• 4ats.

    Lietuvos Atgaja. Stovykla vaikams.

    Sveiki, mačiau prieš tai kelias temas apie vaikų vasaros poilsio stovyklas. Taigi, turiu parekomenduoti vieną nerealią vaikų stovyklą - http://www.latgaja.lt/

    Taigi, stovykla įsikūrusi per kelias vietoves, tad galima pasirinkti kur labiau norite leisti savo atžalą.

    Stovykloje gyvenama šeimomis, mišriai pagal amžių, pagal lietuvių k. mokėjimą, mišriai pagal gyvenamą vietą. Vienoje šeimoje būna 15-20 stovyklautojų. Berniukai ir mergaitės gyvena atskiruose kambariuose. 6-7 vaikams teks po vadovą. Smarliūnuose drauge gyvenama po vienu stogu dideliame dviejų aukštų name, atskiruose kambariuose (vidutiniškai po 6-8). „Zelvoje“ gyvenama 4 mediniuose nameliuose, įvairaus dydžio gyvenamuosiuose kambariuose, vidutiniškai po 4 – 6. Abi stovyklavietės turi visas reikiamas buities ir higienos sąlygas vaikų stovyklavimui. Nameliuose (Zelvoje) ir prie kambarių (Smarliūnuose) įrengti dušai, san.mazgai. Abi poilsiavietės turi savo valgyklas, maistas gaminamas vietoje, tikrai skanus ir sveikas. Vegetarai ar turintys kitų mitybos ypatumų čia taip pat gali sulaukti sau tinkamo maisto. Stovykloje yra sporto aikštelės. Kai lyja lietus, programa vyksta po stogu - klube arba didesnėse atskirose patalpose.

    Atvažiavę į stovyklą, vaikai kartu puošia savo namelį ir kitas patalpas, galvoja savo šeimynai vardą. Kiekvieną dieną patys tvarkosi kambariuose, lauke, valgykloje šeimomis dengia stalus. Visi šie darbai skirti savarankiškumo stiprinimui.

    Kiekvienais metais stovykloje įgyvendinamos įdomios kūrybinės programos. Tai kalendorinių švenčių , Šeimos švenčių , mitologinė programa, Lietuvos istorijos akimirkos.

    Visi vadovai - aukštųjų mokyklų studentai, jau išklausę parengiamuosius kursus, lankę seminarus ir norintys atvažiavusiems vaikams padėti nepamiršti Lietuvos krašto, švenčių ir papročių. Stovykloje dar, be vadovų dirba viršaitis, dailės, muzikos, šokių, žaidimų vadovai, medikas.


    pati šioje stovykloje leidau savo vasaras nuo berods 8 metų. Pinigėlio kainuoja, tačiau patikėkit - įspūdžiai visam gyvenimui :)

    AnonimasStovyklosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    as pati atostogavau ten viena karta,labai patiko

    rasiuksas

  2. 2
  3. 2

    aš taip pat tenais visas savo vasaras keisdavau, o po to nuėjau ten vadove pabūt. šią vasarą maniškis važiuoja ten jau!!!! Pritariu gretozhkelis, kad verta ten savo mazuliukus leist

    Anonimas

  4. 2

    aciu! as kaip tik ieskojau kazko vat tokio kurybinio savo maziui ir domejausi sita stovykla!

    gretuuulis