• 11ats.

    kruties uzdegimas ir vaiko maitinimas

    Mane antra syki puola vienos ir tos pacios kruties uzdegimas. Norejau paklausti ar galima ta krutimi maitinti vaika? Paklausiau vienos pazistamos seseles tai ji sake negalima,kad nusitraukciau ir ispilciau.Idomi butu jusu nuomone is patirties.
    Beja,del ko puola tie uzdegimai? Gal ka darau ne taip? maitinu daznai kas 3-4 val.

    Lina169Moters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Laba, maitinimas kas 3-4 val. tai retokas maitinimas. Nebent vaikelis dazniau nereikalauja .... Ir idomu kodel tau uzdraute maitinti is sergancios kruties? kiek zinau tai negalima maitinti tik tokiu aveju, jei jau pasidaro baisus pulingas mastitas. bet toks jis mamoms pasidaro retai ir jau mamos su mastitais guli ligoninese rimtai gydosi ir maitinti nebegali kuri laika. o jei tau to nera maitinti BUTINA is tos kruties, kudikis turi ja istustinti. jam valgant svelniai brauk pirstais nuo toliau spenelio link. pries maitinima gali dar pasildyti kruti duse, kad pienas lengviau teketu. jei yra sukietejimu ir guzeliu, pieno sastoviu vadinamu, vaikeli zindyti pasidek taip, kad jo smakriukas butu nukreiptas i tuos guzelius. tokiu budu jie lengviau issisklaidys. po maitinimo dek vesu kompresa. neuzleisk sito reikalo, kad nepasidarytu blogiau. kuo dazniau zindyk, svelniai masazuok. taip jau buna kartais mamoms, kai pienelio pasigamina daugiau nei jo isvalgo vaikas, gal ilgesnis tarpas buvo ir jau pienelio sastovis pasidare.
    sekmes, rupinkis savimi.

    Meskeriotoja

  2. 2

    Jei krutis karsta vis dar ir po maitinimo, tai uzdek vesu kompresa ir po to toki kompresiuka su kopusto lapu ir medum sumaisytu su trupuciu degtines. kopusto lapa pries dedama ant kruties pagniauzyk delne, kad suluzinetu ir imtu skirtis sultys uzdejus ant to medaus su degtine. palaikyk tol kol jausi malonia vesa, paskui gali keisti i nauja lapa. ir kuo dazniau zindyk is tos kruties, kitaip guzai patys tikrai neissisklaidys. ir tik vaikelis gali geriausiai, is giliai pieneli istraukti, joks pientraukis ar savos rankos taip gerai nepades. sekmes.

    Meskeriotoja

  3. 2

    man paciai ir yra buves uzdegimas tai pienuka is tos kruties ir nutraukdavau ir ispildavau ,man kazkaip net paciai buvo nemalonu duot ,o paskui kai apsigydiau tai aisku ,kad visa pienuka reikia nutraukt po maitinimo ir dar pamasazuot ta kruti dazniau,

    lina38

  4. 2

    man ligoninej patarr po kiekvieno maitinimo paciai nusitraukti likusi pieneli kad nebutu uzdegimo. pabandyk ir tu gal pades isvengti uzdegimo.

    wiktoriuke

  5. 1

    man sake, kad jei ir prasidejo mastitas, vistiek kuo dazniau duoti kruti

    Dziungarija

  6. 1

    Galima ir reikia. Ir man būdavo..

    Jorkaile

  7. 1

    man taip pat buvo uzdegimas geriau ir vaistus, gyditoja leido maitinti ir net sake kad reikia

    vabaliuke

  8. 1

    na manau is vieno krutines gaunasi retesnis maitinimas susikaupia daug pieno ir gaunasi toks uzdegimas,.,siulau neduoti dbr is tos kruties kur yra uzdegimas.,geriau nutrauk pienuka

    nade

  9. 1

    Turejau as ,,toki malonuma''.Moterys gerai patare,kad butina maitinti vaikeli is tos kruties.As nutraukdavau ir duodavau kruti.Po to masazuodavau,,,sildydavau'' kruti po siltu dusu.Kai maitini,krutine reikia ypac saugoti,Ji labai jautri,ypac kai salta. Butina rengtis silciau,nepersalti,reguliariai maitinti vaikeli ir masazuoti krutis.Laikyti krutis reikia labai svariai.

    vilem

  10. 1

    Na vaikas valgo ir dazniau ir reciau,tad viduriuka parasiau :) tai vadinas tie uzdegimai ir guzai atsiranda,nes vaikas jo viso neisgeria ir pienas uzsistovi?
    Dedu kompresa ant kruties,ziuresiu,turetu pageret :) aciu uz patarimus :)

    Lina169