• 21ats.

    Ar reikia bendrauti ultragarsu su dar negimusiais?

    "Besilaukiančios mamytės ir dar labiau belaukiantys tėtukai dega nekantrumu sužinoti kas gi gims jiems, kurios lyties atstovas papuoš jų giminės geneologinio medžio šaką. Ir tada važiuoja būsimoji mama pas gerbiamus ginekologus, o pastarieji be didelių skrupulų guldo naują gyvybę bekuriantį organizmą po prietaiso, kurio veikimas remiasi ultragarso gebėjimais, „rėkiančia gerklyte“ tokio aukštumo gaidomis, kad mūsų ausytės nesugeba fiksuoti – juk mes ne šikšnosparniai. Bet prietaisas - „šikšnosparnis“, jis pats pasiunčia, pats ir paklauso, ir dar daktarėliui parodo vaizdeliu tai, ką išgirdo. Ir džiaugiasi abu – mama, kad gims lauktasis ar lauktoji, o daktarėlis, kad subyrės kišenaitėn atsidėkojimas.
    Kai mes skaitome labai materialią popierinę knygą, tai mūsų akys gaudo tik atspindžius nuo lape užkoduotos raidėmis informacijos. DNR – tai „videojuosta“, kurią „nuskaitinėja“ „videomagnetofono galvutės“ - ląstelės ir audiniai. Jeigu šis nuskaitymas netikslus, tai gimus, vietoje penkių pirštų ant rankos, bus šeši. Arba ant galvos išaugs ragas ar dar koks nors organas – istorija tokių pavyzdžių turi.
    Pekino universiteto mokslininkai atrado įdomią gimdos savybę. Pasirodo, kad gimda gali iškreipti pro ją praeinančius ultragarso spindulius ir tuomet prietaiso ekrane matysite ne tai, kas yra realybėje motinos gimdoje. Neretas atvejis, kai gydytojai utragarsu nustato vaisiaus lytį neteisingai. Ir ne visada čia gydytojo ar prietaiso kaltė. Jei besilaukianti motina labai laukia vienos lyties vaiko, o jos viduje auga priešingos lyties, ir tyrimo metu labai jaudinasi, vegetatyviniai galvos smegenų centrai įtakoja į gimdą, ši ima dideliu dažniu susitraukinėti, sukeldama vaisiaus skysčio vibraciją, kuri iškreipia prietaiso ultragarsinį signalą ir gydytojas ultrasonografas ekrane mato neteisingą vaizdą.
    Ultragarsas ypač pavojingas pirmaisiais nėštumo mėnesiais.

    Yra pakankamai metodų ir be utragarso, kuriais galima tokiu pačiu tikslumu, kaip ir ultragarsinis tyrimas, nustatyti laukiamo vaiko lytį.

    http://ill.ru/cgi-bin/form.malefemale.pl

    JurgelaTestai ir tyrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    as manau kad gydytojai daro ultragarsus tam kad matytu kokia leliuko busena, kaip kitaip jie pamatys ar lelis vystosi ar auga. man paskutiniu metu kas savaite daro ulktragarsa nes kontroliuoja lelytes svori, jei jis nustotu augti iskarto skatintu gimdyma. as manau kad gerai kai ultragarsas parodo kad tavo vaikuciui yra viskas gerai, pati mama jauciasi geriau ir leliukas pilvelyje ramesnis.

    wiktoriuke

  2. 3

    Jurgela, bet ultragarsai/echoskopijos daromi ne vien del lyties nustatymo. as tai niekada neprasiau gydytojos daryti echo vien del to, kad paziuretu kas leliuko tarpkojyje gyvena :) kai gydytoja pati nuspresdavo daryti echo, nes reikejo vandenis paziureti, ismatuoti vaikeli, paziureti ar gerai auga, ar viskas vietoje ir pan., tai tuo paciu pasiteiraudavau ir apie lyti... o vien del lyties darytis echo man net nebuvo minciu.
    ir dar cia neaisku visai kenksmingas ar ne toks tyrimas, nes visai neseniai internete skaiciau medicinos studentes interviu, kuri teigia, kad dar nera nustatytas echoskopu/ultragarsu poveikis leliukui. yra tik daugybe hipoteziu, spelioniu, kurias taip niekas dar nei patvirtina, nei paneigia...

