• 27ats.

    Vizitai pas ginekologe, gydytoja pasake, kad per visa nestumo laikotarpi vizitu pas ginekologe bus tik trys, ar tai normalu?

    Sveikos,

    Noriu pasiteiraut. Yra tokia situacija, kad gydytoja pasake, kad per visa nestumo laikotarpi vizitu pas ginekologe bus tik trys (nestumo pradzioj, 13 savaite ir pries pat gimdyma), mat tokia tvarka gydymo istaigoj, ar tai normalu? Kas kiek laiko Jums teko lankytis apziurai? Kaip tureciau elgtis tokioj situacijoj, ar keist gydymo istaiga ar tiesiog papildomai privaciai vaiksciot pas ginekologe?

    MysticaApsilankymai pas gydytojąĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    nenormalu manau. maziausiai kas menesi turetu

    Dziungarija

  2. 2

    Aš per visą nėštumą pas ginekologę buvau 4 kartus, tačiau kas mėnesį ėjau pas šeimos gydytoją, ten darydavausi tyrimus, kiekvieną kartą pasverdavo, pamatuodavo pilvuką, pažiūrėdavo kraujo spaudimo, taip pat paklausydavo vaiko širdutės su ta dūdele (nežinau kaip tiksliai vadinasi), bei apspaudydavo pilvą pažiūrėt kaip lėliukas įsitaisęs.

    estrella181

  3. 2

    Yra privačiose gydymo įstaigose akušerės, kurios priima nėštukes kiekvieną mėnesį (ar kitą paskirtą laiką), matuoja kraujo spaudimą, daro tyrimus. Pas ginekologę reikia eiti tik tada kai kas nors negerai, yra kažkokių nusiskundimų. Tyrimus išrašo šeimos daktarė arba akušerė.
    Pas mus taip pat tokia tvarka yra, bet ne tokia griežta :) Nori eini pas akušerę (ir pas šeimos daktarę, kuri siunčia tyrimams, o jei kas nors negerai tai pas ginekologę), nori pas savo ginekologę daktarę (ir gali neiti pas akušerę arba kartais liepia nueiti pasimatuoti kraujo spaudimą, svorį ir pan, o pas šeimos daktarę nebereikia, nebent dėl kitų priežasčių). Man pradžioje liepė eiti pas akušerę, ten pamatuodavo ir po to pas ginekologę, kuri viską apibendrina, surašo tyrimus ir viskas. Pliusas tas, kad pas akušerę nereikia registruotis, žinai, iki kada dirba nueini ir dažniausiai ji laisva, nes ten privati maža klinika. Tų nėščiųjų ne tiek daug :)

    Manau Mystica ne viską gerai suprato....per visą nėštumą tik tris kartus pasirodyti tai yra nerealu. Vien tyrimų keik kiekvieną mėnesi po kelis, kurios turės kažkas tau išrašyti ir apibendrinti rezultatus...tai pas kažką turėsi lankytis. Arba tik pas ginekologę, arba pas akušerę ir ginekologę (tik tyrimų lapelius paduos ir komentuos apie tyrimų rezultatus), arba pas akušerę ir šeimos daktarę.

    lydekaite

  4. 2

    Siaip vizitai pas gydytoja pradzioje negali buti retesni nei kas menesi (tave gali apziureti nebutinai gine, bet ir seimos gydytoja), kadangi mazdaug kas menesi reikia daryti kraujo ir slapimo bendrus tyrimus. Nestumo pabaigoje vizitai pas gydytojus tik dazneja..

    Isnykstanti

  5. 2

    Idomu, kur Jus gyvenat? Nes speju, jei uzsieny, ten kita tvarka. Gali but pas ginekologe keli vizitai, o visi kiti pas akusere, sesele. Lietuvoje lankiausi vidutiniskai kas men, man viskas buvo tavrkoj su sveikata, tyrimais. Jei butu komplikaciju, reiktu dazniau lankytis. I nestumo gala irgi dazniau. As kai pernesiojau, atitinkama ir prieziura papildoma buvo.

    reda83

  6. 1

    Na nezinau, as lankausi privaciam kabinete nuo tos dienos kai man nestuma nustate eidavau pirmus penkis menesius kas tris savaites, tada jau kas dvi savaites o jai bloguoju ar kazka pajauciu tai einu kad ir kas savite, cia trys kartai yra nerealu..

    Akvilina

  7. 1

    Tai gal tik pas ginekologe tiek kartu,juk nestuma priziuri akusere,o tau to nepasake

    ruta26

  8. 1
  9. 1

    tai gal privati klinika,tada suprantamai,bet jeigu normali valstybine,tai pas jokias seimos gidytojas eiti nereikia(tik viena karta nueini,nes duoda siuntima paty ginekologe),kad siuntima duotu,bent jau man nei su pirmu nestumu,nei dabar,nereikejo siuntimo pas ginekologe.Lankausi Karoliniskese,5 poliklinikoj.

    Jolka123

  10. 1

    na kazkas daktarei su galva negerai:) ispradziu kas menesi keliaudavau tada kas dvi savaites,o i pati gala kas savaite ir dar vilniuje privaciai lankiausi

    Rasa21