Atsakymai

  1. 11

    Man tai labai skaudi tema...As negalejau pastoti virs 2 metu. O Vaiduses paritris dar skaudesne. Mes darem daug tyrimu, nors nieko nei man, nei vyrui nerasdavo, bet vis tiek israsydavo vaistu ir paskirdavo naujus tyrimus. Kai pavargau nuo tu visu proceduru ir vaistu nusprendziu, kad daugiau nieko nedarysiu, tegul nbuna taip, kaip lemta. Nes kai ta dalyka sureiksmini, tai negali atsipalaiduoti, kad dar labaiu trukdo pastojimui. Seip pradejau labai sveikai maitintis, uzsiemiau joga. Pradejau dometis netradicine medicina, is ten suzinojau daug idomiu dalyku... Na manau, kad kiekvienas randa savo kelia, mano kartoti nereikia, o tiesiog pagalvok, kas tavo gyvenime gali trukdyti vaiko atejimui. Nes daznai priezastys buna psichologinio pobudzio. Jeigu tikari zinai, kad abu su vyru esate sveiki, reiskai problema yra kitame lygyje ir tik tu su savo vyru galite ta problema panaikinti. Linkiu dideles sekmes ir kantrybes.

    mamyčiukas

  2. 6

    tai negi per tuos metus gyd. negalėjo patarti jokio teigiamo būdo pastoti? Po akto kojas pakėlusi palaikyk, temperatūrą matuok, be to pati nusiteik nelaukti, o atsiduoti likimo valiai. O vyras tikrinosi? Gal spermatozoidai mažai gyvybingi, mažai judrūs, o tavo terpė labai klampi ir nesugeba prasibrauti kur reikia. Tai irgi daktarų kompetencijoje pasakyti. Pabandyk skaičiuoti vaisingas dienas. Internete tikrai rasi adresų, kur pats kompas paskaičiuos tavo galimybes, pamėgink. Gal ir kitos mamytės parašys adresus. Be to šis klausimas turėjo būti prie "Motinystės", netgi potemė tam yra skirta. Atidžiau ieškokite kategorijų.

    elegancija

  3. 5

    svarbiausia nusiraminti ir apie tai tiek daug negalvoti,nes gali ir psihologiskai kenkti pastojimui,turiu drauge kuri taip pat negalejo daug metu pastot,tai daresi visus tyrimus ir jau nebegalvojo apie vaikus,ir ka,nespejus gaut atsakymu is gydytojos pasijuto nescia,dabar laimingai augina dvi dukrytes.man paciai taip pat buvo su mazyle,tiek norejom kudikelio,kad nieko apie nieka kita nemastem,taip puse metu be jokio rezultato,tai kazkur isgirdau,kad po lytinio akto reikia iskelti aukstai kojas(na kaip darant zvake)tai nezinau kas padejo ar koju iskelimas ar didelio noro dingimas,bet rezultatas yra:))))

    staponkute

  4. 4

    mano drauge 10 metu negalejo pastoti,bet isvyko su vyru i kelione ir iskarto gavosi,nes apie tai nebegalvojo,reikia atsipalaiduoti savo mintis nuo pastovaus nestumo mastymo ir viskas gausis:)as nepastojau pamenu puse metu,bet kai apie tai nebegalvojau ir gavosi:)

    dzionike

  5. 4

    pasistenk surasti kita siuo metu gyvenimo prasme, atsipalaiduok, atsiribok nuo begalinio noro pastoti, isvaziuokit pailseti kur, be minciu pasimyleti, galbut netyciukas bus... kai to maziausiai tikesies ir ateis i jusu gyvenima leliukas.
    pakeisk gydytojus, vien pasakymo, kad viskas gerai kai neiseina 4 metus nepakanka.
    be to, girdejau, kad vienai pazistamai (nezinau kas rekomendavo taip) liepe atleisti vienam artimam zmogui. nors ji su juo bendravo ir lyg viskas normos ribose, bet matyt kazkurio gyvenimo laikotarpio nuoskaudos giliai isisaknijusios ir trukdo tolesnei gyvenimo tekmei.ji turejo pasikalbeti su tuo zmogum ir atleist vienas kitam. galbut ir tau reik kazkam atleisti nuosirdziai, isiklausyk i save.
    be to, pazistama lanke ir gydytojus, gere vaistus, o siom dienom turetu pagimdyti jau ir antra vaikuti :)
    nenusimink, pries lemti nepasokinesi. yra dalyku kur tu bejegis kazka padaryti, bet yra dalyku, kur tavo zodis, ranka, pagalba gali padaryti stebukla...

    linela

  6. 3

    Karta skaiciau straipsni, kad poros negali susilaukti vaiku pagrinde del psichologiniu problemu (dabar procentais neprisimenu, bet tikrai daugiau nei 50). Todel gydytojai ir neranda priezasciu. Panasiai ir mums buvo. Kai nusprendeme tureti leliuka (be to jau ir laikas spaude), tai negalejau pastoti metus. Tada jau sunerimau: pradejau lankytis pas gydytojus ir ieskoti priezasciu. Mintis apie vaikuti visa laika sukosi mano galvoje, kol pastojau. Jau ir tada itariau, bet dabar galiu drasiai teigti, kad problema buvo stresas. Tuo metu, kai pradejome galvoti apie vaikuti, man darbe atsirado naujos galimybes. Turejau apsispresti ar as to noriu. Pagaliau apsisprendziau, tada buvo nemazai pokyciu organizacijoje, isaugo reikalavimai, turejau keisti savo poziuri, buvo daug naujos veiklos ir pan. Visa tai lydejo naturalus (bet stiprus) stresas. Kai viskas susideliojo i savo vietas ir jau zinojau ko noriu ir kas busiu, "apsilanke ir gandrai" :).
    Tad is tikro verta pasinaudoti daugelio mamyciu patarimu pergalvoti savo gyvenimo buda ir ji pakeisti. Sekmes!

    Ausra

  7. 3

    na siaip tiesa kad gydytojai kazka turejo pasiulyti... is kitos puses, gal vertetu ir tau pasitikrinti, ne tik vyrui?

    Juoja

  8. 2

    statistika sako kad 25 procentai visiskai sveiku zmoniu nesusilaukia palikuoniu.gink dieve nenoriu pasakyti kad butent tu priklausai tiems 25 procentams.istikruju linkiu visokeriopos sekmes siuo atveju .atsipalaiduok pazystu pora kurie kartu isgyveno 13 m ir tik pernai jiems gime sunus.
    P>S po pasimylejimo neik i tualeta man tai buvo viena is priezasciu,kokedl mes laukem 9 men

    nikitadew

  9. 2

    pabandik nueit pas daktara, patikrins tave ir tikrai patas ka daryt!

    Ilona

  10. 1

    as irgi negalejau pastoti virs 2 metu bet kaskaip atejo ta diena kai pradejo pykinti nusipirkau testa ziuriu teigiamas nejome net pas daktaru manau kekvienai yra jau nulemta kitos iskart pastoja o kitom reikia net 10 metu laukti kantrybes visom tikekit,zinau kaip sunku man irgi teko ta isgiventi

    Anonimas