• 19ats.

    Del gimdymo...

    Mamytes,man iskilo tokie klausimeliai : kazkur skaiciau,kad norint vyrui dalyvauti gimdyme,reikia jam kazkokius tyrimus atsilikti ir pries gimdyma parodyti gydytojams tuos rezultatus.Ar tikrai to reikia ? Ar neleis vyrui dalyvauti gimdyme jei ju netures ? Jei jau tikrai reikia,tai kokie tie tyrimai ?aciu labai uz atsakymus :)

    MeskuteVyro ar kito asmens dalyvavimas gimdymeĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    siaip pirma karta girdziu,kad reikia kazkokiu tyrimu,mano vyras dalyvavo abiejuose gimdymuose ir nereikejo jokiu tyrimu darytis,tik reikejo drabuzius tam tikrus nusipirkti,jie kainavo 20lt :)

    kukuska

  2. 4

    Dėl drabužių -

    bent jau Vilniuje, RK ligoninėje gimdžiau, tai vyras turėjo tiesiog švarią maikę, kitas kelnes (negu buvo atvažiavęs) ir tapkes. Ta pasme, kaip mums sakė, tai tie drabužiai turi būti švarūs, išplauti. Geriausia yra pasiklausti konkrečioje ligoninėje, jeigu esat jau suplanavę, kur gimdyti. Visko gali būti, kad visi turi savas vidines taisykles.

    elegancija

  3. 4

    Mano vyrui taip pat nereikėjo jokių tyrimų rezultatų atnešti. Tik daktaras perspėjo, kad kai važiuosim gimdyti, vyras turėtų persirengti kokius lengvus švarius drabužius (gimdykloje gan šilta) ir dar davė apsirengti baltą chalatą, už kurį mokėti nereikėjo, nes po to teko jį grąžinti :))

    lydekaite

  4. 4

    mano vyrui tai nk nereikejo, nei kokiu spec rubu nei pazymos.. gydytojos net neklause tokiu dalyku :) tik trumpai papasakojo kaip viskas vyksta ir kuo vyras gali padeti (duoti vandenuko atsigerti, kai prasideda saremis palaikyti uz kojos ir pan.. )

    umile

  5. 4

    na bent jau mūsų atveju tai tikrai nieko nereikėjo, jokių pažymų, nes vyras apsisprendė dėl dalyvavimo praktiškai paskutinėmis minutėmis - jau atvežęs mane į priimamąjį. Dar suspėjo nuvažiuoti namo pasiimti persirengti drabužius, tapkes. Ligoninėje niekas nieko nedavė, jokių drabužių ar už ką nors reikėtų susimokėti.

    elegancija

  6. 3

    kaip tik prieš kelias dienas su gydytoja apie tai kalbėjom su vyru - sakė, kad pas mus nieko nereiks darytis - jokių tyrimų. tik jei sloguos ar pan tada negalės dalyvauti gimdyme. kai gimdžiau piemą karta, prieš 9 meteus, tada reikėjo plaučių rentgeno nuotrauką jam darytis, bet čia ne dėl dalyvavimo gimdyme, bet šeip reikėjo...

    Ineta_

  7. 3

    Vyras dalyvavo gimdyme be jokiu tyrimu.Kai buvo pradetas pildyti nestumo lapas pacioje pradzioje,tuomet buvo klausiama apie vyro persirgtas ligas.Bet pries gimdyma niekas nieko neklause.

    vilem

  8. 3

    As cia skaiciau kazkokiam saite,kur rase,ka reikia tureti vykstant i ligonine.Tai ten ir buvo parasyta,kad reikia vyrui tureti lygtais plauciu tyrimus.O apie apranga,tai tikrai pirma kart girdziu.Kur ja reikia isigyti ?

    Meskute

  9. 3

    maniskis dalyvavo gimdyme ir jokiu tyrimu nereikejo .o ir drabuzius dave ligonine dovanai ,uz nieka nereikejo moket ,tik parode mygtuka kuri spausti jei prasides gimdymas ir paliko mus dviese ,o plauciu nuotrauka pas mus daro vyrui kai pirma karta ateini apziurai pas ginekologe tai paklausia ar sutiktu vyras pasidaryti ta rentgeno nuotrauka ir kraujo grupe pasiulo dar pasidaryt ,bet tik jei vyras sutinka ,nes kad butina to daryt tai tikrai nereikia

    lina38

  10. 3

    na musu mieste yra reikalaujamas vyro ar kito zmogaus dalyvaujancio gimdyme plauciu rentgeno nuotrauka. dar nestumo metu mano gine klause ar dalyvaus kas gimdyme, jei taip - liepia darytis ta tyrima...

    romantike