• 11ats.

    Oziukai ir rykste. Ar vyti lauk tuos oziukus ja?

    Mano mazoji (1,4m) turi didelius oziukus. Truputi kas ne pagal ja, iskart krinta ant zemes, voliojasi, rekia, o jei dar pakalbini ar bandai ramint, tai dar labiau susireiksmina. Kol dar buvo oziuku pradzia, padedavo isnesimas i kita kambari, nusiramindavo ir ateidavo, o dabar jau isigudrino, kai uzdarau, ji atsidaro duris ir vel rekia. Tai va, labai daug tetu, dedziu pataria paimti rykste ir uzdrozti, sako po dvieju kartu oziukai pabega...bet as dar kovoju graziuoju, nors jau jegu ir kantrybes beveik nebera. Ir dar sake, kad nuo tokiu oziuku ir epilepsijos priepuoliai atsiranda. Tai kai daryti, imti ta rykste ar ne?

    Akvilencija1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    mano nuomone tokia,kad nuo pat mazu dienu reia aukleti grieztai,kad tie oziukai neateiktu i kiema,ko negalima to negalima ir jokiu nuolaidu,yra ir mano artimuju tarpe tokiu zmoniu kur vaikui sako negalima to imti,vaikas parodo balsa ir tuoj duoda,kad tik nesauktu, cia yra didziausia klaida,nes vaikas pradeda manipuliuoti savo verksmu,nes zino ,kad issireikalaus verkdamas ar zyzdamas,ir tas vaikas jau nebegirdi kas jam yra sakoma,nekreipia demesio jei tevai sako negalima.

    Milana69

  2. 3

    musu mergina tai irgi labai didelius ozius rodo. tai mes uzmetame su ranka per uzpakaliuka. nes kitaip isvis neitu susitvarkyt

    vestina

  3. 2

    o Dieve, tik nevykit tu oziuku su rykstele. agresija issaukia agresija. geriau nuo vaiko nusisukit ir vaidinkit ,kad nebendraujat, tuomet tikrai bus veiksmingiau.

    gintarep

  4. 1

    Nemanau, kad rykste padeda.... Pas mus labai panasi situacija... As teisiog stengiuose sudominti kuo nors kitu, nes jei uzrekiu, tai vaikas tik labiau isiverkia, o jei parodai koki nuja zaisla ar koki pauksciuka pro langa, mazylis susidomi ir nusiramina, pamirsta del ko buvo uzsioziaves...

    Jorkaile

  5. 1

    gintere ne visi vaikai supranat ta nusisukima kaip tavo..

    nade

  6. 1

    na man gydytoja pati sake,kad vaikui reikia rykstes,nes nuo tu kritimu ant zemes gali tikrai bisivystyti priepuoliai,..,

    nade

  7. 1

    As manau, pabandyk nekreipti demesio, kai ji tuos oziukus rodys, tegu valiojasi ar rekia, o kai pamatys, kad niekas neziuri i ja, tai ir nustos :) Juk taip ji reikalauja demesio :)

    Indruke

  8. 1

    Priklauso ka veliau darysite,jei ta pacia diena kalbesite ir meilikausit tai nieko ta rykste nepades zinau viena atveji kai tetis tik pamokes vaika uz pusvalandzio bego jo atsiprasyti ,tai as skaitau kam tada is vis ji lupti taip tik traumuoji vaika ,vaikai labai megsta taisykles taip jiem lengviau ,,susirinkti,,savyje ir aplinkoje,parodykit vaikui kad viskas yra rimta ir kad jis tikrai jus supykde ar izeide.

    Anonimas

  9. 1

    as manau, kad visi tie protingi budai isvyti oziukus vieniems vaikams veikia, kitiems - ne. aisku, niekas nesako lupti vaika, bet jeigu kitaip neimanoma susitarti... as manau, kad svarbu yra parodyti, kas cia "bosas". pliaukstelejus dirzu per subine agresija neisaugs, o oziai gal ir iseis. svarbu, kad vaikas zinotu uz ka yra baudziamas. as tikrai neskatinu smurto, bet puikiai suprantu, kad kantrybei isseskus aplanko mintys ir apie fizines bausmes.

    Elevina

  10. 1

    na tiesiogine prasme RYKSTES tai niekada nepaimciau vaikui,bet keleta kartu esu delnu per uzpakaliuka pliaukstelejusi kai oziukus rode.bet gaila paskui vaiko paciai pasidaro..nors maniskis gana ramus vaikas bet jei uzsioziuodavo as palikdavau kaip ir tu kambary,kai nusiramindavo pats ateidavo nedrasiai sypsodamasi,neva as jau geras,pamatydavo kad nepykstu tai sypena iki ausu:)) dabar stengiuosi kalbetis su juo,dar pries oziukus juk vistiek pazistu kada jau pyks jis:) tai pasimyluojam,kazkaip nukreipiu demesi,arba nuvedu i kita vieta.kartais jei namie kazko negauna vaikas ir pradeda krisit ant grindu ir rekti,galima tiesiog nekreipti demesio,juk reikia ir issiliet vaikui blogas emocijas,ir tuo paciu leisit pajusti kad ne viska galima gauti vos panorejus:)

    sandritute