• 23ats.

    Musu pediatre va pasake:) kad reikia kudikiams berniukams dukart i diena atsmaukt apyvarpe kad islystu galvute neva gali po to tekt operuot...kaip jus daret?man tiesa sakant baisoka:) gal cia atsakytu ponas Kazimieras?:)

    gerimantaMasažas ir mankštaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    tik neatsmaukinėk,negalima.. kažkur net straipsnį skaičiau.. pati užauginau 2berniukus niekad neatsmaukinėjau..
    "Papasakokite apie lytinių organų higieną. Mamos klausia – ar maudant berniuką reikia atsmaukinėti apyvarpę? Jei taip - kodėl, jei ne – irgi kodėl?
    Visiems jaunesniems kaip 2 metų berniukams yra fiziologinis apyvarpės susiaurėjimas. Jų varpos galvutė aptraukta oda, o apyvarpės vidinis paviršius švelniomis sąaugomis sulipęs su varpos galvute. Vaikui augant, sąaugos išnyksta, apyvarpė išsiplečia. Iki 5 metų maudant varpos galvutės odelę nebūtina atsmaukti. Po 5 metų fimozė dažniausiai išnyksta ir apiplauti apyvarpę bei varpos galvutę nesukelia jokių sunkumų. Plaunama šiltu vandeniu ir muilu kasdieną. '

    tuti

  2. 3

    niekas man tokiu dalyku nesake ir pirmakart girdziu,tai mes taip ir nedarom.

    Bosiene

  3. 2
  4. 2

    Miela Gerimante,
    medicinos studijose universitete ir po to gydytojų tobulinimo kursuose mus mokė, jog kūdikių apyvarpės atsmaukinėti nederėtų. Aiškinta, jog nereikėtų per anksti pažeisti tas laikinąsias sąaugas tarp apyvarpės ir varpos galvutės, nes tuomet rasis vietos šlapimui užsilaikyti bei infekcijai patekti. Tačiau dabar reiškiasi ir tam prieštaraujančios nuomonės, siūlančios kūdikio apyvarpę reguliariai atsmaukti ir prausti/plauti. Mano nuomone, jeigu tas sąaugėles tebeturintis kūdikis laisvai šlapinasi ir po apyvarpe šlapimas nesikaupia ir neužsilaiko, problemos nėra ir jos sukurti dirbtinai nereikėtų - taigi ir jėga atplėšinėti tos dar priaugusios apyvarpės nerekomenduočiau. O jeigu apyvarpė yra laisva ir lengvai atsismaukia, tuomet daryti reguliarius apiplovimus gal būt ir verta:
    http://mamosdienorastis.lt.x152.bst.lt/index.php?id=1432

    Kazimieras_Vitkauskas

  5. 2

    pirmą kartą tokius dalykus girdžiu :)

    Lulu

  6. 2

    tikrai pirma karta girdziu,nors ir auginu du berniukus,bet tokiu nesamoniu niekas neliepe daryt

    nesvarbu

  7. 2

    Negalima atsmaukinėti stipriai. Man daktaras sakė, kad reiktų praplauti nestipria srovele tiek kiek atsismaukia. Tik smaukti reikia vos vos, ne per prievarta! Aiškino, kad kaupiasi baltos spalvos nežinau kaip pavadint.. ir kartais būna, kad ten atsiranda uždegimas. Pati niekada taip nedariau, nes nieko ten nėra :) beti beveik neatsismaukia tai ir neledu.. bet daktaras pats sake yra daug sykių operavęs mažiukų pimpaliukus dėl to, kad infekcija papuolė ten nes buvo nė kart nevalyta..

    lydekaite

  8. 2

    Padejau sesei auginti sunu tai tokiu pasaku negirdejau.

    lolitaaa

  9. 2

    tikrai neatsmaukinek,kazkokia nesamone,tris berniukus turiu ir niekada neatsmaukinejau tenai,visi sveiki ir viskas su lytiniais organais tvarkoje,jokiu uzdegimu ar susirgimu nebuvo.

    ruta26

  10. 2

    Gryna nesamone. As pries isvaziuodama is gimdymo namu klausiau kudikiu gydytojos del berniuko prieziuros, sake nieko nereikia daryti apart paprasto prausimo, nieko nesmaukineti ir nejudinti. Taip ir darau, sunui 7men. ir viskas kuo puikiausiai.

    Meskeriotoja