• 19ats.

    vaikas labai mazai kalba

    vienos pazystamos berniukas yra 5 metuku ir labai mazai kalba, tik dbr pradejo vesti pas logopede. ar tai tevu aplaidumas ar liga?o gal reikejo su tuo vaikuciu daugiau bendrauti, nes kiek zn tas vaikutis buvo visad paliekamas seneliams, o jie megsta isgert ir mazai su juo bendraudavo, vaikas visad budavo vienas. gaila to maziuko...

    gintarevaldasVaikų ugdymasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    man ir tokiu vaikiuku gaila, bet cia nepasakysi, atrodo savo lelyte kalbinam, kalbinam visi bet kaip bus nei vienas nezinom. Esu girdejus kad iki 2 metu jei nepradeda sneket reikia vest pas logopeda, tai manyciau cia tevu aplaidumas. Daznai snekinamas kudikis 2 metu moka 200 zodziu, o mazai kalbinamas tik 20 zodziu, toks vat skirtumas, tai 5 metu jau turi viska moket ir sakiniais sneket.

    Kalnietiene

  2. 3

    Belieka pasidžiaugti, kad bent jau 5m amžiaus vaikutis buvo nuvestas pas logopedą. Jei tai tik elementaraus bendravimo stoka, tai jis turėtų greitai pasivyti savo bendraamžius. Jei didesnės bedelės, teks ilgiau padirbėt. Svarbu, kad bent jau dabar su tuo vaiku būtų dirbama. Na, o tėvų elgesio aš nesiimsiu vertinti, nes juk nežinai kaip ten viskas iš tikrųjų yra.

    trejetukas

  3. 2

    nesąmone, kad mažai bendrauja ir todel nekalba, mes jau nuo gimimo šnekinam, dainuojam, nuolat mokom, bet vaikas nekalba, gal nebeturi kada įsiterpti, o gal kad vyrukas, jie gi neplepiai.

    vinipukas

  4. 2

    Nežinau, mamytės, aš esu labai plepi ir visad kalbinau ir kalbinu dukrą, bet ji kalba dar labai kukliai jai 2 metukai,o vat kieme matau vieną šeimą kuri mėgsta alutį pagurkšnoti mieliau su draugais nei su vaiku kalbėti ir kalba mergina gražiausiai nuo 1,5 metų - tai 2 trumpais sakiniais kalba puikiai. Manau dar prigimtis, genai. Be to draugė logopedė irgi nelabai savo dukrą prašnekint galėjo - kalba musiškės beveik vienodai tokio pat amžiaus. Šiaip pažįstamos logopedės poataria neskubėti ir palaukti iki 3 metų sako dabar dažniau vaikai vėliau kalba negu tėvų karta. Mano mažylės lopšelio grupėje tik 2 - 3 vaikai kalba suprantamai aplinkiniams iš 20 vaikų 2 - 2,5 metų amžiaus.

    Anonimas

  5. 2

    galbut ir yra kokiu logopediniu bedeliu,bet visgi prisidejo ir nebendravimas su vaiku..musu mazius irgi turi bedu su kalba,bet viska supranta,reaguoja,mes jau pusantru metuku pas logopede ejom,dabar pradejome lankyti darzeli,ir jau per pirma savaite pastebejau teigiamus pokycius,kad vaikas daugiau emociju rodo,bando ivardinti ka mato,tiesiog is vaiku mokosi,net sirdis sala girdint jo balseli,kai taip ilgai nekalbejo,maniskiui beveik 3 jau,bet darzelio logopede sako viskas bus gerai,kuo labai nriu tiketi:)) na realiai jei pradejo lankytis jau pas logopede berniukas jusu pazistamos,dar jei eitu i darzeli logopedine grupe,gal ir susitvarkytu bent su dauguma bedeliu..gaila zinoma tik kad taip ilgai buvo vienisas,kai jam labiausiai reikejo artimuju meiles ir demesio..

    sandritute

  6. 2

    zinoma,kad mazai rode tevai vaikui demesio..iskarto eikejo vaikuti vesti pas logopede..gaila vaikucio

    nade

  7. 2

    pilnai sutinku su ruta26,su vaikuciais nuo mazu dienu reik bendraut ir kuo daugiau.jau metu vaikutis nemazai zodziu pasako ir emocijas isreiskia

    nesvarbu

  8. 2

    nuo pat gimimo su vaikuciais reikia uzsiimti,bendrauti,viska pasakoti,dainuoti daineles,sakyti eilerascius.

    ruta26

  9. 2

    Zinoma kad cia tevu aplaidumas ir manau labai vaikui tas atsilieps ne tik mokykloje,bet ir tolimesniame jo gyvenime.

    pavasarinuke

  10. 1

    Reikia uzsijimti daugiau

    liena