• 12ats.

    Gal kuri susiduret su sia dilema. Mano dukros vardas Emilė, o ne Emilija. Kokiu vardu man reikės ją krikštyti - ar galėsiu Emile krikštyt, nes kiek žiūrėjau tik Emilija šventas. Nors abu vardai iš lotynu kalbos Aemilus :) o lotynu kalba kaip ir yra bažnyčios kalba..

    Ar žinote ar galėsiu krikštyti Emilės vardeliu? :)

    JogurtasKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Krikstijama tokiu vardu kuris yra irasytas gimimo liudijime,o antras vardas nera butinas kai krikstijamasi.

    pavasarinuke

  2. 2

    nu ir prirasiau cia as...aisku,kad gali krikstyti,juk krikstui antro vardo nereikia,bent jau jis nebutinas:))

    vitalijus

  3. 2

    gali ir kita varda krikstymui issirinkti,tada tavo Emile tures du vardus,bet ar butina krikstijant,beje kad butinai vardas butu sventas?...beje,mano dukryte vardu Emilija:)))

    vitalijus

  4. 2

    mano sūnus Benas o šventas varda artiniausiais būtų Benediktas bet kunigas krikštijo ir su švento vardo trumpiniu manau kad vsikas priklauso nuo kunigo kuris krikštija o ne nuo vardo

    Anonimas

  5. 2

    Pakrikstis ir Emiles vardu,mes pakrikstijom Kamiles vardu,kaip ir parasyta gimymo liudijime,nors tokio svento nera,yra tik Kamilijus.

    Jolka123

  6. 2

    Mes susidureme su ta pacia problemele :) Mano dukryte irgi Emile, ne Emilija :) Buvom pas kunigeli paklausti, kaip gaunasi su tuo sventu vardu - reiks ar nereiks, tai bent jau mums pasake, kad nebutina duoti kito kokio svento vardelio, bet jei norim - galima :)

    esperanza

  7. 2

    na galesit krikstyti emile vardu tik gausit antra varda sventa issirinkti

    Anonimas

  8. 1

    Galite krikstyti Emiles vardu.

    Imbiere

  9. 1

    antras vardas nebutinas kriksto metu

    ruta26

  10. 1

    musu sunaus vardas danas kur pasakydavau ir kai ejom i liudijima yrasyti visur klausdavo kaip danielius visi galvodavo jog trumpinam bet krikstijant problemu nekilo manau ir jum nekils o krikstijant mum antro vardo nereikejo

    simka