• 20ats.

    10 menesiuku vaikas krisdamas uzsigavo galvyte, yra patine, kas gal zinote ka reikia deti kad nuimtu ta tinima,ka reikia deti ant galvytes, o gal vezti i greitaja?

    sveturVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    tokio amžiaus vaikučiams labai greitai susikrečia smegenėlės. Jei nevežate į priimamąjį, tuomet stebėkite jį. Jei jis vangus, daug miega, nervuotas, nevalgo, vemia, viduriuoja, dažnai verkia ar kitų įtartinų požymių jau negalvodami kvieskitės greitąją. Tinimą nuimtų šaltis. Pvz ledas įdėtas į maišiuką ir apvyniotas nestoru rankšluosčiu.

    lydekaite

  2. 3

    Pati zinai, nuo kur krito, kiek aukstai tai buvo ir apskritai matai, kaip jis jauciasi ir panasiai,.. Aisku, geriausia butu nuvezti pas gydytoja, taciau jei tokiu galimybiu nelabai yra, pati vaika stebek, siaip pirma sutrankimo laika(24h) reikia ta sutrenkta vieta saldyt.. o kitas sildyt, taciau tai yra galvyte ir ir mazuliuko vaiko, tad geriausia butu tiesiog drungna kompresiuka uzdek ant galvytes, pvz sudrekink ranksluosti ir uzdek..
    Bet.. eksperimentuot nepatariu, geriausia nuvezt as daktarus ir paciai ramiau bus ir zinosi, ka daryt kita kart (tfu tfu tfu, kad taip nebutu) daryti.
    Sekmes

    _Lika_

  3. 3

    butinai parodyti daktarams,juk kudikis...

    aronas

  4. 2

    Vezk patikrink,kad nebutu kas rimta.Su galva mazi juokai,dar koks kraujas i smegenis gali issilieti.Kai apziures specialistai ir paciai bus ramiau,paskui nereiks savęs grauzti,kad kas nors bus blogai.

    vitalijus

  5. 2

    Viskas bus gerai, maziau streso ;) Jei vaikiukas nerodo jokiu negerumu, jokio neiprastumo, tai tiesiog stebek, nepergyvenk labai, o kai bus galimybe, kuo greiciau uzsiregistruok pas seimos gydytoja. Siaip tik Leituvoj mes priprate del kiekvieno dalyko eiti pas daktarus ir zziuret ar nieko nera.. O is tikruju, pati ziurek.. Lydekaite gerai viska aprase, tiesiog stebek, tik is kudikiu namu praktikos patariu kazkokio leda ant mazos galvytes nedet, geriau dazniau saltu vandeniu paslapint ranksluosti ir uzdet ant tos vietos... guzas liks, cia gi sutrenkimas :)
    As dar dabar turiu guza, po to, ai pries pora savaiciu mane primuse boba trulike ;D Ilgai slieka..

    _Lika_

  6. 2

    Butinai pasikonsultuokit su gydytojum.Juk kartaisir mazos traumos vaiku,gali buti nejuokingos.Kaip tycia manoji sen stodamasi nykstelejo koja.Net nepristate ant tos kojos,klupdavo atsistojant.Aisku apziurejau-tynimo,skausmo lieciant sukant nejaucia.Kreipemes pas daktaryte(kadangi salia ligonine)nieko nerado-paprasciausiai sake kad is skausmo bija pristatyt.Ir kaip keista butu,nuejus ligoninen ji nuejo neslubciodama net.Taigi nors ir menka trauma,manau geriau pasirodyt-maza kas.O tynimui padeda saltas daiktas-pvz kasnors is kameros isimta.Bei tynima mazina ,ir dantu pasta uztepta-karsti istrauke.

    Fausta

  7. 2

    na net nezinau ka daryti, yra du guzai isoke, bet vaikutis dabar apsiramines zaidzia, na stebiu jei bus koks mieguistas ar prades vemti tai leksiu i greitaja, na net nezinau ka man daryti, nezinau kal ka uzdeti ant galvytes, kai nukrito tai laikiau leda ant tos vietos,o dabar nezinau kuom patepti.

    svetur

  8. 2
  9. 2

    Tai zinoma ,kad reikia jog apziuretu daktarai,blogiau nebus.

    NORFA

  10. 2

    Manau vaika reiektu parodyti gydytojams,kad nebutu,kas rimciau

    ruta26