draudžiantys homoseksualams gyventi, kaip jie nori, arba besityčiodami iš jų ir reikšdami agresiją. Sakysit, homoseksualumas trukdo reprodukcijai, tačiau pats savaime jis nepadaro žmogaus steriliu. Jei vien tik žmogaus nemiegojimas su priešinga lytimi yra sutrikimas, tada mūsų apibrėžimą atitinka ir celibatas. Be to, nemažai homoseksualų turi vaikų. Ir gali jų turėti tik panorėję. Todėl APA ir išbraukė homoseksualumą iš sutrikimų sąrašo.
    Manau, priėjome prie išvados, kad homoseksualumas – ne liga. Ir ne psichikos sutrikimas.

    Yuki

  10. 1

    Sutinku. Bet daug ka lemia ir genai.

    Imbiere