• 12ats.

    Kaip galima išsiskirti?

    Su žmona pragyvenau 11 metų, ji alchoholikė, visa laika gėrė, dirbt nenorėjo, prieš 5 metus, kai vaikui buvo 10 aš nuo jos išėjau, visa laika rūpinausi vaiku ir mokėjau jai neoficialius alimentus po 600 lt kas mėnesi, be to viska pirkau ir prižiūrėjau vaika. Mūsų santuoka ne bažnytinė, ji su kitu pasidarė vaika, vaikas gimė negyvas, bet kabo ant mano vardo. Kaip galiu išsiskirt, jos nieko nėra, visas turtas paliktas jai, užgyventas mano, turto aš iš jos nereikalauju, bet ji turi visai nepagrystų pretendzijų man ka man daryt?

    algiukas555Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    As ne eksperte, bet turtas, uzgyventas santuokoje, dalinasi pusiau...Jei ji alkoholike, tai gali teistis del vaiko globos.O ir vaikas jau didelis kaip supratau, tai pats gali pasirinkti su kuo gyventi..

    Jaudrute

  2. 3

    Deja, jei pastaruosius 5m nebuvot oficialiai išsiskyrę, tai ji gali pretenduoti ir į šį jūsų užgyventą turtą. Nebent teisme pateiksit konkrečių įrodymų, kad kartu negyvenot tuos 5m. Dėl neoficialių alimentų, tai jei yra perlaidos, tai čia jau eina kaip įrodymai. Be to, jei ji reikalaus dalies jūsų per 5m užgyvento turto, tada jūs turite pilna teisę(netgi sakyčiau didesnę nei žmona) pareikalauti, kad ir ankstesnis, kartu užgyventas turtas būtų padalintas pusiau.

    trejetukas

  3. 3

    tai kad mokejot neoficialei elimentus jus neirodisi ,bet taip kai jus gyvenot iki siol santokoj tai jokui papildomu elementu jinai neisreiklaus ,o turta uzgyventa kartu aisku dalins per puse ,teisme vaikas bus svarbiu liudininku ,(kaip supratau jau nemazas) .o del viso pikto yra nemokamos advokato linijos pradekit nuo ju .

    dominika

  4. 2

    Galiu pasakyti iklimpot... Ji prisiteis elementus uz visus 10 metu (nesvarbu kad mokejot po 600lt, nes neoficelei), nebet turit jos parasa uz kiekviena menesi paimtus pinigus. Turtas per puse. Reikia jums pasisamdyti gera advokata, kad irodytu kad ji alkoholike ir kad nesirupino vaiku. nes kitaip prisiteis didele suma is jusu uz abu vaikus (nors antras nors ir ne jusu buvo).

    Jurgela

  5. 2

    Manau nera dideles problemos issiskirti-tuo labiau jai zmona,vartojanti.Reiktu kreiptis pas advokatus.(yra ir nemokami)Na del elementu kokiu papildomu tai nereiks moketi,na o beto ir situos per dydelius mokedavot(neoficialius-kaip supratau,i rankas)o tuo labiau kaip megeja,tai gal ir prapildavo jusiskius,o vaikui nieko,tad jus ir aprupindavot.Na zinokit vaikas -jo apsisprendima ,su kuo gyventi teismas patvirtyntu,kai jai 12m butu,taciau jai zmona gerenti-ir nesudaromos tinkamos salygos,vaikui,tai ir anksciau jum perleistu auginti,jai noretumet.o jai gali net teises aptybot.Cia pannasus atvejis kai mano "drauges"-Ji taipat pradejo gan daznai vartot alkoholi,tad vyras nepakentes to,bei pinigu vagimo(kaip suzinojau poto mego ji istraukti,ir nieko dukrai nenupirkus,praulevot daznai-aluciui)issiskyre,pries tai isvarydamas is namu pas motyna.(jau ir motina jos buvo prasius pakalbet kas su ja darosi-kodel geria)Taigi issiskyre ,teisme buvo svarstoma kam mergaite auginti,taciau vyras sutiko kad augins mama,taciau jis moka tik dali elementu-ir pilnumoj aprupina vaika.Nors dabar kiek zinau is kitu saltiniu,kad jau rupinasi vaiko prisiteisimu sau,nes kaip ir mes daugumos(per bendras pazistamas pasnekam )tai butu geriausia.Na va isijauciau biski-bet ka padarysi,mes daugelis bandem jai padeti,bet...Ji nuo musu atsirybojo(tik kai pinigu paskolint reik prisimena)-jos nuomone,ka daryt jai susinervuoji,-Na bet ne stikliuka gi kilot...Taigi,atsiprasau kad isijauciau,bet jusu klausimas uzvede-ir tikrai manau kad neverta laukti,o skirkytes oficialiai,ir dar galit nurodyt alkohali seimoja skyrybu priezastim.Sekmes,ir atsiprasau kad tiek daug paras.

    Fausta

  6. 2

    Na skirkite sir viskas,kam save kankinti,gal gyvenime yra kita moteris kuri jusu laukia,kam gyventi kancioje su nemylimu,net gi nekenciamu zmogumi?

    pavasarinuke

  7. 2

    yra nemokami advokatai,jie turetu viska nuosekliai paaiskint.o vaikas pats spres su kuo gyventi.panasiai giminaiciui buvo,tik skirtumas tas,kad pas ji 4 vaikai.tai skyre valstybe nemokama advokata.po to vaikai patys rinkosi pas ka gyventi,du liko pas mama,du pas ji.tai tavo atveju tas pats,vaikas pats gales pasirinkti

    nesvarbu

  8. 1

    As skyriausi Lietuvoje pati, t.y. be savo buvusio vyro, nes jam buvo dzin. Viskas kainavo apie 5000 LT. ir uztruko apie metus, nes jis gyvena Rytu Azijoje, ir as turiu "nuo jo" sunu.

    Yuki

  9. 1

    aš alkoholikė, bet už draugą uždirbu dvigubai daugiau. Esmė ta, kad noriu mest, o pagalbos neturiu..

    Anonimas

  10. 1

    Jurgele, kodel rasote alimentus uz abu vaikus, juk klausimo autorius rase, jog antras vaikas gime negyvas, tai kam tie alimentai, mirusiam vaikui?

    Citata is autoriaus klausimo "ji su kitu pasidarė vaika, vaikas gimė negyvas"

    Anonimas