• 18ats.

    Pirmoji savaite su mazyliu , kokia ji?

    Jau mano mazajam leliukui suejo saindien 9dienos.. jauciuosi dar neatsigavusi po gimdymo jauciu kazkokia baime.. dar nestumo metu buvau isitikinusi , kad nebus jokios depresijos man, bet vistiek gavosi taip kad kazkiek jos yra.. jauciuosi taip , kad net i lauka nesinori eiti.. kaip jums sekesi pirmomis jusu naujagimio dienomis.. ?

    geizaSu vaikaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    man pirma savaite buwo kosmaras dar ja praleidau ligonineje o taip norėjosi namo, kaip gryzau namo niekas nepasikeite buwo dar baisiau kai uzeidavo jai pilvo skausmai. Jau depresija tai liko net iki dabar pusantru metu po gimdymo.

    mamyciuke

  2. 3

    O as labai dziaugiausi pirmom dienom ir niekaip negalejau patiketi kad turiu toki stebukla,atsils orai,iseisit i lauka,sutiksit bendraminciu ir praeis visos blogos mintys. Sekmes jum ;)

    pavasarinuke

  3. 3

    atvirai sakau - siaubingai sekesi. namie negerai, lauke negerai, vyras negeras.... zodziu, priestaravimu sou buvo. manau, buvau nepasiruosusi tinkamai, daug skaiciau apie nestuma, mazyli, bet apie mamos savijauta praleidau.... db viskas butu kitaip, tiek nestresuociau. ir kas svarbiausia, tiksliai negaliu pasakyti, kas buvo blogai - vaikas sveikas, vyras geras, bet savijauta tikrai prasta buvo. gal kad gimdymas buvo sunkus ir tikiesi kazko ypatingo paskui - o grizti i tuos pacius namus ir viskas taip pat. geda net buna prisiminus:(((
    bet kazkur apie 3men viskas pilnai sustojo i savo vezes. sekmes ir stiprybes tau :)

    Elevina

  4. 3

    suprantu tave,as dar ir kraujavau 3 savaites,ir sedet sunku buvo,tai visai nenorejau is pradziu nei pagalvot apie jokius pasivaiksciojimus..o kai parsivezus namo leliuka perrengti bijojome abu,toks trapus atrode.net dabar sypsena kelia prisiminus:) tiesa mano maziukas visa pirma menesi tik valge ir miegojo,atrode pasidairo valandele ir vel miega,tai jokiu liudnu minciu nebuvo.. nesijaudink,juk reikia laiko priprasti prie naujo mamytes statuso,to jausmo,kad kazkam nuo siol tu pati svarbiausia ir reikalingiausia..nepasiduok liudnoms mintims,juk vasara:) sekmes tau:)

    sandritute

  5. 3

    Buvo neiprasta tam reikejo laiko ir kantrybes. Viskas nauja. Na man su pirmu vaiku tai kokio menesio reikejo kol isijauciau i mamos vaidmeni :) O su antru leliuku tai is vis buvo lengva.

    ZivileN

  6. 2

    net neprisimenu kokia ji buvo ta savaite.pirmus 2 menesius neprisimenu nei sunaus nei dukters.matyt ant tiek buvo viskas siaubinga,kad atmintis pati atsisake laikyti tokia informacija.abu mazai miegojo diena,mp reikalavo kas valanda,i lauka iseinu,po pusvalandzio riksmai,nuraminti neimanoma,strimgalviais namo per visa miesteli su rekianciu vaiku..:(

    axom

  7. 2

    is ligonines laukiau nesulaukiau kada grysiu namo, o paskiau aisku buvo laikas kai reikejo pratintis prie naujo rezimo ir buvimo mama =) tuo metu atrode sunkiau nei kad dabar viska atsimenu. Jokiu neigiamu emociju tikrai nebuvo, nors praktiskai visa laika jausdavausi pavargus. Dar pilnai neatsigavus po gimdymo - negalejau normaliai judeti ir tt. o miego tikrai truko. Gelbedavausi miegodama kartu su dukryte kaskart kai tik ji uzmigdavo ir dienos metu.

    titina

  8. 2

    na man tai nuostabi pirmoji savaite buvo su mqazuoju,negalejau atsidziaugt:) nors po cezario dar buvau neatsigavus,bet tai netemde dziaugsmo.norejau kiekviena sekunde praleisti tik su mazyliu

    nesvarbu

  9. 2

    Buvo be galo sunku..,tiek fiziskai,tiek psichologiskai...Ko gero labiausiai viskas susidejo,nes truko nezmoniskai miego...Kiek tik imanoma,rask laiko pailseti pati ar paguleti vonioje...Mane viena mintis kankino,noooriu miego..,todel buvo taip pat,nieko nenoriu,i lauka eiti nenoriu,viskas erzina..,buvau kiek pasimetusi...Kantrybes ir laiko linkiu,viskas kuo veliau,tuo bus lengviau.

    geguziukas

  10. 1

    man sunku buwo pirmas 2saw.buwo depresija.waikas maziukas,nemokejo normaliai kruties paimti,walgyt noredawo-rekdawo baisiai.o as budawo paguldau waika ant lowos ir pati i asaras baisiausiai puolu.wyras ramindawo mane wis,kad waikiukas ismoks paimti kruti su laiku. nenorejau,kad kas liestu mano waika,ipac uoswiene,nenorejau,kad pirktu ka mano waikui,kad eitu i kambary pas waika..oj pirmos 2saw buwo baisios man! bet po 2saw wiskas susitwarke:) cia su pirmu waikiuku musu,antro neturiu dar :)

    tiestuke