• 8ats.

    Idėjos dėl rankdarbių (darbelių), daromų kartu su vaikučiais. Kaip juos darote? pvz. grybuką, paukščiuką ar kt., kokių turite patarimų, iš ko juos padaryti?

    Pasidalinkite idėjomis kaip kūrybiškai ir idomiai padaryti paprastus dalykus su namie turimomis priemonėmis (aprašykite, kaip tai padaryti, iš kokių priemonių, kiek vaikutis gali prisidėti prie darymo). Tiesiog gavom užduotį iš lopšelio, padaryti kokį nors bendrą mamos-vaiko darbelį namie ir atnešti į parodą. Internete yra patarimų, bet gal ir jūs žinote, pačios esate sugalvoję ir darėte kartu su vaikučiu? Parašykite darymo būdą, o gal turite foto, kurią galite įkelti į savo galeriją?

    elegancijaVaikų ugdymasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    paziurek sitame puslapyje cia yra ideju kaip padaryti darbeliu su mazais vaikuciais, pries darant darbeli galima paskaityti vaikuciui eilerastuka, kuris ten pateiktas prie kiekvieno darbelio. 2-3 metu vaikiukas padarys tokius darbelius su minimalia mamos pagalba (IŠBANDYTA) :) http://www.volungele.lt/index.php?page=mamos-mokykla-2

    balta

  2. 2

    mūsų vaikui labai patiko karpyti smulkiai popierių(spalvotą ar iš reklamos) ir juos klijuoti ant didesnio lapo. Vaikui taip patiko, kad net man nematant sukūrė nuostabias mozaikas.

    vinipukas

  3. 2

    pasirankiokit kaštonų ir su plastelinu bei degtukais galite padaryti daugybę gyvuniukų ir ne tik. Ežiukas, kiaulytė, saulytė ir pan... Taip pat galite dekoruoti pvz vazoną ir pasodinti gėlytę (gal net geriau pupą - greičiau auga) O vazono reiktų balto molinio nelakuoto. Su guašu ar vandeniniais dažais taškiukais, įvairiais piešinukais apipiešt ir pastatyt vaiko kambary.
    Dar galite pati iškarpyti įvairių detalių (trikampių, skrituliukų, kotelių ir kt) ir vaikučiai su sausais klijukais ant lapo aplipdyti aplikaciją. Gėlytę, namuką, o gal šiaip mozaiką :) - taip galima ir knygelę pasidaryti :)

    lydekaite

  4. 2

    as kazkada is molio lipdziau visokius obuoliukus, sausainiukus ir pan, dabar gi yra pirkti visokiu plastelinu ir pan, tai galima labai smagiai uzsiimti su vyresniu vaiku ;) taip pat is paprasto porpieriaus lankstyt kaska, kad ir paprasta lektuveli, ispudziu labai daug turetu buti :)))

    Jogurtas

  5. 2

    na galetumet pasigaminti dezute-piestukine... paeme dezute nukirpti viena jos gala, kad eitu ideti piestukus,apklijuoti spalvotu popieriumi tokios splvos, koki pvz gyvunelio snukuti norite padaryti... kai man reikejo daryti tai dariau katino, su usais ilgais blakstienom... :)))) arba galite padaryti tokia kaip 'nematoma' dezute... atrodo kaip pvz tu sakei, kaip grybas,papuostas,grazus, o ten pvz nusiima jo kepure ir galima smulkmenas susideti.. :))))

    panduke

  6. 1

    Ačiū už patarimus, bet norėtųsi, kad vaikutis dirbtų kartu su mama.
    Todėl keletą idėjų pasisavinau iš interneto: darėm grybuką (musmirę) - nuo tualetinio popieriaus likusį kartoninį ruloniuką, nudažė dukrytė guašu - tai bus grybo kotas. Iš raudono popieriaus iškirpau didelį apskritimą, įkirpau vienoje vietoje iki centro ir vieną galą šiek tiek pakišau vieną po kitu. Taip gavosi trikampė kepurėlė. Ant jos iškirptus baltus rutuliukus dukrytė klijavo klijais. Dar iš žalio popieriaus iškirpau medžio lapą, ir jį priklijavo ant grybo kepurėlės. Taip gavosi mūsų musmirė:)

    Gal dar būtų darbelių idėjų 2-3 m. vaikučiams?

    elegancija

  7. 1

    labai daug įvairių darbelių galima padaryti iš popieriaus, įvesk įgoogle žodį "origami" ir išmes visokių darbelių schemučių.

    laimike

  8. 1

    Dar pamišau paminėti..yra pirkti molio balto, kuris greitai stingsta, pasidaro dūžtantis. Kai nulipdote kokią gėlytę, paukščiuką ir pan galite su dažiukais nudažyti, su flomasteriais nupiešti akytes, nosytę ir kt. Net pakabučius galima gražius padaryti (padarant iš karto skylutę, kad būtų galima perverti). O po to jau pagal save galite nulakuoti (labai gražiai atrodo) :)

    lydekaite