• 7ats.

    Ar gimdymo metu naudojant vakuma ar reples vaikuciui istraukti gyditojai klausia motinos sutikimo? Ar apie tai pasako veliau?

    Gimdziau gana sunkiai ir momentais buvo aptemusi samone, nelabai maciau kas vyko aplinkui, vyro salia nebuvo. Praejo 1,5 men ir skaitydama apie gimdymus susimasciau- Ar man galejo buti naudotas vakumas ar reples vaikuciui istraukti ir as to nezinau... Ar tokiu atveju butinai buna kokia melyne ar guziukas vaikuciui?

    ingriVaiko gimimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    melyne ar guziukas gali buti ir pacio gimdymo pasekme.manau,jei tai buvo butina galejo ir panaudot be tavo zinios,juk priverstinai daro cezari i tavo nuomone ir nelabai kas reaguoja,nes stengias gyvybes gelbet,o ne kliedesiu klausyt.

    Bosiene

  2. 1

    man atrodo butum macius ka ten dare , mane kai kirpo tai maciau ka daro,

    Kalnietiene

  3. 1

    Kiek zinau mediciniu repliu nebenadoja dabar is viso, tai tarybiniu laiku atgyvena, jei yra butina, tai naudoti gali tik vakuuma, kuris dabar yra gerokai tobulesnis ir svelnesnis vaikuciui. Po sitokios "pagalbos" butu likusi nemaza kraujosruva ant vaikelio galvytes, cia jau niekaip nenutylesi, kad nieko nedaryda gimdymo metu.

    Meskeriotoja

  4. 1

    nezinau kaip lietuvoje, bet pries gimdyma pasirasiau popierius kad gydytojui leidziu spresti kokias priemones naudoti pagal tai kaip vyksta gimdymo veikla. jei buvo naudotos znyples tai vaikucio galvyte bun apasukta i sona ir daugiau buna tokia pailga.

    wiktoriuke

  5. 1

    siaip pasakyti turi,kad naudos vakuuma ar reples

    ruta26

  6. 1

    manu jei ir naudojo turėjo būtinai pranešti jums, jei nieko nesakė, vadinasi nenaudojo...o šiaip aš ir labai prieš tuos vakumus ir reples, bet jei nėra kitos galimybės tai niekur nedingsim...

    Lulu

  7. 1

    as manau, kad tokio kaip sutikimo tai gal ir neklausia, nes jei kilo komplikacijos ir reikia tai nieko nepadarysi, bet kad pasako is kart tai ko gero. as kai gimdziau, ta pacia para pagimdziusios buvo 2 palatoj, tai abu vaikucius su vakumu trauke. Abi ta zinojo, jas net is ligonines isleido ne 3 para kaip mane, o veliau, nes skaitesi komplikuoats gimdymas ir laike ilgiau ligonineje.

    titina