• 7ats.

    vitaminas d3, dukrytei paskyrė net po tris lašiukus vitamino d3, gal daugoka?

    tik grįžus namo pagalvojau, kad gal daugokai... kaip manot, gal gydytoja pastebėjo kokių rachito požymių? kažkaip kol buvom pas gydytoją, tai nepagalvojau, kad čia daugokai, o dabar paskaitinėjau, kaip kitiems - tai tik vieną ar du lašiukus paskiria... gal kas gėrėt tris lašus ? čia profilaktiškai ar jau kai kažką tokio pamatė?

    Ineta_VitaminaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    kokio amziaus jusu lialius.?mes buvom 6menesiu kai gydytoja paskyre vitamino D nuo 5iki 6lasiuku,nes buvo rachito pozymiu,ir aiskino,jei matysim kad delniukui dar prakaituoja tai didinti doze po lasiuka.na manau jei gydytoja paskyre tai jinai tikrai zino.

    sandradan

  2. 3

    trys lasiukai tai nera daug, manau gydytoja tiek paskyre savo nuoziura. Gal apziurejo ar momenelis dar neuzsitraukes ar kojytes ir rankytes prakaituoja ir tiek paskyre

    ginnta

  3. 2

    mums visada daugiau reikia gerti, nes kaip rūtos vaikutis ir svoriu ir ūgra kiek diesnis už bendraamžius. Kai gimė (žiemą) iš karto reikėjo po tris lašelius duoti, vasarą kas antrą dieną po lašelį, atėjus rudeniui/žiemai vėl po tris, dabar už mėnesio eisime tai gal sumažins, nes vis dar geriame tris lašelius. Beje mes geriame aliejinį vitaminą, D3 yra skirtingos koncentracijos tad dar labai priklauso ir nuo pačio vitamino.

    lydekaite

  4. 2

    mano vaikui paskirta po tris lasus,nes ugiu ir svoriu lenkia bendraamzius

    ruta26

  5. 1

    mes visada gereme po 4lasiukus,beveik nuo gimimo,tik dabar po2,pas mus buvo didelis momenelis ir dabar dar yra nemazas.

    laimaa

  6. 1

    Mums pirmąjį mėnesį išrašė 2 lašiukus, antrąjį - 4 lašiukus, o nuo 3 - 6 lašiukus ir iki pat dabar tiek geriame.

    iinnggaa

  7. 1