• 3ats.

    Kaip nustatomas metinuko vaikučio vystymasis raidos centre ?

    Sveikos mamos, sužinojau apie toki centrą kaip „Vaiko raidos centras“ ir pasidarė įdomu kas čia per centras. Gal kam teko susidurti, ar žinote kokiu atveju vaikas siunčiamas tyrimams i vaiko raidos centrą ir kaip nustatomi vaikučio motorinis vystymasis, protiniai sugebėjimai ir t.t. šiame centre ? Ar čia galima šiaip įdomumo dėlei pasitestuoti, kokiam lygyje yra vaiko sugebėjimai ?

    Guste1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    siunčiamas tada jei pediatrams kyla įtarimas dėl vaikučio raidos,bet nebūtinai dėl raidos,dėl fizinės negalios,gimdymo traumos ir pan.apžiūri specialistai,pas psichologę daromas disko testas.
    mes gavome siuntimą į raidos centrą įvykus reakcijai po skiepo.kai suėjo metukai darė disko testą,stebi vaikiuką,duoda žaisliukus,kalbina.
    dar tebeturiu kopiją to testo.smulkioji motorika,kalbos suvokimas,ekspresyvi kalba,bendroji motorika,girdimasis demėsys,atmintis,regimas dėmesys,savarankiškumo įgūdžiai,socialinė adaptacija.
    šiaip nemanau,kad duotų siuntimą,jei nėra jokių nusiskundimų,nes raidos centrai perpildyti,mes turėjom lankytis iki 3m.bet pasakė,kad yra vyresnių vaikų labai daug kuriems reikia pagalbos prieš mokyklą.ir jie nebespėja su visais užsiimti.

    emiliukas

  2. 0

    Aciu mamytes, panasu, kad musu ten niekas nesius...

    Guste

  3. 0

    taip,manau siuncia,kai vaiku daktare nusprendzia,kad tai butina.

    nesvarbu