• 8ats.

    Užsikimšo ausis. Vyrui po baseino užsikimšo ausis, kaip gydyti?

    Bandė valyti, bet, matyt, nustūmė sierą gilyn ir ausis visiškai užsikimšo, nieko ja negirdi. Lašinom peroksidą, bet nepadėjo. Gal kas žino kitų būdų? Pas daktarą geriausiu atveju tik pirmadienį, o turi išvažiuoti kaip tik. Būtų puiku kaip nors apseit be jo.

    marcipanaVyro sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Kartais neužtenka vien peroksido įlašinti, jei kamštis didesnis ar giliau nustumėt, reikėtų ir praplauti ausį su šiltu vandenuku ir švirkštu arba pompa po peroksido įlašinimo. Vieno karto gali ir neužtekti, pakartokit procedūrą kelis kartus ir tikrai turėtų pavykti. Tik nekrapštykit ausies, vandenukas turi kamštį išplauti, bet, jei ausį labai skauda ar pakilo temperatūra, tada jau būtinai kreipkitės pas gydytoją.

    almyte7

  2. 2

    jei tai trunka ilgiau kaip savaitė ir niekaip neina atsigausti,tuomet reikia LOR specialisto pagalbos,duos siuntimą į ligoninę pas reikiamus specialistus,jei prireiks rimtesnės pagalbos.Savarankiškai,ar liaudiškais patarimais pavojinga gydit.

    Anonimas

  3. 2

    zinau kad vaistinej yra lasu,nepamenu pavadinimo tik

    rasiuksas

  4. 2

    man irgi kartais uzsikemsa,as darau taip,prilasinu vandens i ausi ,truputi palaukiu(tuo tarpu ryju seiles,ziovauju:)) kad vanduo patektu giliau) ir paskui stipriai papurtau galva,vanduo isbega,ir taip atkisa ausi,man tai labai veiksminga. pabandykit,gal ir jums taip pavyks atkist ausi.

    pinakolada

  5. 2

    paklauskite vaistineje yra specialus purskalas panasus (kaip juros druska i nosi), kuris padeda isstumpti kamsti ausyje. pavadinimo nepasakysiu.

    wiktoriuke

  6. 2

    pamenu sesei buvo sieros kamštis, tai plovė su kažkokiu švirkštu abejas ausis ir dar praputimus darė. O namų sąlygomis net nežinau ką ir patarti...nekaišiokit į ausis tik visokių pagaliukų - rizikuojate pažeisti būgnelį ar įplėšti su sieros kamščiu. Čia ne juokai. Gerai būtų, kad rastų laiko apsilankyti pas daktarą...

    lydekaite

  7. 1

    Paprasciausi ausu lasai kazkiek atkemsa, pravalo ausies siera.

    Imbiere

  8. 1

    gal tegu padaro kompresa is kamparo spirito. padeda :)

    SweetCherry