• 9ats.

    Mamytės gal turite, kokių gerų receptų, kurie aišku būtų ne super brangūs, bet labiau kasdieniški?

    Tiesiog kiekvieną dieną darant valgyt išsisemiu ir nebežinau, o noris palepint šeimą naujovėmis.

    aureliukasReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    nusipirk farso ir odeliu pasidaryk naminiu desreliu issivirk bulviu :) ar pasidaryk kukuliu sriubos su darzovem :) kepk kotletus kepsniukus daryk maziukus ciburekiukus skanu labai :)

    lover19

  2. 4

    skardą patepk aliejum ir paklok sluoksnį bulvių pamaišytų vegeta ar kitais prieskoniais (arba paprastai virtų ryžių),
    kitą sluoksnį bet kokio faršo taip pat pamaišytu su prieskoniais (galima ir virtą vištieną pakepintą su prieskoniais ar tiesiog druska),
    Po to sluoksnį pakepintų morkų su svogūnais (aš nebūtinai kepinu)
    po to sluoksnį padažo (pomidorų padažas + majonezas).
    Galima visus sluoksnius pakartoti dar kartą, o galima ir nekartoti. Galiausiai gausiai patarkuojam sūrio ir į orkaitę iki valandos kol sūris apskrus. ;)
    Aš dar dedu smulkiai pjaustytus pomidorus,raugintus agurkus, raugintus kopūstas ir pan..žodžiu dedu tą ką turiu tarp sluoksnių :)) LABAI skanu!!

    lydekaite

  3. 4

    As saldytas darzoves pasikepu su farsu, kita diena su ryziais issitroskinu :) Sriubu viskkiausiu, (visad fantazuoju7) uzkandziu daug pridarau, tada megstu vistienu, tai ja istroskinu visais imanomais receptais:Dzuvi kepu.. kruopu daug valgau, tai kruopos, paprikos ir kokia mesyte:D arba kokios krupos su saldytom darzovem...:) nebrangu ir laaaabai gardu :)

    _Lika_

  4. 2

    Bulvių lazdelės, įdarytos sūriu

    •bulvės
    •miltai
    •sviestas
    •Sūris
    •pora kiaušinių
    •Džiūvėsėliai
    •Druska

    Išvirti bulves pasūdytame vandenyje. Suminkyti tešlą iš virtų bulvių, sviesto, kaiušinio ir miltų. Visko dedate tiek, kad gautųsi minkoma tasi tešla (aš 1 didelei bulvei dėjau 4 šaukšus miltų ir 1 šaukštą sviesto bei mažą kiaušinuką). Iš gautos tešlos iškočioti blynelius. Į blynelio vidurį dėti sūrį, suformuoti lazdeles, pamirkyti plaktame kiaušinyje, apvalioti džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje iš visų pusių.


    pigu, skanu ir greitai;]]

    Anonimas

  5. 2

    Mano šeima mėgsta trintas sriubas, pagardintas tarkuotu sūriu. Galima virt su moliūgu, su špinatais, dilgėlėm. Kiti ingredientai - bulvės, morkos, lengvai pakepinti svogūnai, petražolės šaknis.Ypatingą skonį suteikia keli gumbai topinambų. Išvirus viską tiesiog sutrinti blenderiu. Beje, špinatų, dilgėlių nereik virti, tik išjungus ugnį iškart sudėti puodan.

    marcipana

  6. 2

    as pakepinu farsa i ji dedu supjaustyta svoguna,daug prieskoniu, nuplikyta ir nulupta pomidora,baziliko lapeliu ir galiausiai uzpilu pomidoru padazo.Valgau su spageti makaronais

    ginnta

  7. 1
  8. 1

    galiu pasiulyti blynelius is mesos gabaliuku: 500g.mesos (skaniausiai su vistienos file),2 kiausiniai,2saukstai majonezo,2,5sauksto krakmolo,2svogunai,mesos prieskoniai.Mesa supjaustyk mazais gabaliukais,sumaisyk su prieskoniais,smulkiai pjaustytais svogunais,tada isplak kiausinius,i juos dek majoneza,krakmola.Viska gerai ismaisyk ir uzpilk ant mesos,apmaisyk ir palik kokias 20min.pastoveti.Po to isikaitink keptuve su aliejumi ir dek i ja po sauksta sios mases,kepk blynelius.Valgyti galima su salotomis ivairiomis,bulvemis ar kruopomis,SKANAUS!!!Pigu,sotu,greita ir skanu...:))

    vitalijus

  9. 1

    man labai skanu makaronu apkepas.isverdi makaronus,pakepini desreles su svogunais ir sudedi i makaronus ir sumaisai(makaronus reikia nusunkti),dedi megstamus prieskonius.po to istepi skarda su sviestu ir sudedi makaronus,ant virsaus uzpilti kiausinio plakini sumaisyta su suriu.kepti koki 15min,neapskrudinti.

    laimaa