• 17ats.

    kaip guldyti naujagimi?

    kaip jus guldote savo mazuosius ar ant sono ar tik ant nugarytes? skaiciau internete, kad kudiki reikia guldyti tik ant nugaros taip atseit sumazeja stagios kudikiu mirties rizika. tai visai susipaniojau kaip migdyti maziuka

    solveigyteMiegutisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Kai guldai kūdikį tai kaskart vis ant kito šono, kad neišsivystytų kreivakaklystė, o ant nugaros iš pradžių visai nereikia guldyti.

    laimike

  2. 3

    Pirmasias guldziau ant soniuku,nakti pamaitinus pakeisdavau,o mazaja daugiau ant nugaryte,taip ja guldyti pradejau ligonineje,manau jau tu mama pati ir spresk,kartais ant soniuko kartais ant nugaryte,pamaitinus leisk atsirugti ir tik tada guldyk.
    Nuosirdus sveikinimai tapus mama.Sekmes

    Asteja

  3. 3

    Abu vaikucius,kol buvo naujagimiai guldydavau ant soniuku,o paskui kai paaugo jau patys pasirinkdavo kaip nori miegoti ir ju padeties nekeisdavau.

    Bosiene

  4. 3

    as guldziau ant sono tai ant vieno tai ant kito labai daznai atpilinedavo bijojau jog neuzsprigtu

    simka

  5. 3

    pirmuosius menesius guldydavau tik ant soniuku. dar ligonineje sesutes perspejo, kad kuo maziau guldyti ant nugaros, kad neatpiltu ir neuzspringtu. salia budama pasiguldydavau kartais ant nugarytes, bet naktimis tik ant vieno ar kito sono.

    romantike

  6. 3

    mano sunus nuo pirmu savaiciu tik ant pilvo miega iki siol, kiek zinau kitos mamytes bijo taip guldyti, bet manasis kitaip nemiegojo nors tu jam ka, ir gydytoja pasake kad cia labai gerai kad taip miega, maziau cia klausytis apie kazkokias mirtis reikia, jei vaikiukas sugeba galvyte sukioti pats, iki siol miegam ant pilvo

    Simse

  7. 2

    viena kart ant nugaros kita kart ant sonuko guldydavau tai ant vieno tai ant kito ,tiesiog kaitaliodavau miegojimo padeti .

    lina38

  8. 2

    Aš irgi esu skaičius daugiausiai kad geriausia ant nugarytės,atseit kad taip didžiausi šansai apsaugot nuo staigios kūdikių mirties.Ligoninėj beveik visi aiškino,kad tik ant šoniuko,atsiet kad tik nepasprigtų.Bet aš ir pirmą mergaitę ir dabar sūnelį guldžiau ir guldau dažniausiai ant nugarytės,tiesiog jiems taip patogiausia,nes kai paguldau ant šono apsiverčia,nebent kuo paremiu,bet ne už ilgo jau zirzia-nelabai patinka.O dėl užsprigimo tai kažkaip nemanau,kad gali paspringt jau taip,būna atpila,springteli galvytę ant šoniuko pakreipia ir jokių problemų.

    Vilmiene

  9. 2

    Pirmą mėnesį guldžiau ant šonukų, o paskui (nuo antro mėnesio) jis pats atsiversdavo ant nugarytės kad ir kaip guldydavau. Ir iki 13 mėn miegojo tik ant nugaros.

    bum

  10. 2

    guldydavau tik ant soniuku tik nakti kelis kartus apversdavau ant kito sonelio kad nenuguletu.

    geiza