• 13ats.

    kaip jus numusat auksta vaiko temperatura?

    sunui beveik 2m sukilo temperatura virs 39, duodu vaistuku, bet norejau paklausti ar ji reikia labai siltai apkloti kad isprakaituotu ar atvirksciai reikia isplikinti kad atvestu? as esu girdejus kad jei vaikui temperatura sukyla ji reikia isrengti, kad atvestu. atseit negalima prirengti, siltai kloti. tai ka man daryti? aciu uz supratima, jau nebezinau ka daryt, esu pasimetus. sunus silpnas, suglebes toks:( pas daktare kai buvom nebepaklausiau, pamirsau

    padraikaVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    as tai numusu su PANADOLIU arba IBUFENU,sitie vaistukai ir skausma sumazina,uzdegima slopina,ir lb gerai nusimusa auksta temperatura,vaikas is karto atsigauna.Jie yra ir saldus,ir skanus sirupai,vaikas be problemu juos geria.

    vitalijus

  2. 2

    As musu su viburkol zvakutem,jos hemeopatines,o jei nenusimusa,tada jau kisu paracetamolio zvakute,ji visada numusa.

    pavasarinuke

  3. 2

    mes kai su sunum gulejom ligoninej tai sake suaugusiam zmogui reikia siltai apsikloti,o vaikam atvirksciai reikia isrengti

    rasiuksas

  4. 2

    o as sakyciau, kad kaip tik reikia siltai apkloti. vaistuku nuo temperaturos butent toks poveikis - skatina prakaitavima, o prakaitavimas mazina temperatura. svarbiausia serganti vaika reikia daznai perrengti, kad nebutu su dregnais/slapiais/suprakaituotais drabuzeliais. o isrengti plikai, kad atvestu manau butu neprotinga, galima ne juokais dar labiau susirgti.

    romantike

  5. 2

    suprantama, kad sūnui negera, kai tokia temperatūra... aš kažkaip neapkloju šiltai, duodu po vaistų dar arbatos šiltos - labai gerai liepų žiedų su medumi, jei turit... kai serga, stengiuosi labiau nei visada vėdinti kambarį - kad jame nebūtų labai šilta ir būtų gryno oro... o vaistukai turėtų greitai numušti temp, ir jam pagerės. kiek pastebėjau, po vaistų vaikui pats geriausias vaistas - mamos dėmesys - jei atsiguli šalia, pamyluoji, paskaitai knygelę ar kartu pažiūri filmiką - vaikas pasijaučia geriau :) aišku, kol tokia temp, tai tik laukti, kol nukris...jei neramu - skambinkit gydytojai - juk blogai tokia temp ilgesnį laiką jei laikosi... sveikit :)

    Ineta_

  6. 1

    mums zvakutes neveikia,naudoju sirupa ibufen geriam karstu skysciu

    ruta26

  7. 1

    romantike, tik nedaryk kaip tu galvoji - nereikia užkloti vaiko šiltai, nes tai gali sukelti dar didesnį šiluminį poveikį ir vaikutį gali ištikti šilumos smūgis. Jeigu netiki tuo, pasiklausk papildomai gydytojos, nes ateity, kiekvienos vaikučiui gali taip sukilti temp., tai nepridarykit daugiau jam žalos.
    Mano dukrytei kaip tik vakar sukilo temp. ir niekaip antra diena ji nenukrenta, laikosi 38.8-39.1. Girdžiau Panadol sirupą kas 4 val., tryniau degtine (skiesta su vandeniu). Tai po įtrinimų temp. sumažėja iki 38, bet paskui ir vėl pakyla. Jokių apklojimų, išrengiau nuogą (kad ir kaip man pačiai atrodo baisu) ir labai greitai pašildytu skiestu spiritu su vandeniu aptryniau. Kai temp. sumažėjo, pati pasiprašė apklojama, nes prieš tai vis spardė visus užklotus.

    Dar vieną būdą (kurį vakare irgi išbandžiau) pasiūlė mama - prisiglausti nuogą karščiuojantį vaiką prie savo nuogo kūno. Taip sakoma, kad didesnis kūnas ištraukia šilumą. Na, bent jau mano dukrytė, tai lengviau užmigo, nors temp. visai nenukrito.

    elegancija

  8. 1

    sutinku su mamyte pupa1 reikia vaikuti vesiau laikyti taip numusi temp vedinti kambarius lbj geros viborkolio zvakutes i uzpakaliuka vaikiukas ramesnis ir temp nukrenta daug skysciu duokit bent as taip gydau...o del apklojimo ce senoveje taip darydavo aisku isrenkt nereikia bet neapkloti ..gaila kad jogurto dar neduodat maziukas yra bet jai serga gripu vaikui reikia jogurto turi geruju bakteriju kurios padeda kovoti su virusu

    svaimute

  9. 1

    gerti daug arbateliu kad isprakaituotu,liepziedziu,avieciu,nemanau kad ji reikia siltai aprengti ir apkloti,tik svarbu kad butu grynas oras ir jusu siluma,(mamos meile).greiciau sveikite.

    laimaa

  10. 1

    svarbiausiai vaiko nekloti labai siltai,as su savo mazuoju turedavau irgi daug bedu su temperatura mums budavo 40 ir daugiau ;( ,tai isbandziau daug ka,nuo temperaturos duodavau ibufeno,bet kai tokia auksta temperatura gali isvemti,dar zvakutes paracitamolio,nors mums jos mazai padedavo,dar liaudiskas patarimas :) su degtine istepti visus ranku ir koju sulenkimus,mums tai padedavo,tada bent galedavau sugirdyti ibumetima nes truputi nukrisdavo ir nebevemdavo ;) Sveikit ;)

    vaidav13