• 20ats.

    Toks neeilinis klausimas.. Bet norejau pasiteirauti.. ar imanoma paskusti kaimyna aplingos apsaugai jeigu jis nori sunaikinti gandru lizda savo teritorijoje?

    As labai nenoreciau, kad kaimynas panaikintu neseniai pradeta statyti gandru lizda ant stulpo, juolab, kad jie jokios zalos nedaro, tik neva tersia jiems darza ir pieva keliomis nukritusiomis sakelemis...

    taiptaipNaminiai gyvūnaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    zinomakad galima paskusti. O jei bijai kad nekersytu apskusk anonimiskai. Negali belekas sugalvojes naikinti lizdu, kiek zinau lizda galima tik perkelti i kita vieta bet ne sunaikinti

    tete

  2. 3
  3. 2

    Na nezinau,jei ten jo namu valdos tai gal ir turi teise nugriauti,bet gal eitu kazkaip perkalbeti kaimyna,kad paliktu ta grozi,juk ne pas kiekviena susisuka gandrai savo lizda kieme.

    pavasarinuke

  4. 2

    Nu, kaip galima kenkti tokiems paukščiams? Reiktų džiaugtis , kad pasirinko gyventi tame kieme, tai geras ženklas namams. Pas mano tėvus kaime inkiluose gyvena paukščiukai ir kiekvienais metais grįšta ir kaip smagu sulaukti, kai grįžta iš po žiemos. Mes juos net kaimynais vadinam. Nu reikia mylėti gamtą.

    aureliukas

  5. 2

    zinoma kad gali paskusti,ir as taip daryciau,man jie labai grazus pauksciai,nesuprantu kaip jam gali jie uzkliuti,kazkoks besirdis tas jusu kaimynas,

    laimaa

  6. 2

    taip, galima skųsti. Gandrai jau įrašyti į raudonąją knygą kaip nykstanti paukščių rūšis, juos reikia saugoti. Tik kažkur skaičiau, kad gandralizdžio perkėlimas į kitą vietą nieko gero neduos, nes gandrai naujoje vietoje neperės. Jie patys renkasi sau tinkamiausią vietą ir jei išardys lizdą ar perkels jį gali būti, kad gandrai grįš statyti lizdą iš naujo. O galbūt perkelti reiktų ne perėjimo metu ir ne kai auginasi vaikus, o kai gandrai skrenda žiemoti į šiltuosius kraštus? Na, bet čia bendros žinios, galbūt aplinkosauga daugiau info suteiktų.

    lydekaite

  7. 2

    manau kad galima. ir reikia tai padaryti..

    sandrulka

  8. 2

    Galima paskusti ir butina

    ruta26

  9. 2

    Paskūsti galima ir bus įspėtas.Bet kaimynui nepyragai aš jį suprantu.Turim ir mes tokią,,laimę,,tai iš kiemp nespėjam rinkt varlių pasitaiko ir žalčių,o apie išmatas aš jau nekalbu,bet niekada į galvą nešovė ardyt.Apie iškėlimą galvojam tik klausimas kur.Jau 4metai peri ta pati pora,jau kaip ir savi.

    irma1

  10. 2