    romantike

  3. 3

    Jei gultis po ultragarsu vien tik del pasmalsavimo - kas gims, tai zinoma, kad nesamone! bet jei sitas trimas skiriamas rimtiems tikslams - pvz. ar vaikelis sveikas, ar nera apsigimimu ir pann. ,tuomet tai puikus medicininis isradimas. mano pilveli nestumo metu ultragaru ziurejo gal 5 kartus. lelius maciau sau ramiai ciulpe pirsteli tuo metu:) gime sveikas ir ramus :)

    Meskeriotoja

  4. 2

    kiekvino teise rinktis, nemanau kad reiketu taip kategoriskai reiksti, kad tai negerai.. siuo metu pasaulyje labai daug negeru dalyku, kurie mums kenkia, pradedant nuo maisto ,baigiant viskuo kitu... tokiu atveju, nuskausmininmas gimdymo metu irgi baisus dalykas, nes nera pilnai istirtas, o kiek moteru ji renkasi? taip, kad sutinku daugumos nuomonei-tai kiekvieno asmeninis reikalas, bet paprastai niekas ultragarso nesirenka siaip ''pazaist'', jei jau ziuri, vadinas nori isitikint ar viskas gerai, juk kiekvienai nestumas skirtinas, vienom lengvesnis, kitom sunkesnis.. nematau nieko blogo, jei norima isitikint, kad viskas gerai :)

    safariE

  5. 2

    as nematau nieko blogo tame ir dabar savo vaikuose nieko blogo nepastebiu, del to, kad juos dukart ziurejo ultragarsu..

    Jorkaile

  6. 2

    Man ultragarsa dare daugybe kartu,kadangi buvo komplikuotas nestumas tai nulat ir stebejo taip pat kas dvi savaites dare o paskutine savaite tai gal kokius 5 kartus net iki tol kol atliko cezari o pirma karta ultragarsa atliko 4 menesi nestumo

    ikmeskute

  7. 2

    kad su gyventoju pilvelyje reikia bendrauti,tai savaime suprantama ir nesvarbu mergyte tai ar berniukas,kai kurie tevai pasirenka teise nesuzinoti vaikiuko lyti iki jo gimimo ir nematau cia nieko blogo...o ultragarsu butina paziureti maziuko busena ten,ar sveikas,ar vandenu netruksta,ar galu gale gimdoje jis vystosi ar ne...as tik uz,nes bent jau man labai neramu buvo kol jo nepadarem 17sav.vis galvodavau ar viskas tvarkoj,jo metu suzinojau,kad laukiuosi ne vieno,o dvieju!...del lyties gydytojas atsiklause ar norit zinoti,pasakiau taip ir jis 100proc buvo teisus tiek del vieno tiek del kito,nors vienas ir slepesi...

    mirror

  8. 2

    Cia paprasciausia diskusija, o ne kazkokie pykciai, kaip kazkam atrodo :) Labai idomu suzinoti kitu mamu nuomone apie tai ir sutikti bendraminciu kai kuriais klausimais.

    Jurgela

  9. 2

    Jurgela, ar tu cia kurstai kazkokias piktas diskusijas, ar kas tau yra??? kiekviena mama turi teise rinktis ir renkasi kaip noretu buti priziureta nestumo metu. yra daugybe atveju kai tyrimai echo isgelbejo vaikeliui ir mamai gyvybes ir nereikia cia "zaisti i vienus vartus"

    Meskeriotoja

  10. 2

    Nesupratau teksto esmes:D Visada tuos ultragarsus daro ir darys..
    O ar reikia bendrauti su negimusiais?zinoma, tik nesakyti,mano mazyle ar mazyli,i p ilva niekas neilis ir nepamatys,reikia vadinti apibendrintai,leliuk pvz:)))

    bantukas