• 14ats.

    PSD,negyvenant Lietuvoje kokių dokumentų reikia,kad nereikėtų mokėti?

    Gal kas tvarkėtės ir žinote kokių dokumentų reikia.Ir kažin ar įmanoma nurašyti susidariusią skolą,nes žmogaus 5m.nėra Lietuvoje?

    emiliukasŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Aš pati savo pažįstamiems UK pildžiau deklaracijos blanką ir nusiunčiau jiems pasirašyti ir persiųsti į LT. Bet tai buvo gegužės mėn., kai dar nebuvo pasibaigę deklaravimo terminai. Bet jiems nieko nereikėjo, tik užpildyti vieną skiltį į - išvykęs nurodant konkrečius metus, asmens kodas, gyv. adresas ir viskas. Kaip dabar yra - nežinau. Bet tada man irgi minėjo, kad jeigu užsieny žmogus dirba ir moka sveikatos draudimą (sakė kažkį formos Nr.), tai deklaruoti nereikia, o esant VMI prašymui susimokėti, pateikti to draudimo kopiją. Tai va, neaišku kaip yra pas jus. O dar geriau, pasiklausti dar ir dar kartą VMI, o tai mes čia dar kokių nesąmonių galim prirašyti. Nes kiekvieno atvejis yra individualus.

    elegancija

  2. 2

    pasiskambinau į mokesčių inspekciją,sakė dokumentų jokių nereikia,tik man įgaliojimą turėti,reikės užpildyti labai tiksliai išvykimo blanką.tikslią datą nurodyti,metus,mėnesį,dieną,ir dar daug info reiks surašyti.man pasakė,kad kai užpildysiu ir bus sutikrinta nurašys visą esamą skolą.gal nenurašo tik tieks kas jau po 2009m.išvyko?kažin tą blanką galima namie užpildyti?

    emiliukas

  3. 1

    reikia kreiptis i miesto migracijos tarnyba,ten uzpildyti blanka,kad negyvenat Lietuvoj

    ruta26

  4. 1

    kiek zianu tai nereikia moketi jei kitoj valstybeje dirbai legaliai, mokejei mokescius ir gali tai yrodyti. tada skola nuskaiciuos.

    titina

  5. 1

    prieš kelis mėnesius skambinausi pagal asmens kodą pasakė,kad yra skola apie 1000lt.ir sako jei nepadengsite toliau eis kas mėnesį po 72lt.plius 3proc.delspinigių,tik nesupratau ar į dieną ar į mėnesį.telefonu moteriškė patikino,kad kai užpildysiu tą blanką skola nusibrauks,nes mamos jau anksčiau kaip 2009m.nėra LT.skola nusibraukia,jei žmogus nebuvo LT ne mažiau kaip 183dienas.jaučiu kai mokesčių inspekcijoje vėl kitaip giedos.

    emiliukas

  6. 1

    Emiliuk tu pasitikslik ar tikrai reikia moketi,nes as bent jau kiek girdejau,kad nereikia,o tiems zmonems kuriems atejo laiskai susimoketi,kad neskubetu moketi,nes nera iki galo patvirtinta.Nes mes patys gyvenam ne LT,jau 4metai ir niekam nemokam.Na musu gal situacija kita vyras kiekvienais metais LT mokesciu inspekcijoj deklaruoja savo metines pajamas,o as esu Valstybes drausta,nes turiu mazameti vaika iki jam sukaks 8metukai.

    Egle

  7. 1

    kiek supratau, tai jei nemokesit, jokiu priemoniu vistiek nesiims..

    Jorkaile

  8. 1

    Tikrai nereikes moket uz visus 5metus,nes istatymas priimtas neseniai,o del nurasymo gali reikalautis,bet cia bus tolygu su pliku pesiotis.

    Bosiene

  9. 1

    mamytės,jūs ne taip supratote,žmogus(mano mama) išvykęs užsienyje dirba ir ten gyvena,o čia eina skola už privalomąjį sveikatos draudimą.

    emiliukas

  10. 1

    kam issiregistruoti,jei iki kol sueis vaikui 14metu nemokamai PSD yra.ir cia isvis tokia nesamone yra vienam aiskina blanka tik pildyt,kitiem dar,jog reikia popiergaliu issidirbinejimas kazkoks.

    Bosiene