• 9ats.

    Mamos pieno maitinimo nutraukimas, skausmingi gūzai (detaliau viduje)

    Tenka nutraukti maitinimą dėl pačios suprastėjusios sveikatos ir šiaip jau laikas nutraukti..
    Tik atsirado problema..vienoje krūtyje skausmingas gūzas. Taip pat vaikas per naktį kažkaip nukramtė spenelį. Dabar nebeskauda, kiek sutrūkinėjęs. TIk ką daryti dėl to gūzo? Juk atsiradus kiekvienam gūzui negaliu nusitraukinėti pastoviai ar duoti kelis sykius MP, taip niekada nenutrauksiu maitinimo... Sumažinau MP jau 2 kartus per dieną, o naktį geria daug sykių. Jei dieną vėl pradėsiu davinėti, pieno dar daugiau padaugės ir vėl iš pradžių...
    Bandžiau masažuoti tą gūzą, tai dar labiau įsiskaudėjo, ryte daviau vien tik iš tos krūties kur gūzas, bet kaip yra taip yra... Nebežinau nė ką daryti... ir spenelis labai jautrus, nes paskilinėjęs. Tepu kremuku, kuris paminkština, bet ne ką padeda. Nebežinau ko griebtis, bijau mastito :( Negi reikės nusitraukti pieną ar grįžti prie nuolatinio maitinimo MP???

    lydekaiteMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Labai užjaučiu lydekaite.. Ką galiu patart.... Mano situacija: maitinau vaiką iki metų ir devynių mėn. Jau norėjau nutraukt, kai vaikui sukako metukai, vėliau dar kelis sykius. Kiekvienąkart nesėkmingai. Nes nors ir esu visa vienas kaulas, bet pienukas gamindavosi ir guzuodavosi. Nutraukt pačiai nelabai pavykdavo.
    Yra vaistukai žindymo nutraukimui, bet aš jų ir nepaėmiau burnon... Ten tiek šalutinių poveikių prirašyta, kad ranka nepakilo...
    O nutraukiau šitaip:
    1. Visų pirma reikia l. tvirtai apsispręsti pačiai, kad jau VISKAS, daugiau neduosiu.
    2. Tada užveržti kuom nors stipriai krūtinę.
    3. Gerti mažiau skysčių.
    4. Prašyti pagalbos vyro ar senelių, ar ko nors, kad pabūtų su vaiku, kuo daugiau laiko. Kad vaikas nematytų.
    5. Jei guzuotis pradeda, reikia nutraukt.... Nors labai sunkiai tai gaunasi.. Aš pati tai ledukų maišelius dėjau...

    Nuo maitinimo pabaigos praėjus savaitei, man vis dar gaminosi kažkiek pienuko. Sunkiausios yra pačios pirmos dienos. Vėliau jau mažiau guzuojasi, o vėliau ir tie guzai dingsta. Tik dar to maitinimo nutraukimo šalutinis poveikis, kad labai sukyla hormonai... Be priežasties noris verkt, ir apskritai jautrumas padidėja..
    Jei kada nors gyvenime turėsiu trečią vaiką, maitinsiu ilgiausiai iki devynių mėn...

    Jorkaile

  2. 2

    Mieliausioji Lydekaite,
    mano komentaras čia nesutilptų, nes yra net 25 puslapių apimties. Aš jį Jums surašiau skyriuje NUJUNKYMO MENAS, knygoje „Nepakeičiamas kaip motinos meilė“:
    http://www.zindyk.lt/?page_id=34

    Kazimieras_Vitkauskas

  3. 2

    del spienelio tai yra tokie pleistriukai kuriuos uzsitepus praeina visi skausmai ir raudomumas, o del guziuku man padedavo masazavimas vonioje po karstu dusu. ir buvo susimetes, tik as kai nusprendziau nutraukti visai nebedaviau maziukui pieno, o pati nutraukinejau kai nebegalejau kenteti. o mnaziukui kad atprastu bandyk nakti duoti vandenuko is puodelio ir pamatysi kaip ismiegos tau visa nakti, tik pora naktu pavargsi.

    wiktoriuke

  4. 2

    yra speceliu vaistu po vieju dienu pieno nei laso

    Anonimas

  5. 2

    man buvo guziukas isimetes ligoninej gulejau pientraukis nebveike tai sesutes liepe masazuot kentet kiek eina ir ismasazuot,o masaza daryt po dusu kai ant kruties bektu siltas vanduo,o jei nori nutraukt piena tai yra tokie vaistai bromocriptin-richter man ju daktaras israse po truputi mazejo penas o po 3sav isvis nebliko.

    ndg

  6. 2

    kad maitinant ilgai nebeina vaikelio nupratinti,jis gal netiek jau nori to pieno kiek su papuku pazaist.

    Anonimas

  7. 2

    p.s.man su pirmaja panasiai buvo.abiejuose krutyse guzai buvo susimete,tai per asaras masazavau,dar gali bandyti deti ledo.

    laimaa

  8. 1

    butina masazuoti nors ir kaip beskaudeti,kad po to nebutu dar didesniu bedu.stenkis kaip nors atsargiai svelniai.o del speneliu,tai patepk koki kremuka nuo skilinejimo turetu praeiti.

    laimaa

  9. 1

    P.S labai laukiu pasiūlymų iš patyrusių šiuo klausimu... Labai laukiu komentarų ir iš pono Kazimiero Vitkausko..

    lydekaite