• 20ats.

    Vaikui 3 m. ka pasirinkti auklę ar darželį?

    Patarkit kaip geriau pasielgti, pasirinkti auklę ar darželį? ar leisti i darzeli nuo 4m.o siuos metus dar aukle samdyti?
    Noreciau i darzeli bet bijau puolanciu ligu, virusu. patarkit. Aciu

    austeja0809Lopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    mes pradejome leisti i darzeli 3 dienos iki 3 gimtadienio:) irgi buvo baisu,o ir tetis musu buvo uz aukle,o as norejau kad eitu i darzeli.tai va,per metus vaikas tikrai patobulejo,beje sirgo tik 2 kartus tai nemanau kad tragedija:) dabar per vasara pailsejo,o rudeni keliaus vel,sypsena veide kai einam pro darzeli,daug veiklos,net spektakly vaidino kuri per tv rode,kiek laimes buvo:) rezimas,buvimas su vaikais,jokia aukle to neatstos.

    sandritute

  2. 3

    rinkciausi darzeli, anksciau ar veliau vis tiek teks leisti i darzeli ir atlaikyti visas tas ligas ir virusus, juk neapsaugosim vaiku visiskai. Beto nuo gripo ir pan. yra skiepai. O su aukle vaikas netures rezimo, o ir kitais metais gali buti sunkiau ji isleisti i darzeli, gal jam labai patiks su aukle buti

    Adri

  3. 2

    As savo vaiku nevesiu i darzeli. Visu pirma mano vaikai valgo kitoki maista, todel darzely liktu alkani, as niekad neverciu savo dukros miegoti pietu miego. Ji pati nusprendzia kada eis paguleti. Man nepatinka, kai i darzeli veda ir sergancius vaikus. As turiu galimybe vesti i mokykleles ten turi galimybe ir padainuoti ir eilerasciuu ismokti, o nuo 4 metu bus speciali programa kur vaikus ruosia i mokykla. Todel nematau reikalo vesti savo dukra i darzeli. Kai iseisiu i darba nusamdysiu aukle kuri vezios i mokyklele, o kita laika iki kol grisiu praleis su auklyte.

    Erika

  4. 2

    Aš leisčiau į darželį,lengviau vaikus bus ir vaikai bendraudami su kitais vaikais pasikeičia.

    aidaS

  5. 2

    Manau jei vaikas nepritaptų prie darželio, sunkiai eitųsi kelias savaites, tada galite samdyti auklę ir bandyti vesti į darželį kitais metais, bet vienareikšmiškai darželyje vaikas gauna daug daugiau naudos nei su auklyte :) O dar jei auklytė nesąžininga... mano kaimynės samdoma auklė labai retai vaiką išveda į lauką ir tai pusvalandžiui, na duok dieve valandai...
    O dėl ligų tai vaikas 4 metų darželyje tikrai ne mažiau sirgs nei eidamas nuo trijų :) Ir...gi neapsaugosim nuo visų virusų. Nebent izoliuotume vaiką tarp 4 sienų ;) Na, pergalvokite, sudėkite pliusus ir minusus. BET nieko neatsitiktų jeigu vaikas eitų į darželį ir nuo 4 metukų... Na gal aš labiau neutrali lieku :)

    lydekaite

  6. 2

    Rinkitės darželį, nes vaikutis persirgs visomis vaikiškomis ligomis, ir bus ramu, kad kai bus mokinys ar pauglys paskui nesirgs.Tuo labiau įgaunama patirtias bendrauti,dalintis ir panašiai...

    Nojukas

  7. 2

    Uz darzeli. Vaikui reikia socializacijos, bendraut, zaist su vaikais.

    reda83

  8. 2

    rinkciausi tik darzeli. ten ugdymas visakeriopas, vaikas lavina bendravimo igudzius kasdien kontaktuodamas su kitais vaikais, suaugusiais, o ka tuose namuose su aukle diena is dienos... aisku ir aukles uzsiima, bet tai ne tas pats... o nuo ligu niekur nepabegsit anksciau ar veliau vaikai vis vien suserga.

    romantike

  9. 2

    Mano rudeni irgi bus trimetis,leisim i darzeli.Nuo ligu namie gal ir apsaugosi,bet negi manai,kad nuejes 4metu i darzeli jis maziau sirgs?

    deimile

  10. 2

    as tik uz darzeli,jau tikrai didelis vaikas,o kuo veliau isleisi tuo sunkiau vaikui bus .....nuo ligu irgi niekur nepabegsi,visi vaikai serga vieni maziau kiti daugiau....o darzeli ir rezimas, ir uzklasines veiklos daug,bendravimas su kitais vaikais....as kai isleidziu i darzeli savo mergyte irgi 3 metuku,tai as esu rami zinau kad ji ir pavalgius ir pamiegojus ir veiklos turi visai dienai,o namie mums jau reikia kariauti ir su valgymu ir su miegojimu:)))

    iirina