• 15ats.

    Koju venu operacija. Gal kas operavotes koju venas? Kokia operacija rinkotes chirurgine ar lazerine? Kodel? Gal kam yra rekomendave operuotis, bet ne is kart ta padarete? Kiek laiko laukete?

    titinaMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    operavau šiais metais, rugsėjo mėn. vienos kojos blauzdos venas. Darė bendrą narkozę (nors galima buvo pasirinkti ir vietinę nejautrą), operavo chirurginiu būdu. Operavausi Vilniuje, Antakalnio spec. ligoninėje.Rugsėjo 1 d. paguldė, kitą dieną namo išleido. Pirkau elastinį bintą, kuriuo sutvarstė po operacijos, o po kelių savaičių jau pirkau elastines kojines, kurias nešioju iki šiol.
    Operaciją darė labai greitai, gavau siuntimą, o po kelių dienų ir buvo vieta operacijai. Nieko nemokėjau, nes viską kompensuoja ligonių kasos. Aišku, norėjau lazerinės operacijos, dėl to, kad iš karto namo išleidžia; greitesnis gijimas; nelieka randų; Tačiau valstybinės ligoninės lazerinių operacijų nedaro, nes neturi reikiamo lazerio (vėliau apie tai sužinojau). O privačiai lazerinės operacijos kainuoja apie 2000 Lt.
    Man koja sugijo labai greitai, tik gerą mėnesį buvo visa mėlyna. Tai jeigu tai būtų buvę vasarą, nežinau kaip bučiau lauke pasirodžiusi tokia koja:)) Dabar nieko nebesimato - nei mėlynių, nei pjūvio vietų. O buvo maži du pjūviai, iš viso 3 siūlės. Kokių nors blogumų po operacijos nejaučiu, nieko neskauda. Kadangi nesu dariusi lazerinės operacijos, tai negaliu palyginti kas yra geriau.
    Beje, iš karto noriu pasakyti apie kompresines kojines. Jos yra gana brangios, pvz., tokios kaip Solidea firmos. Aš pirkau iš tinklapio www.tonus.lt Tikrai niekuo labai nesiskiria nuo kitų kompresinių, o praktiškai dvigubai pigesnės. Turiu pėdkelnes ir iki kirkšnies (priklijuojamas) III kompresinės klasės.

    Na, jeigu bus dar klausimų - klausk :)

    elegancija

  2. 3

    Operuokis Lazeriniu! Kodel :) Reikia, kad daktaras paziuretu, ar galima operuoti lazeriu. Tai nustatoma atlikus ultragarsini kojų venų dvigubo skenavimo tyrimą. Jei galima operuoti lazeriu, tada rizika minimali, nes šios operacijos metu nėra narkozės ir operacija pacientui yra gana lengva. Jei lazeriu operuoti negalima, tada reikia vertinti bendra būklę, įvertinti operacijos riziką, narkozės riziką ir t.t.
    Žinoma lazeriu yra geriau ir saugiau.

    Anonimas

  3. 2

    Na yra ne tik chirurginis ir lazerinis gydymas, bet ir radiochirurgija. Mano mamai reikėjo operuoti kojų venas. Pasirinko būtent radiochirurgiją, net jokio pjūvio nedarė. Tikrai plačiau apie patį būdą negaliu papasakoti, nes neturiu medicininių žinių. Bet metodas yra visiškai naujas Lietuvoje, aišku užsienyje tai praktiškai tik šiuo metodu yra gydoma. Nedaroma narkozė, neskauda, nelieka nei mėlynių nei randų, po kelių valandų po operacijos galima iškart vaikštinėt :) net sekančią dieną į darbą mama ėjo, nes jokio nedarbingumo nebūna. na, kojų grožiu besirūpinančioms mamytėms manau, tikrai toks gydymas super ;)

    martynam

  4. 1

    giedre_g,
    mano mama buvo pasikonsultuoti pas kraujagyslių chirurgą G. Vilkevičių, jis dirba Kaune kai kuriais penktadieniais Šiaurės šeimos klinikoje. Buvo pasikonsultuoti, reikėjo operuoti ir mama būtent radiochirurginį gydymo būdą pasirinko. Beje, klinikos adresas, jei Kaune lankytumėtės, Šiaurės pr. 8c.

    martynam

  5. 1

    martynam,
    aš taip pat esu girdėjusi apie radiochirurgiją, na tikrai nerealu, kad nebūna nedarbingumo ir kojytės iį karto be pjūvių ir mėlynių. o pas kokį gydytoją Jūsų mama gydėsi? gal galite parekomenduoti? :)

    giedre_g

  6. 1

    esu turejus kojos operacija dariausi ja nes jau skaudejo,negalejau normaliai eiti,operacija buvo hirurgine.operavo rusu daktaras ir likau labai patenkinta

    Anonimas

  7. 1

    as buvau jau tikrintis, tai rekomendavo operuotis, ir galima arba taip arba taip, pati galiu rinktis. tai norejau mamu nuomones, kaip gal kam buvo.

    titina

  8. 0

    Operavausi žiediniu lazeriu . Venos buvo jau iššokusiosC3 stadijos. Operacija tikrai labai lengva, nors bijojau. Pati nuėjus į operacinę, pati ir parėjau. Ten buvau apie 40 min. Nieko nejutau, nemiegojau. Buvo toks tinginukas užėjęs, jaučiau, kad koją vis judina, kažką daro. Vislaukiau kada skaudės, bet ir neskaudėjo. Neskaudėjo ir pojos. Sunkiausia buvo saugotis ir nesiimti darbų. Jaučiausi gerai.Man gydytojas siūlè rinktis :operuotis atviruoju būdu arba lazeriu. Pasirinkau lazeriu.

    Anonimas

  9. 0

    Laba diena,
    Rašau čia vien dėl to, kad noriu padėkoti gydytojui Eligijui Araminui (Kraujagyslių chirurgui) ir papasakoti jums už ką. Pas jį operavausi abiejų kojų venas radiochirurginiu būdu, Kretingoje. Nekreipkit dėmesio į miestą, jis nieko nepasako apie gyd. kvalifikaciją. Esu labai patenkinta, tiek pačia operacija (kad padariau), tiek gydytojo Eligijaus Aramino darbu. Visi mano aplinkiniai nelabai tikėjo gydytojo Aramino žodžiais, kad po operacijos tą pačią diena pati parsigausiu namo (į kitą miestą) savom kojom. Bet praėjus kokiai valandai po operacijos sėdau į mašiną ir laimingai parvažiavau namo, už tai jam labai didelis AČIŪ. Rekomendavau gyd. Araminą draugėms.
    P.S. Nepagalvokit, kad po operacijos lakstysit, bėgiosit ir skausmo/tempimo nejausit, bet vaiksčioti tikrai galėsit.

    Anonimas

  10. 0

    operavausi druskininkuose gyd vytautas kvedaras reikia siuntimo labai puikus gydytojas viso 38 piuviai vienas kirksny siutas kt is kart labai mazi prideginti kazkokiu aperatu antra diena jau vaiksciojau labai gerai jauciuosi dabar menesis po operacijos vaziuokit nebijokit nuosirdziai patariu kvaila kad laukiau25metus ir vargau ne kysininkas atsilyginau simboliskai

    Anonimas