• 7ats.

    Kaip įpratinti vaikutį gerti daugiaui skysčių ?

    Mūsų mažylė (11 men.) labai mažai geria skysčių. Per diena vos 100 ml. Kartais ir mažiau. Išbandžiau įvairiausius gėrimus: vandenuką, pati viriau naminį kompotą, pirktines kūdikiams sultytes, Hipp arbatėles, Aptamil mišinuką. Tačiau situacija mažai kuo skiriasi. Mažylė jau keli mėnesiai geria iš Avent puoduko su snapeliu. Su čiulptuku nemoka. Tačiau ir taip didžiąją dalį skysčių pavyksta sugirdyti tik su šaukšteliu. Pati nemaitinu nuo 10 mėnesių ir pergyvenu, kad mažylei labai trūksta skysčių.

    GusteMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    As sakyciau nenori ir lai negeria,ateis karstesnes dienos,mazyle istroks ir greiciausiai nores daugiau gerti,tik patarimas neduokit per daug tu saldziu gerimu,geriau paprasta nesaldinta,virinta ir atvesinta vandenuka,o tai paskui problemos bus su dantukais.

    pavasarinuke

  2. 2

    mano sunelis irgi mazai skysciu gerdavo tokio amziaus, tik misinuka, bet kai buvo daugiau nei metukai pradejo vis daugiau gerti. Manau vaikai patys zino, kiek jiems reikia. Jei tavo vaikuciui dar neuzauges momenelis, paziurek, ar jis neidubes, nes jei idubes, tai tada tikrai truksta skysciu, o jei ne - tai viskas gerai :)

    Indruke

  3. 1

    Mano sūnus ir mažai gėrė.taip šaukšteliu bet kiek tu jam sugirdysi.Viriau skystas košes,šaukšteliu girdžiau ir jam patiko gerti nors kelis gurkšnelius iš paprasto puodelio.Aš pageriu ir iš karto ant rankų jis pageria.Truputį springasta,bet nieko tokio.Taigi stebėk išmatas.Jeigu kaip zuikio bubukai-tai jam trūksta skysčių,jeigu vientisa masė,tai užtenka,kiek gauna.Man sakė pediatrė.ne visiems vaikučiams skysčių vienodas poreikis.

    linasiu

  4. 1

    na nesijaudinkite tiek,jusu mazylei pakanka turbut tiek skysciu kiek ji gauna..neverta del to tiek nerimauti.

    nade

  5. 1

    na mano dukrai jau beveik 9 metai - bet skysčių ji nuo mažens geria labai labai nedaug - kartais sriubytę tik kokią - ir tai tik kai labai skanu jai, šeip arbatų iš vis negeria, nebent kakavos - bet tikrai retai, jei nori gerti - tik negazuotas mineralinis ar vanduo - ji taip įpratus, ir gydytoja sakydavo, kad jei negeria - tai ir neversti gerti - per prievartą gerti negerai. šeip reikia kartas nuo karto pasiūlyti, bet gers tik kai pati ištroškus jausis. gal ir jums tas pats?

    Ineta_

  6. 1

    Pamegink mazylei duoti daugiau sriubyciu kokiu gal patiks ir jai tada bus uztektinai skysciu per diena arbateles saldzios gal...

    ikmeskute

  7. 1

    Guste pas mus ir panasiai buvo, tai maniske pradejo skyscius gerti tik kai nesiodavau ant ranku pusiau gulomis, vaksciodavome po kambarius, atidarydavau spintele ir pan, ji ziuredavo ir tada gerdavo, po kurio laiko nebereikejo taip ''cirkintis''...gal ir Jums tai padetu jei nebandete taip...

    Lukniukas