Atsakymai

  1. 4

    Maniskis irgi labai anksti. Vonioje turim dideli veidrodi, ir vis i ji pasiziuredavo kol dar visai mazytis buvo. Bet nuo kokio 2,5 - 3 men pradejo sypsotis savo atvaizdui, dabar jau ir balsu nusijuokia.
    Ko gero dar nesieja jo su savim, bet kad tas "draugas" jam patinka tai faktas :)

    ievindra

  2. 3

    labai anksti,gal kokiu3 men.Tik ir laukia kada eisim i vonia,kur didelis vedrodis. ziuri i savo atvaizda ir sypsosi

    ginnta

  3. 2

    darželyje viskas puiku,su visais vaikais bendrauja.turi drauge su kuria apsikabina ir net atsibučiuoja išsiskiriant.

    emiliukas

  4. 2

    Dauguma tėvų klaidingai mano, kad kai mažylis bando liesti veidrodyje save ir kažką vapa, jis atpažįsta save. Tiesa yra ta, kad iš pradžių, kai mažylis šypsosi sau veidrodyje, jis tik reaguoja matydamas „kitą vaiką“ ir bando su juo bendrauti. Ilgainiui jis suvokia, kad atspindis veidrodyje priklauso jam pačiam. Kada tai įvyksta? Vieningos nuomonės nėra. Vienų specialistų teigimu, šis gebėjimas įvyksta išsivysto tarp šešių ir dvylikos mėnesių, kai mažylis iš informacijos gabalėlių sudėlioja sudėtingą mozaiką ir artėja prie svarbaus raidos momento, kai pradeda suvokti save kaip atskirą esybę pasaulyje. Kitų teigimu, 6-12 mėn. kūdikis veidrodyje vienareikšmiškai mato „kitą“ vaiką, o gebėjimas atpažinti save išsivysto artėjant antrajam gimtadieniui, nors gali būti, kad jau po pirmojo gimtadienio vaikas supranta, kad atspindys veidrodyje – ne koks kitas vaikas šalia
    Įrodymui, kad mažylis jau atpažįsta save veidrodyje, pastarieji naudoja taip vadinamą „veidrodžio testą“. Jo esmė yra tokia: lūpdažiu ant vaiko nosytės nupieškite didelį tašką (lyg peliuko nosytę) ir priveskite vaiką prie veidrodžio. Jei vaikas žiūrėdamas į atvaizdą liečia ne atvaizdo, o savo paties nosį, reiškia jis jau supranta, kad veidrodyje yra jis. (Jei norite, galite „peliuko nosytę“ pakeisti sirgaliaus vėliavėle ant žando arba kaktos.

    Anonimas

  5. 2

    Kad atskire,jog tai ju paciu atvaizdas,manau nuo metu-pusantru pradeda.O kad kazka mato,ir tai ji sudomina,kazkas neiprasto tai nuo keliu men.Jie paprasciausiai susidomi,kazkuo neiprastu,nei zaislas.Juk keliu men vaika prineski prie lango-ir dziaugsmo bus,"pilnos kelnes;):)".O jum Sigita ,su anonimu -gudrei gavosi.:);)-atspejot viena kitos mintis:D.Gal telepates busit;):D-šypsenyte:)

    Fausta

  6. 2

    jie sypsosi ir visaip kitaip reaguoja, ne todel kad atpazysta save. jie dar tikrai nesupranta, kad mat savo atvaizda. Pradeda suprasti, kat tai jie kazkur apie pirmus metus ir virs. Padarykit bandya, uztepliokit ant nosytes kazkuo ryskiu, ir paziurekit, kur bandys griebt vaikiukas, sau ar veidrodziui.

    Anonimas

  7. 2

    paprasciausias patikrinimas uzklijuokit arba paprasciausiai ryskia spalva padekit taska ant nosies ir pastatykit veidrodi ir jeigu vaikas ims uz savo nosies tada reaguoja i savo atvaizda o jeigu rankyte ims uz veidrodzio reiskias dar nesupranta kad mato save.Ir taip nutinka daug veliau mamytes kazkur apie pirmus gyvenimo metus ir veliau o kad keliu men kudikiai stebi i veidrodi tai nieko dar nereiskia.

    Anonimas

  8. 2

    Tiksliai kada nepamenu,bet buvo dar kudikis,kai ziurejo i veidrodi,matydama save juokesi :)

    Anonimas

  9. 1

    nuo triju keturiu menesiu

    ruta26

  10. 1

    kažkur 2-3 mėnesių, labai stebėdavo save, šypsodavosi :)

    Lulu