• 22ats.

    Vis sklando gandas ar mitas, jog sauskelnės gali tapti impotencijos ir berniukų nevaisingumo priežastimi. Ka apie tai manote?

    Čia liečia tik berniukus. Jau senai karts nuo karto išgirstu apie sauskelnių negerumus berniukams. Vienkartinės sauskelnės atsirado šiek tiek daugiau negu prieš 20metų, tai dar neišaugo šita kartą ir tų didelių pasekmių nesimato. Bet šį mitą dar sutvirtino per pastaruosius 25 metus išaugusi jaunų vyrų nevaisingumo statistika. Buvo kažkada pasirodę labai neigiamų straipsnių internete apie vienkartinių sauskelnių žalą, bet greitai jie dingo iš ten. Ir iš karto sekė nauji straipsnei su labai gerais atsiliepimais ir gydytojų rekomendacijomis tų mitų ir gandų neigimais. Aišku, galima suprasti, kad Pampers gamintojai pasaulyje yra labai galingi ir viską padarys, kad tik visi ir toliau pirktų jų produkciją ir kad nebutų jokių blogų atsiliepimų apie juos ir tik geri...
    Mano draugės kurios turi berniukus, namie stengiasi naudoti daukartines medvilnines sauskelnes, o tik einan i lauką deda vienkartinias. O vasara stengiasi kuo mažiau naudoti pampersus, nes dar didesnė rizika iššutimo. Ir kai aš gimdžiau UK, tai ligoninėje dėdavo naujagimiams berniukams daukartinias medvilnines sauskelnias. Jos gana brangios. Bet vis pastebiu, kad nemažai mamų naudoja daukartinias sauskelnias, ar dėl vaikų sveikatos ar dėl taupumo (nes pigiau išeina naudoti daugartinias sauskelnias). O ar Jūs naudojate daugartinias sauskelnias ir kodėl ir ar manote, kad vienkartinės sauskelnės yra kenksmingos berniukams?

    JurgelaVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    gali isisvystyt, veikimas paprastas.. seklides turi but 35C temperaturoje, del tos preizasties jos ir yra kuno pavirsiuje.. tad aukstesne temperatura gali pakenkti ju vystymuisi, sauskelnes ypac su siltu sisiu pakelia T per ilga laika tai gali but negristami pokyciai.. svarbu nelaikyt ilgai bent 2-4 valandas per diena leist pabut be sauskelniu, nedet ju vasara ir mokyt naudotis puoduku kai vaikutis jau pradeda gerai pasedet..

    gertruda

  2. 4

    Esu girdėjusi ir tuo tikiu.o kodėl tik apie berniukus tema?Vis dažniau tenka girdėti,kad daugėja nevaisingų moterų,besaikis pampersų,įklotėlių,tamponų,paketų naudojimas jau nuo kūdikystės.jie juk negaminami iš natūralių medžiagų,nei mergaitėms nei berniukams,beto merginas jau nuo paauglystės kamuoja įvairūs grybeliai,uždegimai ir t.t.

    emiliukas

  3. 3

    nejaugi nesivedinat?nuogi nepakstot?

    raima

  4. 3

    na kazka buvau girdejusi,todel as pries pampersus,stengiuosi kuo maziau ju deti vaikams,dedu kai eina miegot ar i lauka namuose dedu vystikliukus,pirma pasiauginau taip ir antraji irgi.

    sandradan

  5. 2

    taip tas tiesa ir patartina kuo anksciau ju nenaudoti.

    Bosiene

  6. 2

    gal ir sklando tokie gandai ir mitai,bet as jais netikiu.Nevaisingumo priezastis kitur slypi.Juk seniau nebuvo sauskelniu,o va 30meciai,40meciai nevaisingi.

    ruta26

  7. 2

    Manau, kad tai visiska nesamone.

    Jorkaile

  8. 2

    netiesa ,kad vien nuo souskelniu zmogus tampa nevaisingas,jos tik mazyte dalis prisidedanti prie to,jei vaika ilgai laikai su prisisiotom souskelnem,jose buna dregna ,silta veisiasi visokios bakterijos kurios sukelia visokio tipo uzdegimus,o nuo tu uzdegimu ir buna visokiu nevaisingumo laipsniu,nevaisinguma labai itakoja maistas, aplinkos poveikiai, idesiu istrauka is mokslinio straipsnio apie genetiskai modifikuotus organizmus... kurie dideli vaidmani vaidina zmogaus sveikatai,tai liecia ir nevaisinguma
    "Genetiškai modifikuotų augalų auginimui reikia daug cheminių medžiagų, kurios kenkia tiek aplinkai, tiek žmogaus sveikatai. Šie augalai dažniausiai turi pertvarkytus baltymus, kurių iki šiol nebuvo maiste, jie gali sukelti alergines ligas. Ši liga tampa vis grėsmingesnė. Alergiją dažniausiai sukelia proteinai arba gliukozidai. Nauji genai gali pakeisti gimtųjų genų sąveiką ir tokiu būdu sukelti nenuspėjamus padarinius.
    Dar nėra pakankamai informacijos ir patikimų mokslinių įrodymų, kurie mums leistų teigti, kad genetiškai modifikuoti ir iš jo gaminamas maistas yra visiškai nepavojingas nei supančiai aplinkai, nei žmonėms. Mes nežinome kokių pasekmių GMO turės bent jau netolimoje ateityje."

    "Genetiškai modifikuotų organizmų naudojimas iškelia daug naujų bioetinių problemų. Visų pirma, tai potencialus pavojus, kad horizontalaus genų dreifo metu kartu su plazmidėmis iš genetiškai modifikuotų organizmų kitoms organizmų rūšims bus perduotos naujos, nepageidaujamos genų kombinacijos, kurios gali sukelti naujas gyvūnų ir augalų ligas, naujas vėžio formas,nevaisingumą, naujas epidemijas. "

    Milana69

  9. 2

    sutinku, nes amerikoje, nuo tos priezasties net 25% vyru nevaisingi, bet jie sauskelnes nesioja iki 2-3 metu.. mes savo vaiku taip nekankinam, mano vyriauisias jau nuo metu be sauskelniu, o maziukas va nuo vasaros dar vos pusmetis buvo jau be sauskelniu nors jis nesipraso, bet ant puoduko pasodintas padaro, na kartais 1-2 kelnytes tenka isskalbt, bet tai niekis .. as ateityje anuku noriu!!! tai galiu ir isskalbt..

    vejune

  10. 2

    na nemanau kad kazkokia itaka tie pampersai turi,nes is tiesu daug vyru ir moteru yra kurie nevaisingi ir pan,net nenaudoje sauskelniu.bet kadangi atsirado sauskelnes tai visa beda suvercia joms ;)

    masiniuke