• 7ats.

    Kudikiu maistas

    Sveikos mielos mamytes, ar galit kuri man paaiskinti kaip kudikiai turi pradeti valgyti kitoki maista ? Musu leliui beveik 4 men ir duodu jam paragauti labai nedaug obuoliuko, banano arba tyreles kokios po kelis lasiukus. O kaip buna veliau ? Kaip tada buna su mamos pienu ar jis reikalingas tik karta per diena atsigerti ar kaip ? Gal as neaiskiai suformuluoju klausima bet gal galit parasyti savo istorijas kaip jus pradejot valgyti normalu maisteli ir ka tada darete su mamos pienu ? Ar kai nuostojote maitinti MP duodavote vaikui gerti misinuko ? Aciu labai visoms :)

    postera4MaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    na, del motinos pienuko nieko negaliu patarti, nes mano mergyte jo valge vos menesiukai. Prie kosyciu pradejau pratinti nuo 4men, pradejau nuo kruopu kosiu, nes mums taip rekomendavo gydytoja. Tai kai vaikutis priprato prie ju, viena maitinima misinuku keisdavau kosyte, o po jos duodavau atsigerti arbatytes arba vandenuko. Nuo 5men pradejom ragauti darzoves, tai tada jau per diena buvo du maitinimai kosytem - vienas kruopu, kitas darzoviu, toliau misinukai. Nuo 6men po truputi ivedinejom mesyte, o va nuo 7men pridejom dar viena kruopu kosyte, tai dabar mano panele valgo kosytes tris kartus dienoj-2kruopu ir 1 darzoviu, kitais maitinimais misinuka.

    esperanza

  2. 2

    Sveikute, primaitinima pradejau nuo 4 men, rekomenduota pediatru, kadangi manoji jau nuo 6sav maitinosi misinuku tai problemu kaip derinti MP ir misinuka nebekilo...patariama pradeti primaitinti nuo virtos bulves , nes ji maziausiai alergizuoja, bet as pradejau nuo morkos, ja laizeme apie pora savaiciu, nes nelabai sekesi pradeti valgyti nuo saukstuko, jei vaikutis gerai ja valgo galima jau po savaites ivesti kita darzove...as savo atveju ivedziau bulve (bulve+morka), dar po savaites bulve keiciau kalafijoru ir t t, pradejau paskui maisyti po tris darzoves kartu, tiesiog svarbu kuri laika duoti tik tam tikra darzove, kad isitikintum ar vaikutis tai darzovei nealergiskas, todel ir rekomenduojama ivesti nauja darzove tik po savaites, kad butu pakankamai laiko isitikinti jei isbere vaikuti, tai kad isbere nuo tos darzoves.... as darzoviene duodavau pirma, o paskui po pusvalandzio duodavau pienuko t y misinuko, nes girdejus buvau, kad negalima iskarto duoti pienuko, nes neisisavina vitaminu, kiek zinau jau kai mesyte vaikas valgo, tai neisisavina gelezies jei iskarto piena gers vaikas....kitos mamos duoda tik arbatyte uzgerti po darzovienes, bet kadangi manoji nebuvo apzoriukas tai mes baigdavome pietu valgi pienuku...tikiuosi aiskiai cia isdesciau savo mintis, o karta ar du vaikas valgys pienuka dienoje-to niekada neribojau ir iki siol neriboju, nors dukriukui jau metai...

    Lukniukas

  3. 2

    del mamops pieno tai nezinau,nes neteko ilgai maitint.o papildomai pradejau po truputi maitint kazkur nuo 4 men.po to itraukdavau i raciona ivairias kosytes,darzoviu kosyte.o per pertraukas misinuka paduodavau

    nesvarbu

  4. 1

    As abu vaikucius pradejau pratinti prie kosyciu nuo 4menesiu,nes pati nemaitinau.Abu vaikuciai jau turejo po 2dantukus ir manau buvo tam pasirenge.Pieno misinuka duodavau tik nakti,jei prabusdavo ir vakare pries miega.Dienos metu uzsigerti ir atsigerti vandenukas ar arbatele,bet arbata patariu nepiknaudziaut,nes per didelis kiekis pasunkina pasisavint vitaminus.

    Bosiene

  5. 1

    Na visu pirma ir as manau kad anksti tu pradejai primaitinti vaikuti,tuo labiau jei turi pakankamai savo penelio,jei nepakankamai,tai cia jau kita kalba.Zodziu parasysiu kaip as maitinau,duodavau pienelio kada tik vaikas norejo,su pirmu primaitinimu,mes pradejom poi 5men ragauti banano ir obuolio po trupti,tai valgem ji tarp maitinimu,paskui jau po 6men pradejom valgyti kosyte ir bulvytes,morkytes ir kt darzoviu po truputi,tai pavalgydavom pietum ar po pietu miegelio kosytes,o pienelio duodavau atsigerti po valgio,kiek mano pana norejo,tiek ir gere.Pienelio duodavau vaikuciui kada tik noredavo gerti,pas mus nebudavo kad btent 1 kart dienoje,kai noredavo,tai ir duodavau papuli ;)

    pavasarinuke

  6. 1

    Papildomas maitinimas tirštu maistu – koše (iš pradžių skystesne - TYRELE, vėliau tirštesne, taip pat ir obuoliuku, bananu ir t.t.) pradedamas kūdikiui tada, kai jo prireikia fiziologiškai. Ir ne vien tik kaip naujo maisto, bet ir kaip sąlygos tolimesnei psichomotorinei raidai: liežuvio judesių, apatinio žandikaulio judesių, pirštų ir visos rankos judesių vystymuisi ir jų koordinacijos pažangai.
    Viskam – savas laikas. Pagal Pasaulinės Sveikatos Organizacijos rekomendacijas papildomas tirštas maistas pradedamas duoti tada, kai kūdikis tam subręsta. O to subrendimo požymiai yra šie: (1) kūdikis darosi pajėgus tirštą maistą priimti į savo burną, jo nebestumia liežuviu lauk, kaip jaunesni, tam nepasiruošę kūdikiai, (2) sugebėjimas sėdėti (savarankiškai, be laikymo ir paramstymų), (3) jau dygstantys dantukai ir (4) kūdikio noras viską kišti sau į burną. Visa tai būna vidutiniškai maždaug šešių mėnesių amžiuje. Kartais šiek tiek anksčiau ar vėliau, tačiau BEVEIK 4 MĖNESIAI – tai dar tikrai per ankstyvas amžius pradėti papildomą maitinimą.
    Papildomo maisto įvedimo priežastis, metodiką ir produktus detaliai aptariau specialiame 12 puslapių (282-294) skyrelyje “PAPILDOMAS MAITINIMAS” knygoje „Nepakeičiamas kaip motinos meilė“ < http://www.zindyk.lt/?page_id=34 >

    Kazimieras_Vitkauskas

  7. 1

    pradejau primaitinti nuo 6 menesiu jau normaliai. pirmiausia darzoviu kosyte karta y diena pratinomes, pradedant nuo bulves ir yvedant kitas darzoves palaipsniui. po to pradejom ragauti obuolio ir banano, nuo 7 menesiu valgom kruopu kosyte. MP piena pradzioj duodavau po pamaitinimo kosyte, kol yprato prie pilnos porcijos, dabar (7 men) tik atsibude geriam MP, neuzilgo kruopu kose, pietum darzoviene su mesyte jau, vakare varskytes truputy, tarpuose kada tik nori geriam MP - neriboju sito, vakare pries miega ir nakty taip pat MP. tarpuose grauzaim baranka, obuoly valgom, banana.

    titina