• 12ats.

    Noriu isigyti veidrodini fotoaparata. Gal galite patarti, kokios firmos rinktis? i kokius parametrus ziureti? kaina gali svyruoti iki 3tukst.Dekoju uz issamia ir vertinga info ;)

    vykuteKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    šiais metais ir aš prikau Canon veidrodinį. Kol išsirinkau, visus internetinius psl. apie fotoaparatus išnardžiau, forumus pasiskaičiau, netgi pati klausimus mane dominančius buvau uždavusi.

    Reikia pirmiausia jums atsirinkti ko iš viso norite, ar tik fotoaparato, ar ir filmavimo galimybės. Nes ne visi veidrodiniai turi filmavimo funkciją. Be to, canon filmavimas nėra labai kokybiškas. Nors 2 viename nelabai kokybiško ir rasi. Visa esmė fotoaparate - objektyvas. Pats body yra daugiau mažiau standartinis, kaina dažnai skiriasi vien dėl firmos pavadinimo. Beje, canon šiais metais gavo nominaciją kaip metų fotoaparato gamintojas. Mes rinkomės Canon 550 D, kadangi tuo metu dar buvo dovanų CD kortelė ir krepšys. Be to jis turi filmavimo galimybę. Naujesni yra 7D modelis, bet jis jau brangesnis vien tik pats body+objektyvas jau priklauso nuo pačių norų. Galima rinktis iš karto objektyvą su teleskopiniu režimu, tai turėsit daugiau galimybių fotografuoti, bet tuo pačiu jis yra daug ilgesnis, didesnis, sunkesnis. Tai irgi pradžioje, kol nesate įgudę fotografuoti, kažin ar jis yra jau toks naudingas.

    Pabandykit nueiti į vieną-kitą parduotuvę prekiaujančią šia technika ir pasikalbėkit su konsultantais. Jie plačiau apie viską papasakos, o iš kelių informacijų atsirinksit sau tinkamą. Dar galit pažiūrėti www.fotofabrikas.lt, ten yra forumas ir daug naudingos info pradžiai.

    elegancija

  2. 2

    Canon yra geriausias

    liena

  3. 2

    dar siūlyčiau atkreipti dėmesį į Sony next5. Tai skaitmeninis fotoaparatas, bet visa vaizdo ir foto kokybė atitinka veidrodinio kokybę. Be to jis yra mažesnis. Keičiamas objektyvas, tinka ir nuo kitų SONY veidrodinių fotoaparatų objektyvai (tik reikalinga papildoma kažkokia tarpinė), tai kad keisti į tobulesnius objektyvus galimybė yra :)

    Mums kaip "užpudrino" smegenis dėl pasirinkimo, tai ilgai sukom galvas, kurį pasirinkti:) Siūlau ir jums pasižiūrėti ir palyginti šiuos modelius.

    elegancija

  4. 2

    Pirkom su standartiniu objektyvu. Pirmiausia šį pasirinkimą lėmė tai, kad neturim patirties fotografuojant bent kiek "profesionaliau" :); antra - jau teleskopinis objektyvas yra daug ilgesnis, didesnis, sunkesnis, kas apsunkina patį darbą fotografuojant ir "ropojant" paskui vaiką ar nešantis tiesiog kartu su savim fotografuoti kur už namų ribų.
    Mums patarė taip elgtis specialistai. Sakė, išmoksit su tokiu obj. fotografuoti, pasiekisit į tobulesnį. O pradžiai tikrai su juo galima nemažai išgauti gerų nuotraukų. Visai gerai pritraukia toliau esantį objektą, aišku, sunkiau gautį gerą kadrą fotografuojant labai toli esančius judančius daiktus, kaip pvz., sporto rungtynėse (čia pavyzdys iš specialistų patarimų), bet vaikui fotografuoti jo visiškai pakanka.
    Jeigu reikėtų dar kartą rinktis kokį obj. pirkti, tai galvočiau apie ateitį - ar ateity turėsiu finansinių galimybių pasikeisti obj. į tobulesnį, ar ne. Bet ko gero jau pirmą kartą pirkdama foto-, pirkčiau su galingesniu objektyvu :)
    Beje, dar pagalvokit, ar apsimoka pirkti Canon su filmavimo galimybe. Jeigu neklystu Canon 500d yra be filmavimo galimybės, o ir pats modelis nėra senas. Sakau dėl to, kad bent jau man 550d labai prastai filmuoja. Net žiūrėti nesinori tų kelių filmuotų sekundžių. Vaizdo kokybę gali pasižiurėti yotube paieškojusi info apie šį modelį. Tikrai siūlyčiau imti be filmavimo galimybės - ir bus pigesnis, ir su tokia kokybe ši funkcija praktiškai nereikalinga.
    Dar kažkuriame internetiniame psl. (gal fotofabrikas.lt) perkant canon modelį galima gauti dovanų - kursus kaip naudotis veidrodiniu fotoaparatu. Labai norėčiau tokių kursų, bet jie privačiai kainuoja apie 200 lt :((

    elegancija

  5. 2

    elegancija, as kaip tik demesi kreipiau i canon 550D. o jus turit standartini objektyva 18/55 ar ta tobulesni esat isigije?

    vykute

  6. 2

    o as siulyciau neklausineti kitu patarimu, nes visu zmoniu poreikiai skirtingi, ir kas tinka vienam, visiskai netiks kitam zmogui, o eiti y spec parduotuve, kalbeti su konsultantu ir sakyti ko nori uz kiek ir kad rodytu ka gali gauti uz atitinkama pinigu suma. Gal net pamatysi, kad tavo poreikiam visai nebutina isleisti tiek pinigu..

    titina

  7. 2

    Mes pirkome Canon firmos fotika. Reikia dar ir objektyva geresni pirkti, o jis tiek pat kainuoja kiek ir fotikas. Fotoparata reikia rinktis pagal savo reikme. Mes daugiau fotografuojame seimynines nuotraukas todel pasirinkome pusiau profesionalu. Nes profesionalus kainuoja laabai daug pinigu :) Ir patarciau pirkti ne Lietuvoje. Mes pirkome UK tai kainavo daug pigiau, o ir kokybe tikrai geresne nei skirta Lietuvos rinkai.

    Erika

  8. 1

    as turiu toky pat kaip Agnute, taip pat labai patenkinta =)

    titina

  9. 1

    tikrai pritariu,geriau pas specialistus paklausti,jie viska smulkiai paaiskins.o pati turiu Panasonic Lumix(ne veidrodinis)bet laaabai geras.

    Agnute

  10. 1

    mes irgi turime canon, neblogas, bet geriausi veidrodiniai fotoaparatai yra nikon... bent taip mus sake profesionalus fotografas :)

    umile