Atsakymai

  1. 2

    Sausainiai su varške
    0,5 kg miltų, 250 g varškės, 200 g cukraus, 2 šaukštai pieno, 2 šaukštai grietinės, pakelis kepimo miltelių, vanilinio cukraus.
    Paruošimas: Visus produktus samaišyti, užminkyti tešlą, iškočioti ją 0,5 cm storio lakštu, gana gausiai barstant miltais. Stikline arba formele iš jos išpjaustyti apvalius sausainėlius, aptepti juos išplaktu kiaušiniu, storai apibarstyti kristaliniu cukrumi, sudėti į miltais išbarstytą skardą ir kepti karštoje orkaitėje..

    laimike

  2. 2

    Sausainiai prie arbatos
    260 g kvietinių miltų, 200 g bulvių krakmolo, 100 g cukraus, 100 margarino, 2 kiaušiniai, pusė stiklinės grietinės, ketvirtis pakelio kepimo miltelių.
    Paruošimas: Sumaišyti miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius.Tada sudėti margariną, kiaušinius, cukrų, grietinę, išmaišyti ir stropiai išminkyti visą tešlą.tešlą iškočioti ir pasidaryti norimas formeles (aš tai prie malimo mašinos prisidedu formelę ir išeinančią forma karpau) ir dėti į sviestu išteptą skardą. Iš tos pačios tešlos galima padaryti trijų rūšių sausainius. Išminkytą tešlą reikia padalyti į tris dalis: į vieną įdėti kakavos, į kita vanilės o į trečią citrinos arba apelsinų esencijos.

    laimike

  3. 2

    Ingredientai:
    Kiaušiniai, 2 vienetai
    Kvietiniai miltai
    Cukrus
    Avietės, uogienė
    Mandarinai
    Gaminimas:
    Kiaušinius išplakame ir įdedame porą šaukštų
    cukraus. Išmaišome ir miltų. Viską gerai išmaišę formuojame tešlą.
    Pasidėję ją stalo, pabarstyto miltais, iškočiojame. Puodelio suformuojame kuo apvalių sausainukų.

    Į skardą, pateptą aliejumi, sudedame tešlos formeles ir paviršių aviečių uogiene. Ant kiekvieno uždedame po mandarino skiltelę.
    Šauname į orkaitę, nustatę 170 laipsnių. 30 minučių. Sausainius atvėsiname ir skanaus.

    nade

  4. 2

    Ingredientai:
    Kokosas, drožlės, 300 gramų
    Kvietiniai miltai, 60 gramų
    Cukrus, 200 gramų
    Vanilinis cukrus, 1 šaukštelis
    Kiaušiniai, baltymai, 4 vienetai
    Druska, truputį
    Gaminimas:
    Į metalinį indą įmuškite kiaušinių baltymus, berkite cukrų, vanilinį cukrų žiupsnelį druskos. Indą statykite virš puodo su verdančiu ir jame suplakite kiaušinių su cukrumi tol, kol masė sušils ir kremine. Nuimkite indą nuo ir supilkite kokoso drožles su miltais.. Viską gerai sumaišykite ir dėkite į šaldytuvą 1val. Orkaitę įkaitinkite iki laipsnių, skardą padenkite kepimo ir formuokite sausainius švirkštu arba šaukšteliu. Kepti 15 – 20min.

    nade

  5. 1

    Sausainiai prie arbatos
    260 g kvietinių miltų, 200 g bulvių krakmolo, 100 g cukraus, 100 margarino, 2 kiaušiniai, pusė stiklinės grietinės, ketvirtis pakelio kepimo miltelių.
    Paruošimas: Sumaišyti miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius.Tada sudėti margariną, kiaušinius, cukrų, grietinę, išmaišyti ir stropiai išminkyti visą tešlą.tešlą iškočioti ir pasidaryti norimas formeles (aš tai prie malimo mašinos prisidedu formelę ir išeinančią forma karpau) ir dėti į sviestu išteptą skardą. Iš tos pačios tešlos galima padaryti trijų rūšių sausainius. Išminkytą tešlą reikia padalyti į tris dalis: į vieną įdėti kakavos, į kita vanilės o į trečią citrinos arba apelsinų esencijos.

    laimike

  6. 1

    Sausainiai prie arbatos
    260 g kvietinių miltų, 200 g bulvių krakmolo, 100 g cukraus, 100 margarino, 2 kiaušiniai, pusė stiklinės grietinės, ketvirtis pakelio kepimo miltelių.
    Paruošimas: Sumaišyti miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius.Tada sudėti margariną, kiaušinius, cukrų, grietinę, išmaišyti ir stropiai išminkyti visą tešlą.tešlą iškočioti ir pasidaryti norimas formeles (aš tai prie malimo mašinos prisidedu formelę ir išeinančią forma karpau) ir dėti į sviestu išteptą skardą. Iš tos pačios tešlos galima padaryti trijų rūšių sausainius. Išminkytą tešlą reikia padalyti į tris dalis: į vieną įdėti kakavos, į kita vanilės o į trečią citrinos arba apelsinų esencijos.

    laimike

  7. 1

    Sausainiai prie arbatos
    260 g kvietinių miltų, 200 g bulvių krakmolo, 100 g cukraus, 100 margarino, 2 kiaušiniai, pusė stiklinės grietinės, ketvirtis pakelio kepimo miltelių.
    Paruošimas: Sumaišyti miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius.Tada sudėti margariną, kiaušinius, cukrų, grietinę, išmaišyti ir stropiai išminkyti visą tešlą.tešlą iškočioti ir pasidaryti norimas formeles (aš tai prie malimo mašinos prisidedu formelę ir išeinančią forma karpau) ir dėti į sviestu išteptą skardą. Iš tos pačios tešlos galima padaryti trijų rūšių sausainius. Išminkytą tešlą reikia padalyti į tris dalis: į vieną įdėti kakavos, į kita vanilės o į trečią citrinos arba apelsinų esencijos.

    laimike

  8. 1

    Sausainiai prie arbatos
    260 g kvietinių miltų, 200 g bulvių krakmolo, 100 g cukraus, 100 margarino, 2 kiaušiniai, pusė stiklinės grietinės, ketvirtis pakelio kepimo miltelių.
    Paruošimas: Sumaišyti miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius.Tada sudėti margariną, kiaušinius, cukrų, grietinę, išmaišyti ir stropiai išminkyti visą tešlą.tešlą iškočioti ir pasidaryti norimas formeles (aš tai prie malimo mašinos prisidedu formelę ir išeinančią forma karpau) ir dėti į sviestu išteptą skardą. Iš tos pačios tešlos galima padaryti trijų rūšių sausainius. Išminkytą tešlą reikia padalyti į tris dalis: į vieną įdėti kakavos, į kita vanilės o į trečią citrinos arba apelsinų esencijos.

    laimike

  9. 1

    Turiu begale gerų receptu sausainiams kepti iš senos knygos, pati esu bandžiusi šiuos receptus ir tikrai gerai ir skaniai gavosi... Įdėsiu keletą receptų...

    laimike