• 10ats.

    Ar jūsų 1-3 m. vaikučiai mielai bendrauja su gydytojais? Ir kaip susitariate su vaikučiu, jeigu dėl kokių nors prežasčių jie nenori būti gydytojos apžiūrimi?

    Pvz., reikia nuvesti profilaktiškai patikrinti pas odontologgą, okulistą, chirurgą, bet vaikas dėl kokių nors priežasčių baiminasi tų apžiūrų ir verkia, nesileidžia apžiūrimas. Ar bandote susitarti (jeigu jau amžius vaiko leidžia tai padaryti) su pačiu vaiku, ar gydytojai mielai bendrauja su besikaprizijančiu vaikučiu? ar visai neatlieka apžiūros?

    elegancijaSveikatos priežiūros specialistai, gydytojaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Vaikučiai gali nerimauti pas gydytoją dėl prieš tai buvusios blogos patirties ten. Pabandykite vaikui suteikti gerų emocijų einant pas gydytoją, pakalbėkite, pažadėkite kokį mėgstamą daiktą, pavyzdžiui, saldainį, kad vaikas susietų daktarą su gera patirtim. Taip pat, ir tėveliai turėtų būti kuo ramesni, nerodyti perdaug įtampos, kad vaikas jos neperimtų. Sėkmės ;)

    Elena_Cesnaite

  2. 2

    na retai buna,kad mano vaikas lesileidzia apziurimas.,o je rekie ir rodo ozius,gydytoja tiesiog net nteikrina..ir lieki durnes vietoje

    nade

  3. 2

    mano nuo puses metu (kai gavo viena is skiepu) einant pas gydytoja apziuria klykdavo visa ta laika kol budavai kabinete, iki pat 2metu beveik, ir niekaip nenuraminsi...
    db jau kai paaugo tai nieko ,jau supranta paaiskini ir tvarkoje :)

    Milana69

  4. 2

    mūsų pediatrė kalbina ir tuo pačiu apžiūri,vaikas mielai pas ją užeina į kabinetą,tik užeina iš karto pakelia maikutę,kad ją paklausytų:)
    buvome 2m.pas kardialogą kol darė echoskopą ją kalbino,žaisliukais domino seselė,kai buvo metukų vos nulaikėm.darant kardiogramą buvo ašarų,vos nutaikėm momentą,kad pabūtų ramiai.
    pas okulistą dabar mūsų dar niekas nesiuntė,lankėmės kai dar nebuvo metukų.pas odontologą dar tik vesiu.kartą buvo kabinete kai man taisė,tai labai norėjo,kad ją apžiūrėtų,pradėjo jai visi dantys skaudėti:))
    manau,kad draugaus su baltais chalatais:)

    emiliukas

  5. 2

    Vyresnis visada leidziasi apžiūrimas. O vat mažesnis po gulėjimo ligoninėje ir statomo kateteriuko į rankinę, verkia vien pamatęs baltus chalatus. Aš dar pagalvoju, iš kur tokie mažiukai atskiria, kad būtent baltas chalatas, o ne kitas baltas drabužis išduoda daktarę. Susitarti dar niekaip nepavyksta...

    Jorkaile

  6. 2

    Na, maniskis kolkas daktariuku visai nebijo, nors esam jau keleta kartu ir krauja is venos eme, tai biski paverkdavo, bet daktaru nesibaido. Jam netgi idomu nueiti ir laukti, kas cia bus. Mielai issizioja, leidziasi apziurimas, visada labai ramus, o akys net blizga is smalsumo :)))) Netgi jau supranta, kad reikia laukti eileje prie duru, nes visi serga :))

    Agne

  7. 1

    Visai mielai bendrauja,lankomes tik kas kelis menesius pas pediatre

    ruta26

  8. 1

    mano vyresnele jai bus 4metai ji mielai eina pas odontologa ar kitus gyd .klabasi su jais .ir net nera baimes jausmo.

    deimantina

  9. 1

    mano maze visada klykia kai tik gydytoja prisiliecia

    ausrab

  10. 1

    mano sunelis dazniausiai mielai leidziasi apziurimas, bet ne visada, jei ka tik pabudes buna po miego, kartais nenori kad paklausyu sirdeles ir kt. bet mus gyytoja labai iela, pasnekina, tikai neatsisako apiureti vaikucio.

    Indruke