• 8ats.

    Kur kreiptis, jei uzsienyje darbdaviai apgavo, nelegaliai idarbino ir nesumokejo uz atlikta darba?

    Mano vyras pries puse metu isvyko dirbt i uzsieni, darbdaviai lietuviai. Atrodo ir zmones buvo pazystami, todel nesitikejom, kad taip gali nutikti. Buvo zadamas neblogas atlyginimas, o ir darbas turejo but legalus. Bet dabar jie nenori moket uz atlikta darba, o apie legaluma is viso nebekalba. Dar isigirdom tokiu kalbu, kad jie nesumokeje nori issiusti mus namo. Pasirodo, kad mes ne vieninteliai tokie, kuriuos apgavo. Taip nesinori visko jiems lengvai atleisti, ir be pinigu vaziuoti namo. Gal zinote mamytes, kur galima tokiu atveju kreiptis, juk ir uzsienyje galioja kazkokie tai istatymai apie darbdavius apgavikus. Ka jus darytumete tokioje situacijoje.

    GienkaDarbas ir karjeraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    as jusu vietoje susirasciau citizen advice bureau.tai nemokami advokatai skirti valstybes padeti zmonems,jie ya kiekviename mieste.paaiskinkite jiem situacija.jie pasakys ka galima daryti geriausia tokioje situacijoje.Kur reikes patys pranes,parasys laiskus!

    Fantazija

  2. 2

    galite pranesti HM Revenue and customs, jie tikrai susidomes apie tokius darbdavius...

    Lukniukas

  3. 1

    Oo..baisi situacija.. Reikia atsargiau elgtis

    Dziungarija

  4. 1

    pazystami tai pazystami.o mus ir buvo apgave ne pazystami o gimines.mum sake atvaziuokit darbas yra abiem su vyru o se tau nuvaziavom o darbo nera :(

    solveigyte

  5. 1

    na kiek zinau del pvz.seimininku kurie nomuoja namus ir pvz.apgauna ar dar kazka ar skundzia ,kad butai netinkami gyvent,tai visi kreipiasi y konsulus..tai nezinau gal ir del to ten galima..arba tiesiog y policija,kad samdo nelegaliai zmones ir nesumoka pinigu..net nezinau ka dabar jums patarti..

    Rima1

  6. 0

    Sveiki, gal butu galimybe su tavim anonime kazkaip susisiekti?

    Anonimas

  7. 0

    Laba diena, noriu papasakoti tokia istorija.
    Pazystamas kreipesi I mane pagalbos nes Danijoje ji apgavo darbdavys ir zadetus pinigus persiunte I bendradarbio saskaita kad tas atsilygintu ir zinoma....pinigai nuplauke.(Pasakoju sutrumpinta versija). kreipesi jis I mane as pasiskambinau I Danija su darbdaveis ir po savaites pokalbiu ir visu irodymu Danai papildomai pervade tam zmogui pinigus.
    Suteikiu nemokama konsultacija.
    nesu advokatas ar koks pareigunas.Tiesiog turiu sukaupes patirti gyvendamas uzsienyje ir jei yra galimybe galiu pasistengti atgauti uzdirbtus pinigus.

    Anonimas

  8. 0

    Pabandysiu padeti,nes su naujokais cia visuomet stengiasi grubiau pasielgti ,,,Issiversk per google i lt kalba http://www.worksmart.org.uk/rights/employee_problems .Steen & Co "
    Užimtumo Advokatai vadovai ir įmonių
    www.steenandco.co.uk.........If you are not already a member of a Trade Union, I strongly recommend that you join one. More about this further down.

    Your workers rights here in UK.

    your rights - from workSMART.org.ukworkSMART: workSMART: a free guide to your rights at work. ... holidays, breaks and leave · agencies, part timers and migrant workers · young workers ...
    http://.www.worksmart.org.uk/rights/

    Basic rights at workThe Health and Safety Executive has launched a website for workers at www.hse.gov.uk/workers. This provides information on workers' rights and ...
    http://www.adviceguide.org.uk/index/life…


    The Trade Unions and the Labour Movement of UK.

    Basic rights at workThe Health and Safety Executive has launched a website for workers at www.hse.gov.uk/workers. This provides information on workers' rights and ...
    http://www.adviceguide.org.uk/index/life…


    By joining a Trade Union, such as the T&G [Transport and General Workers Union] - you will be linking arms and standing shoulder to shulder with fellow workers in a powerful Union which will to it's utmost to help and protect you in the work place.

    This next link will take you to the T&G and related websites. The Transport and General Workers' Union website is at the top.

    Anonimas