• 14ats.

    Kontraceptiniu tableciu vartojimas, ar pradedant vartoti butina tartis su ginekologe?

    Noriu jusu patarimo del kontroceptiniu tableciu. Pati niekad nevartojus kontroceptiku. Bet ko pasiklausineji, ir cia turbut daugumos juos vartojat? Taigi nusprendziau gal reik ir man vartoti. Na nebutinai vien del pastojimo, siap kai po operacijos, buvo ir gydytoja (kuri operavo Santariskese)suminejus, kad vertetu po operacijos pavartot (bet kad po 3men pastojau), o be to ir vartojant, reciau sergama gimdos uzdegimu (karta jau turejus)-vienu zodziu organizmui naudingas ju vartojimas, is moterisku puses. Ir po gimdymo naudinga, kad atsistatytu. Na ir aisku del pastojimo, neplanuoto. Taigi norejau jusu pasiklausti-ar pradedant juos vartoti, reik butinai is pradziu tartis su gine, kad apziuretu, ir paskirtu? Ar galima ir be konsultacijos, nusipirkus vartoti? Ir turbut reik pradeti(kiek zinotina) nuo pirmos -mmm dienos? (as turbut dabar negalesiu, nes per iseigines persirgau) Ir kokius vartojat? As tai tik kiek zinau,kad yra "Trilagol" (ar kaip ten) tokie? Ka daryt tokiu atveju, ar butinai reik eit pas gine pradedant? Prasau patarkit, kas kaip-nes ant to "kanto" zalia:);).

    FaustaKontracepcijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Parduoda ir be recepto kontaraceptines tabletes,bet tavo vietoj pasitarciau su ginekologe didesne tikimybe,jog issirinksi iskart sau tinkamas.

    Bosiene

  2. 3

    Del tokiu dalyku reikia tartis su gydytoja, ji parinks vaistus konkreciai pagal tave ir tai kas geriausiai tau tiks. As pati nevartoju kontraceptiniu tableciu, nes esu pries jas.Yra ir kitu apsisaugojimo budu.

    kvapni_feja

  3. 2

    butina tartis,butina,kad israsytu recepta,patartu kokie butentn tau tinkami yra.

    bantukas

  4. 2

    kai dar maitinau tai buvo gyditojes paskyres speziliai maitinanciom azalijos tabletes o poto reikejo isvykti tai pas ginekologa nelabai buvo kada nueit tai nusipirkau yesminele kontraceptika tai man labai geras jau metus vartoju nebuvo jokiu salutiniu poveikiu svoris taipogi neaugo ir seip dauguma mano pazystamu jas geria ir neviena nesiskundzia

    simka

  5. 2

    ir dar isiterpsiu,duoda ir be recepto:-)jeigu ka,bet ne visose vaistinese.juk ta recepta paskaito ir grazina atgal

    ruta26

  6. 2

    mano pazystama prades naudoti kontraceptikus,tai ji del ju lankosi pas gine,nes va kai ruko tai jau visai kitokiu reikia nes netinka,o rukancioms tik 2 rusys ju yra,ir siaip manau bet kokias kontraceptines tabletes reikia konsultuotis su gydytoju,atliks tyrimus kokiu reikia ir israsys jums tinkamus

    masiniuke

  7. 2

    as vartoju kontraceptikus Qlaira.Zodziu po gimdymo praejus 6 savaitem apsilankiau pas gine apziurai ir del kontracepcijos pasitarti,ji pasiule man spirale,as kategoriskai pries,nors ir tabletes lb nesveika.Ji pasake,kad galiu pradet gert ,nors ir menesiniu dar nera.O tau tai tikrai reikia sulaukti menesiniu pirmos dienos ir jas pradet gerti.Aisku jos nepigios apie 40lt,bet kasdien reikia vartoti,nedarant jokiu pertrauku,manyciau geriau su gydytoja pasitarti.

    ruta26

  8. 2

    ypac kai esi zalia tai vertetu geriau nueiti pas gine ir viska issiklausyneti...nes tai ne siaip vitaminai kuriuos sugalvojei ir isgerei...tai yra vaistai ir ju poveikis,vartojimas yra skirtingi....beto be recepto kontr.tableciu neparduoda...taip kad...del savo sveikatos manau reiketu pasikonsultuoti su gine kad paskui nebutu "netyciuku" ir asaru...

    Anonimas

  9. 1

    tavo atveju manau geriau butu pasitarti su ginekologe. nors as tai nesitariau, pasitariau su vaistininke issirinkau ir sekmingai geriau dvejus metus ir tiko man jos kuo puikiausiai.

    Vaidole

  10. 1

    geriau pasitark nes as jau sia klaida padariau nusipirkau ir issireguliavo visi hormonai o ir svorio priaugau daug:(

    Laura86