• 14ats.

    Orchidejos laistymas. Kiek kartu per savaite Jus laistote sia gele?

    Pries pora savaiciu nusipirkau ilgai svajota orchideja. Siandien pasiziuriu, ogi lapai visi pagelte...:(
    I savaite laistau kokius du kartus, gele ant palanges, gal negerai tiesioginiai saules spinduliai?

    ErnestinaOrchidėjosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    laistau karta- du i menesi, tiesiog paziuriu ar ant vazoneliu sieneliu nebera rasos laseliu ir tuomet parai pastatau i inda su vandeniu. Orchideju negalima labai daznai laistyti ir laikyti ant tiesioginiu saules spinduliu

    tete

  2. 3

    negalima orchidėjoms tiesioginių saulės spindulių.
    Įprasatai jos būna pasodintos permatomuose vazonėliuose, kad matytųsi šaknų spalva. Jei šaknys žalios - laistyti nereikia, jei pašviesėja - paliek.

    Anonimas

  3. 2

    Orchidėjos negalima laikyti ant tiesioginių saulės spindulių.Tau todėl ir gelsta lapai.Jos nori šviesos,bet ne saulės.Laistyti reikia tada,kai orinės šaknys pašviesėja.Vasarą kartą savaitėje,o žiemą kartą per dvi savaites:))

    vitalijus

  4. 2

    kaip mamytes sake laistyti reikia atsizvelgiant i saknu spalva. jei papilkuoja/pabaltuoja tik tada laistyti, jei jos zalsvos nereikia. sios geles lengvai supudomos ir Negalima ju ant saules laikyti jokiu budu. svarbu tik sviesoje.

    ingri

  5. 2

    viena karta i savaite laitau.i vazona prip[ilu vandens,ir palieku kelioms valandoms.laikau ant palanges.

    aurikuka

  6. 2

    Laistau į savaitę vieną kartą.Iš šaknų reikia spręsti ar jai trūksta drėgmės.

    aidaS

  7. 2

    Lieju tik į indelį po vazonu,kada šaknys pasidaro baltos,kai prisigeria vandens jos būna žalios.Ir kas 2 ar 3 dienos kaip ir visus augalus apipurškiu purkštuvu,Visos orchidėjos(jū turiu 8)jau žydi antra ir trečią karta.

    irma1

  8. 2

    Orchideja reikia laistit viena karta i savaite,bet ne ant saknu,o i indeli kuriam jis stovi.Vanduo turi buti pastovejes,kambario temperaturos.Negalima geles statyti kur daug saules,t.y kur saules spinduliai sviecia tiesiai i gelia.Pas mane jau 5 metai gele zydi.

    Jolka123

  9. 2

    Aš laistau po dušu, gerai prilieju ir palieku, kol susigeria vandens tiek, kiek reikia. Buvau padėjusi ant tiesioginių saulės spindulių ir man pradėjo gelsti lapai. Lieju kas 1 - 2 savaites, kai prisimenu.

    iinnggaa

  10. 2

    i savaite karta.i vazonely kuriame stovi ipilu vandens ir palieku parai laiko pastovet tada istraukiu ir vel savaite nieko nedarau

    Anonimas