• 23ats.

    Klausimas kurios buvo arba yra nestukes ir ne tik:) Ar jums neatsibosdavo klausytis, kad nestukei negalima plauti grindu, siuti, valyti dulkes ir t.t.? Ar tiesiog ismokot to negirdeti?

    As mazai tikiu tais visais prietarais ir daugybes ju net nezinau, bet va jeigu uzeina kokie sveciai ar paskambina tie kas zino kad as laukiuos ir pasakau jog ta ar ana dirbu tai vos ne durnele isvadina, aisku nevisi bet tokiu yra. Siaip nekreipiu demesio bet kai tai sako kelis kartus tai tikrai "uzknisa". juk kai kala kiekviena diena kad esi durnas tokiu ir tampi, tai kai man ir taip sako tai tuoj pradesiu tiket arba venkt tu keliu zmoniu. bet atrodo ir jauni siuolaikiski o taip primasto.pvz vakar ploviau grindis (su sepeciu plaunu nereik net lankstytis) tai va atvaziavo draugas (jo pana ir laukias) tai mane kvaila isvadino kad plaunu juk negalima kenkia ir pan, kaip supratau ji neplauna, nu bet kas cia blogo? jeigu galiu tai ir plaunu, juk nepaliksiu indu grindu ir kt darbu kuriuos galiu padaryt namiskiam jeigu ir pati sugebu, tai sita girdejau jau kelis kart. kai siuvau sages ir sako negalima siuti ir pan. nu tikrai zinau ko negalima daryt tai ir nedarau bet ka galiu padarau.juk nestumas neliga, bet kai taip kalba tai toks vaizdas kad nestuke turi tik guleti ir viskas, bet ir tas gi buna blogai...gal jums pasirodis keistas klausimas, bet norejau pasipasakot ir suzinot jeigu jum taip kazkas sakydavo kaip reguodavot atsakydavot kazka ar tiesiog patyledavot? nes kartais tie pasakymai tikrai atrodo tokie kvaili juk nieko sunkaus nedarau, kartais issiplaunui pasitvarkau jeigu bunu namuose ir viskas:)

    AnonimasNėštumas ir darbasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    as irgi nekreipdavau demesio i tai,tvarkydavausi ir generalines tvarkas darydavausi visa diena,jug uz mane tai niekas nepadarys,o sedet kaip nevala tikrai negaleciau,is manes irgi daznai pasisaipydavo tu tvarkaisi ir tvarkaisi,na jei as galiu ir sveikata leidzia o ko nesitvarkyt?

    sandradan

  2. 2

    pas mane tai mociutes labiausiai pergyvendavo ir aiskindavo kad nescioji turi tik lovoj guleti, tai galiausiai as pas jas nebevaziuodavau nes tikrai uzknizdavo juodai. o as iki pat 8men dirdau visokius darbelius ir darziuka pasiravedavau ir zemuogiu i miska nueidavau pasirinkti ir viskas gerai buvo :)

    rasiukas23

  3. 2

    netikiu prietarais, tai visokie patarinejimai, pamokymai man per viena ausi ieidavo, o per kita iseidavo :) nedariau is saves ligones - kasdien tvarkydavaus, tiesiog viska darydavau proto ribose, svarbiausia nepersitempti. tu prietaru pasiklausius atrodo nestuke turetu kaip lavonas visa nestuma isguleti be jokios veiklos. nestuke geriau uz kitus zino ka gali ir ko ne, nes pati gali isiklausyti i savo kuno siunciamus signalus, tai jei sveikata gera, savijauta nepriekaistinga ir jegos leidzia darbuokis sekmingai ir neimk i galva tu pliurpalu ;)

    romantike

  4. 2

    Mano anyta pastoviai man sakydavo to negalima, tas kenkia. As jai pasakiau, kad tais dalykais netikiu. Jei viska darai su protu tai niekas ir nekenkia, jei per visa diena susitvarkai kambarius po truputi tai tikrai, kad nekenks. As kiek prisimenu iki paskutinio men dienos ir i parduoduve ejau, ir kambarius tvarkiausi ir nieko. Aisku kai pajusdavau, kad pavargstu tai tada ilsedavausi.

    ZivileN

  5. 2

    Ismok paprasciausiai mazute to negirdeti... :))))))

    indre82

  6. 2

    labai erzindavo toks pašalinių kišimasis, ir mokymai...tad nelabai kreipdavau dėmesio, dariau ką norėjau :)

    Lulu

  7. 2

    as is pradziu nekreipiau demesio, bet kuo toliau tuo labiau predejo erzinti tie visi prietarai ir patarimai... ypac is mociutes - nes jos prietarai seniausi (kvailiausi man atrodo) ir labai skaudus kai kurie - tokie pamokymai, kad va, ta ir ana moteriske ta ir ana padare ir neteko kudikio, ir sako man kai as ta darba darau... nu kam taip daryt as nezinau ;( tik liudindavo mane ir nervindavo., juk tai tera atsitiktinumas, juk ne visos lengvus nestumus isgyvena.. bet tikrai erzindavo su savo tokiais pasakymais. tai as viena karta jai kaip atkirtau, isrekiau kad tokiu dalyku daugiau negirdeciau ir viskas, daugiau nieko nesake :D nu ta karta tik pasake - nu ale jusu jaunu isvis negalima pamokyc..... o is kitu aplinkiniu tai retai koki patarima - prietara girdedavau, ir iskart jiems pasakydavau - o as netikiu ir taskas. arba jei del darbu kazka sakydavo - tai as juk neariau kaip jautis, o kaip vienam raste rasoma - jei jau motina besilaukdama nieko nedaro, tai ir kudikis jau gimsta aptinges :p taip pasakydavau ir viskas :)))

    Jogurtas

  8. 2

    Sveikute :) maziau kreipk demesio i tai ka sako kiti :) man taip pat daznai sako to daryt negalima ano negalima, bet nekreipiu demesio, nes pas mane nera kam visa tai padaryti. Patikek jei pradesi tiketi visais prietarais tai tikrai isprotesi ir dar daugiau pakenksi savo angeliukui, nei darydama ka gali daryt.

    rimuciukas

  9. 2

    Visi tie prietarai kile dar is senu laiku - kai grindis plaudavo rankomis pasilenkusios moterys, dulkes valydavo senomis kojinemis, skalbdavo su skalbimo lentom ir t.t. Juk gyvenam 21 amziuj, tai prabraukt grindis su spec. sluota, imest skalbinius i masina ar isplaut kelias lekstes toks cia ir darbas.... taip kad as nekreipdavau demesio i tokias klabas ir tik nusijuokdavau is tokiu "patarimu". Vienintelis dalykas ko vengiau - tai uzuolaidu kabinimas, nes rankas reik ilgai iskelus laikyt. O visa kita darydavau pati ir sekmingai. Na aisku kai jau pilvas didelis uzaugo viska dariau leciau , atsargiau, pailsedama nes tiesiog kitaip neiseidavo. Todel jei geraijauties nekreipk demesio i tas snekas ir daryk kas tau noris. O tokios "drauges" kurios pacios grindu neplauna, nes neva nesciai negalima tai tik issisukineja nuo darbu mano nuomone:)))

    ievindra

  10. 2

    sveikute tai jau taip tikrai jai gerai jautiesi kodel negali atlikti namu rosuos darbu ,jai viskas puiku ti tikrai gali nuo to niekas neatsitiks

    vitalija1984