Atsakymai

  1. 4

    As laukiausi Norvegijoje ir buvau is gydytoju gavusi visa sarasamaisto produktu,ka galiu valgyti,o ka reiktu riboti.Patariama nevalgyti juros zuvu,kurios sveria virs3 kg.Negalima valgyti banginio mesos del aukstos gyvsidabrio koncentracijos.Dideliu lydeku negalima valgyti,upetakiu virs 1 kg.Ypac nepatartina valgyti zuvu kepenu.Krabu mesa taip pat draudziama,tai kas yra po sarvu,taciau kojeliu mesa galima valgyti.negalima nesciajai valgyti egzotisku zuvu,tame tarpe ir tuno.Butent sviezio tuno.Taciau tuna,apdorota ,is dezutes galima valgyti.Jis visiskai saugus.Nepatartina valgyti rukytu zuvu.

    vilem

  2. 4

    Tiesa, del to, kad tunas yra ta zuvis kuri savo mesoje sukaupia labai daug svino is juros vandenu tersalu. taip, kad pagalvokit pries valgydamos :)

    Meskeriotoja

  3. 3

    taip negalima, kaip ir kreveciu ir visokiu moliusku kitokiu

    Lukniukas

  4. 3

    o as esu girdejusi, kad ne tik nestukems, bet aplamai visiems zmonems reikia labai ribotai valgyti tuna.

    romantike

  5. 3

    tuna leido,tik patare riboti iki 2 kartu per sav.

    sandi

  6. 2

    galima tik mazais kiekiais. karta per savaite jei valgysi, nieko blogo nenutiks. Kreveciu ir kt moliusku, taip galima viska, tik svarbu kad butu gerai isvirta/kepta ir taip pat mazais kiekiais. Man taip gydytoja sake kai tik pastojau.

    titina

  7. 2

    labai gerai parašė vilem. Aš taip pat žinau šį sąrašą. Taip pat ir vaikui nerekomenduotina duoti jūrinių plėšrių didesniųjų žuvų. Jose yra prisikaupę gyvsidabrio ir/ar švino bei kitų "nešvarybių".

    lydekaite

  8. 2
  9. 2

    paziurejus televizoriu galima padaryt isvada kad nieko negalima valgyt nes aplamai viskas yra nesveika. Tai tas pats ir su tunu ir kitais konservais tai yra nuodai. kaip ir mesa darzoves ir t.t. jei cia visko ziuresim tai aplamai mirsim badu :)

    Netootia

  10. 2

    niekada negirdejau kad tuno nesciai negalima...man daktare sake kad galima,tik liepe privenkti kepenu nes daug vitamino a...

    aronas