Atsakymai

  1. 3

    mano draugikė maitino sūnų pusę metų, mm nebuvo, ir vieną dieną pajuto po širdim krutant :)) Visgi yra mitas, kad maitinančios negali pastot.

    Linara121

  2. 2

    tikrai gali,turiu gera pavyzdi,drauge.Jos dukrai metukai greitai bus ir laukiasi jau kokie 5men,maitino pati

    sandi

  3. 2

    Žindymas ir vaisingumas

    Dar tebėra paplitęs įsitikinimas, jog lytiniai santykiai, natūraliai maitinant, kenkia motinai ir vaikui. Ši nuostata neturi jokio mokslinio pagrindo. Moters organizmas "surykiuotas" taip, kas jis natūraliai apsaugo šiuo periodu moterį nuo galimo pastojimo jai gyvenant lytinį gyvenimą.

    Žindymas stabdo ovuliacijos atsistatymą po gimdymo, ir mėnesinių nebuvimas yra tokios ovuliacijos slopinimo ženklas. Žindančioms moterims amenorėja gali tęstis mėnesius ar net metus. Tačiau moterims, kurios nežindo, mėnesinės gali atsirasti praėjus vos 35- 40 dienų po gimdymo.

    Kiaušidžių veiklos aktyvumo atsistatymas ir vaisingumas priklauso nuo laikotarpio po gimdymo, žindymo periodo trukmės, mitybos, geografinių, socialinių ir kultūrinių faktorių. Nors populiacijoms bei individams būdinga įvairovė, būtina prisiminti, kad juo ilgiau moteris žindo, juo labiau tikėtina, jog ovuliacija ir menstruacinis kraujavimas atsistatys žindymo laikotarpiu.

    Kiaušidžių veiklos slopinimas labai priklauso nuo žindymo dažnumo, jo pasiskirstymo dienos bei nakties metu ir nuo žindymo trukmės. Amenorėja (mėnesinių nebuvimas) ilgiau tęsiasi toms moterims, kurios žindo dažniau tiek naktį, tiek dieną, o kūdikis žinda krūtį ilgiau.

    Papildomo pieno arba maisto įvedimas kūdikiui žymiai sumažina slopinantį poveikį kiaušidžių funkcijai ir vaisingumui, todėl atsiranda didesnis pavojus pastoti. Amenorėja trunka ilgiau, kuomet papildomai maitinti pradedama palaipsniui, kūdikiui esant vyresniam.

    Patarimai, kada, kokį ir kiek duoti papildomai maisto žindant, labai skiriasi. Taip pat specialistai ginčijasi dėl mitybos poveikio laktacinei amenorėjai. Tikėtina, jog moterims, kurios žindymo periodu maitinasi netinkamai, amenorėja gali tęstis ilgiau.

    Tačiau sunku labai tiksliai nustatyti laktacinio nevaisingumo trukmę. Reiktų žinoti, kad:


    laktacinė amenorėja dideliu laipsniu apsaugo nuo nėštumo, jei
    pirmuosius šešis mėnesius po gimdymo maitinama pilnai.

    dažnas, maitinant ir dieną, ir naktį, žindymas gali uždelsti
    mėnesinių ir vaisingumo atsiradimo pradžią.

    papildomas maitinimas, ir ypač maitinimas iš buteliuko, nerekomenduojamas pirmuosius šešis mėnesius po gimdymo, nebent yra nustatytas nepakankamas kūdikio augimą.

    Pastojimo rizika didėja:


    atsiradus pirmosioms mėnesinėms po gimdymo (grįžus mėnesinėms arba praėjus 8 savaitėms po gimdymo, kai pasirodo tepimas (kraujavimas) dvi dienas iš eilės).

    įvedant papildomą pieną arba maistą kūdikiui.

    po gimdymo praėjus maždaug 6 mėnesiams.

    taciau yra nemazai atveju, kad net ir zindydamos mamos langvai ir gana greitai pastoja.. siulyciau naudotis papildomomis apsaugos priemonemis jei nenori pastoti..

    safariE

  4. 2

    po gimdymo saugios yra tik 40 dienų... vėliau reikia saugotis... nesergant vistiek galima pastoti, nes tik nekraujuojama, bet visa kita organizme vyksta kaip ir turi vykti...

    Ineta_

  5. 2
  6. 1
  7. 1
  8. 1

    Jeigu nesisaugojat,tai aisku gali.

    Jolka123

  9. 1

    Na tikimybe yra,bet manau,jog jei nesulaukei dar men,tai nelabai ir pastoti gali.Nors tavo vietoje as pasitikrinciau su NT.

    pavasarinuke

  10. 1

    Tikrai galite ir čia netiesa, kad maitinant nepastojama. Daug mamyčių jau, tai patvirtino.

    aureliukas