• 16ats.

    duoti gydytojui kysi ar ne?

    sveikos turiu klausimeli ir as. mano mama tvarko popieriukus kad mociutei priskirtu slauga, taciau psichiatras pasake kad sansu nera. vis del to komisija paskyre kitai sav. su mama snekam gal duot psichiatrui kysi reiktu, bet net neisivaizduojam kiek, kad butu nei per mazai nei per daug. musu mociute vaiksto, pati pavalgo, taciau jos vienos nebegalima palikt,jau pora kartu buvo is namu isejus nakti tik su naktineis.buvo prasiskelus galva, zodziu butina kad kaz nors butu visa laika su ja.o mama negali mesti darbo,vien tik del to kad priziuret mociute, nepragyventu niekaip. kebli situacija cia pas mus, gal kas kokiu patarimu

    redusisSveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Mano nuomone, reikia visiems daktarams sakyti, kad yra daug blogesne situacija negu is tikro yra. Jei daktarai tokie nesaziningi ir "nemato" reikalo duoti slauga, tai ir Jus su jais nesaziningai elkites, na ,o daktarui, kuris priima galutini sprendima, gal ir reiketu duoti

    almyte7

  2. 2

    zinai kai vesit pas gyd.jus meluokit kad kaikuriu dalyku nedaro nes kitaip nieko nebus jei ka ir duosit.

    daugiavaike

  3. 2

    Pas mus taip pat,tik mano mociute negali pati be pagalbos nei vaiksciot nei pavalgyt,nakti buna su sauskelnem,o jei ne duok dieve palieki nors trumpam viena tai sumasto,kad jai reikia eit kur nors ir kazka daryt,buvo jau ir rankas susilauzius griudama...Tai kai ejom daktaru komisija del slaugos...davem 500 doleriu,apie 1200lt.Nes kitaip net jokiu kalbu nebuvo.

    Linkis

  4. 2

    Mano giminaitei panaši situacija buvo.Taip pat vaikšiojo ir valgė pati ir nesąmones krėtė,nes jos tokia liga.Taip pat negalėjo duoti tos priežiūros, nes vaikščiojo ir valgė pati. Ji davė šeimos daktarei,nes ji tvarkė dokumentus.Jei gerai atsimenu tai 800ar900 šimtus litus.Ir man taip atrodo kad jie ten visi dalinasi.Tai jeigu geri kontaktai su šeimos daktaru, tai nepagailėkit ir susitvarkykit.Gerai nežinau,bet atrodo, kad visam laikui duoda tą globą.

    linasiu

  5. 2

    aisku kad duot, visi jie tk to ir laukia, o suma reiktu ziuret kur gyvenat jei didmiesty tai kainos didesnes, jei provincjoj tai maziau kainuos

    Kalnietiene

  6. 1

    duok,jeigu tas psichiatras vienas sutvarko viska,tai duokit jam kokius 500lt.,manau tikrai uzteks,o jei keliese ten tvarko tuos popierius,tai jau bent po kokius 300-400lt.kad iseitu,as taip manau:)))

    vitalijus

  7. 1

    Aisku duokit , lietuvoj be kysiu nekas gi , gauna iskart gi kitaip ziuret pradeda.
    O kiek duot tikrai neisivaizduoju gal iki 1000 lt ?

    Mazute

  8. 1

    aisku kad duoti,siais laikais visi tik to ir laukia

    rasiuksas

  9. 1

    dabar tik per kiyšius galima gauti slaugą, invalidumą. Pažįstama nedavė, tai viena liko negavusi invalidumo, nes visi kiti davė kyšius ir gavo. Taip ir plaunami pinigėliai, todėl sąžiningiems nebėr vietos tėvynėj.

    vinipukas

  10. 1

    slauga yra duodama ne visam laikui ,kas 3 ar 5 metai vis reikia pereit komisija ,mano mociute ir gavo ta slauga [dar jau 4 men kai mirus ]bet be jokiu kysiu nes ji nesikele is lovos ,net pavalgydint reikejo nes jai tada kai skyre slauga buvo 90 metu ,kai suejo 95 metai vel reikejo per naujo tvarkyt dokumentai ir net kitam mieste ,tai pirma apziurejo seimos daktaras ,paskui atejo psichiatras ir galiausiai viena atstove is komisijos ir kiekvienas surase kokiam ji stovin ,ir su tais dokumentais mama vaziavo i kauna pratesimui ,bet buvo pasakyta kad uz 3 metu vel atvaziuot reikes. drauge daresi savo mociutes slauga tai ji dave 1000lt psihciatrui ir nezinau kiek seimos daktarui ,bet labai reikia ziuret nes kituose miestuose yra smarkiai tikrinama ,nes jei gauni slauga tada tu jos negali palikt vienos ,reikia primokint kad ta jusu mociute lyg ir nusisneketu kai kas atvaziuos patikrint ,kad tikrai ji yra psihciskai nesveika ,jei yra paguldoma slaugoj ir reikia pranest nes tada nemoka tu slaugos pinigeliu.kita vertus jusu mam gali tvarkytis dakumentus jai priziureti taip ji gaus pinigeliu ir eis jei darbo stazas ,tegu dar ir del sito pasiklausineja .sekmes jums.

    lina38